Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Λουτσέσκου: «Εμείς κερδίσαμε το πρωτάθλημα, αυτοί το έκλεψαν! Αυτό δεν αλλάζει»

Λουτσέσκου: «Εμείς κερδίσαμε το πρωτάθλημα, αυτοί το έκλεψαν! Αυτό δεν αλλάζει»

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
21/9/2018 17:48
Ο Ραζβάν Λουτσέσκου μίλησε εν όψει του κυριακάτικου ντέρμπι με την ΑΕΚ στην Τούμπα, τονίζοντας πως τα όσα έγιναν πέρσι και στιγμάτισαν το παιχνίδι ανάμεσα στις δύο ομάδες δεν αλλάζουν. «Εμείς κερδίσαμε το πρωτάθλημα, αυτοί το έκλεψαν!», ανέφερε μεταξύ άλλων ο τεχνικός του ΠΑΟΚ.

Αναλυτικά τα όσα είπε στη Nova:

Για όσα είδε χθες από την ομάδα του: "Η Τσέλσι είναι από τις καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη κι εμείς την αντιμετωπίσαμε σε αυτό το χρονικό σημείο. Είμαι ικανοποιημένος από τους παίκτες μου. Είχαμε αναλύσει τον αντίπαλο, για αυτό είχα πει ότι θα πρέπει να κρατήσουμε περισσότερο την μπάλα στα πόδια μας, αλλά η Τσέλσι είναι πολύ δυνατή σε αυτό το κομμάτι. Έπρεπε να είμαστε λίγο πιο συμπαγείς, να μην δώσουμε χώρους, γιατί με τέτοιες ομάδες δεν μπορείς να δίνει χώρους. Το κάναμε 3-4 φορές και σε μία από αυτές δεχθήκαμε και το γκολ. Προσπαθήσαμε στο πρώτο ημίχρονο και στις αρχές του δεύτερου, να ελέγξουμε το παιχνίδι κι όσο η Τσέλσι έχανε την φρεσκάδα της, να βγούμε μπροστά και να δημιουργήσουμε ευκαιρίες. Σε τέτοια παιχνίδια, αν δεν χάσεις το μυαλό και τη συγκέντρωση σου, όλα μπορούν να συμβούν και να αλλάξεις την κατάσταση".

Για τον Πρίγιοβιτς: "Έπρεπε να λειτουργήσουμε ρεαλιστικά σε αυτή τη φάση. Έπρεπε να δούμε την πραγματικότητα. Ο Πρίγιοβιτς έλειπε από τις προπονήσεις για 8 μέρες, έχουμε ένα ακόμη σημαντικό παιχνίδι την Κυριακή, ενώ η Τσέλσι δημιουργεί επικίνδυνες καταστάσεις μέσα από τους παίκτες στον άξονα, τον Ζορζίνιο, με κάθετο παιχνίδι κι εμείς θέλαμε να το περιορίσουμε αυτό, με τον Πέλκα και τον Σάκχοφ σε εκείνο το σημείο".Για την προετοιμασία ενόψει της αναμέτρησης με την ΑΕΚ: "Δεν είναι η πρώτη φορά που παίζουμε μετά από 2-3 μέρες ένα παιχνίδι. Δουλεύουμε πάνω σε όλες τις λεπτομέρειες. Στο ψυχολογικό κομμάτι σε φυσιολογικά πλαίσια, γιατί διανύουμε μία καλή περίοδο με καλά αποτελέσματα και στον τρόπο παιχνιδιού μας. Είναι μία συνηθισμένη κατάσταση για εμάς. Το παιχνίδι της Κυριακής θα είναι διαφορετικό, γιατί είναι ιδιαίτερο για την Ελλάδα".

Για το αν είναι ιδιαίτερο για τον ίδιο το παιχνίδι με την ΑΕΚ: "Η πραγματικότητα είναι ότι στην καριέρα σου μπορεί να σου δοθεί 5 ή 10 φορές η ευκαιρία να παίξεις ένα παιχνίδι που θα κρίνει το πρωτάθλημα. Εμείς κερδίσαμε το πρωτάθλημα, αυτοί το έκλεψαν! Υπήρξαν πολλά πράγματα στο συγκεκριμένο παιχνίδι για να μην μας επιτρέψουν να χαρούμε το αποτέλεσμα που πήραμε. Είναι κάτι που έχει γίνει και θα το θυμούνται όλοι για όλη τους τη ζωή. Κι εμείς και οι αντίπαλοι μας, που ξέρουν ότι δεν κέρδισαν καθαρά. Είναι πράγματα που έγιναν αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι επηρεάζουν απόλυτα όσα γίνονται τώρα. Είναι ένα παιχνίδι. Έχουμε σεβασμό στον αντίπαλο και στον προπονητή. Μπορεί να επηρεάσει το πρωτάθλημα και την ψυχολογία και θα δούμε τι θα γίνει. Πολλές φορές γίνονται τέτοιες ερωτήσεις. Γιατί συμβαίνει αυτό; Δεν ξέρω αν γίνεται επίτηδες. Δέχομαι μηνύματα που μου λένε ότι ίσως πρέπει να σταματήσω για αυτό να μιλάω. Δεν αλλάζει η πραγματικότητα και όταν με ρωτάνε δεν μπορώ να μην το πω. Όταν κάνεις μία ενέργεια, πρέπει να ξέρεις ότι θα έχεις και τις ανάλογες συνέπειες..."

Για το πως περιμένει το ντέρμπι: "Η ΑΕΚ είναι μία καλή και οργανωμένη ομάδα. Της αρέσει να κλείνει το χώρο και να παίζει στην επίθεση, να εκμεταλλεύεται την μετάβαση από την άμυνα στην επίθεση. Θα είναι ένα παιχνίδι με την κατάλληλη ένταση για αυτό το επίπεδο. Είμαστε δύο τελείως διαφορετικές ομάδες, πολύ καλές ομάδες, αλλά με τελείως διαφορετικό τρόπο συμπεριφοράς".
Για τον κόσμο: "Είναι κάτι που μας αρέσει, το αγαπάμε, μας κάνει πιο δυνατούς, γιατί ξέρουμε ότι είμαστε όλοι μαζί. Ο κόσμος σπρώχνει τη δική μας ομάδα και δεν αφήνει τον αντίπαλο να έχει μεγάλη αυτοπεποίθηση στο παιχνίδι".

Για την ετοιμότητα της ομάδας του: "Έχουμε πολλά παιχνίδια. Τους χρειαζόμαστε όλους. Αν θέλεις να κάνεις ένα καλό παιχνίδι και να έχεις καλή απόδοση, πρέπει να τους έχεις όλους σε καλή κατάσταση".

Για τις αλλαγές στην Τούμπα και στον πάγκο: "Είναι περίεργο, γιατί στις μεγαλύτερες ομάδες στην Ευρώπη προσπαθούν να βάλουν πιο ψηλά τον προπονητή κι εμείς ήμαστε πιο χαμηλά (σ.σ.γελάει)".

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.