Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Nations League: Με το αριστερό η Κύπρος

Nations League: Με το αριστερό η Κύπρος

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
7/9/2018 00:55
Με το αριστερό ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της στο Nations League η Κύπρος, καθώς ηττήθηκε με 2-0 από την Νορβηγία στο Όσλο, με τον Γιόχανσεν να σημειώνει και τα δύο τέρματα (21’, 42’) και τον Ομάρ του Ολυμπιακού να δίνει μια ασίστ.

Δεν τα κατάφερε η Κύπρος στην πρεμιέρα της στον 3ο ομίλου της League C. Η ομάδα του Μπεν Σιμόν γνώρισε την ήττα με 2-0 από την Νορβηγία στο Όσλο και ξεκίνησε με το αριστερό στο θεσμό.

Οι γηπεδούχοι πήραν από το ξεκίνημα την πρωτοβουλία και κατάφεραν να προηγηθούν στην πρώτη τους κλασική ευκαιρία στο ματς. Στο 21’ ο Ομάρ του Ολυμπιακού έβγαλε εξαιρετική μπαλιά για τον Γιόχανσεν, ο οποίος έφυγε στην πλάτη της άμυνας και με εύστοχο πλασέ νίκησε τον Πάρντο για το 1-0. Η Νορβηγία συνέχιζε να πιέζει για ένα δεύτερο γκολ και στο 41’ το βρήκε με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Γιόχανσεν.

Στο δεύτερο μέρος, η ομάδα του Λαρς Λάγκερμπακ συνέχισε να έχει τον έλεγχο, σπαταλώντας μερικές σημαντικές στιγμές, κυρίως με τον Κίνγκ, για ένα τρίτο τέρμα. Στον αντίποδα, η Κύπρος έψαξε ένα γκολ στην κόντρα για να επιστρέψει στο ματς, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Η κορυφαία της στιγμή σημειώθηκε στο 67’, όταν μετά από ωραία κυκλοφορία της μπάλας, ο Παπουλής (ντεμπούτο) βρέθηκε σε θέση βολής αλλά δεν κατάφερε να νικήσει τον Γιάρστεϊν.

Αυτή ήταν η 5η σερί νίκη της Νορβηγίας σε φιλικά και επίσημα, με τους Σκανδιναβούς να σκαρφαλώνουν στην κορυφή του 3ου ομίλου της League C μαζί με την Βουλγαρία. Η τελευταία έφυγε με τη νίκη (2-1) από την έδρα της Σλοβενίας στη Λιουμπλιάνα και ξεκίνησε ιδανικά στο θεσμό. Ο 21χρονος Κράεφ της Μίντιλαντ πέτυχε και τα δύο τέρματα (3’, 59’) για τους Βούλγαρους, ενώ οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν προσωρινά στο 40’ με τον Ζάιτς της Έμπολι.

Υπενθυμίζεται πως οι πρώτοι των τεσσάρων ομίλων της League C θα ανέβουν στην League Β και παράλληλα θα έχουν το δικαίωμα να διεκδικήσουν εισιτήριο για το Euro 2020 μέσω αγώνων νοκ-άουτ (ημιτελικά, τελικός) τον Μάρτιο του 2020, εφόσον δεν εξασφαλίσουν θέση μέσω των προκριματικών του θεσμού. Αντίθετα, οι τελευταίοι των τετραμελών ομίλων (2ος, 3ος, 4ος) και ο χειρότερος τρίτος όλων των ομίλων θα υποβιβαστούν στην League D.

3ος όμιλος (League C)

1. Νορβηγία 3 (2-0)
------------------------------
2. Βουλγαρία 3 (2-1)
3. Σλοβενία 0 (1-2)
4. Κύπρος 0 (0-2)

Επόμενη αγωνιστική 09/09

Βουλγαρία - Νορβηγία
Κύπρος - Σλοβενία

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.