Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Σούπερ Λιγκ: Λύτρωση από την άσπρη βούλα για ΠΑΟΚ

Σούπερ Λιγκ: Λύτρωση από την άσπρη βούλα για ΠΑΟΚ

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
25/8/2018 21:17
Ο ΠΑΟΚ δυσκολεύτηκε αρκετά κόντρα στον Αστέρα και χρειάστηκε ένα πέναλτι που αμφισβητήθηκε έντονα (58’ Πρίγιοβιτς) για να πάρει τη νίκη (1-0) στην Τούμπα και να ξεκινήσει με το δεξί στο πρωτάθλημα. Γλίτωσαν δύο αποβολές οι Αρκάδες.

Λίγα 24ωρα μετά την υπερπροσπάθεια στη Λισαβόνα, ο ΠΑΟΚ βρέθηκε μακριά από τον καλό του εαυτό και πήρε δύσκολη νίκη με 1-0 επί του Αστέρα στην Τούμπα. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» «έσβησε» έτσι το -2 που κουβαλούσε από πέρσι και ετοιμάζεται πλέον για τον… τελικό της Τετάρτης με την Μπενφίκα.

Το γκολ της νίκης πέτυχε στο 57’ ο Πρίγιοβιτς με εύστοχο χτύπημα πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος, προκαλώντας μεγάλες αντιδράσεις από την πλευρά των φιλοξενούμενων, αφού όπως φάνηκε στο ριπλέι, ο Σέρβος φορ έχει αρχίσει να πέφτει στη μεγάλη περιοχή πριν έρθει σε επαφή με τον τερματοφύλακα του Αστέρα. Από την πλευρά τους οι γηπεδούχοι φωνάζουν για δύο κόκκινες που δεν έδωσε ο Κουτσιαύτης σε παίκτες του Αστέρα, η πρώτη στο 37’ για δυνατό μαρκάρισμα του Κώτσιρα (είχε ήδη κίτρινη) και η δεύτερη στο 64’ για πάτημα του Ιγκλέσιας στον Ουάρντα.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου, θέλοντας να δώσει ανάσες στους παίκτες του εν όψει του πολύ κρίσιμου αγώνα της Τετάρτης, άφησε εκτός ενδεκάδας τους Πέλκα και Λημνιό όπως και τους Βαρέλα και Μοαυρίσιο που κουβαλούσαν τιμωρία από πέρσι. Ο ΠΑΟΚ μπήκε δυνατά στο ματς και στο 8’ είχε την πρώτη καλή στιγμή με μονοκόμματο σουτ του Ζαμπά, υποχρεώνοντας τον Παπαδόπουλο σε εντυπωσιακή επέμβαση.

Η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη για τον «Δικέφαλο», ο οποίος είχε συντριπτικά ποσοστά κατοχής, όμως δυσκολεύονταν να απειλήσει με αξιώσεις την εστία του Αστέρα. Ενδεικτικό ότι η επόμενη καλή στιγμή ήρθε στο 28’ με καρφωτή κεφαλιά του Σάχοφ, όμως ο Παπαδόπουλος πραγματοποίησε νέα σπουδαία επέμβαση. Δέκα λεπτά μετά ο Μάτος δεν μπόρεσε για εκατοστά να βρει τη μπάλα και να τη σπρώξει στα δίχτυα και το 0-0 έμεινε ως το ημίχρονο. Από την πλευρά του ο Αστέρας είχε την καλύτερη στιγμή του στο 40’ με το σουτ του Τσιλιανίδη, μέσα από τη μεγάλη περιοχή, το οποίο απομάκρυνε ο Πασχαλάκης.Στο δεύτερο μέρος ο ΠΑΟΚ αύξησε την πίεση του και στο 48’ είχε την πρώτη καλή στιγμή με άστοχη κεφαλιά του Ζάμπα. Εννέα λεπτά μετά (57’) ο Πρίγιοβιτς πρόλαβε τον Παπαδόπουλο μετά από εξαιρετική πάσα του Σάχοφ και κέρδισε πέναλτι, αν και το ριπλέι έδειξε ότι ξεκίνησε να πέφτει πριν υπάρξει επαφή με τον πορτιέρο του Αστέρα. Ο Σέρβος ανέλαβε την εκτέλεση και έβαλε μπροστά στο σκορ την ομάδα του.

Μετά το γκολ οι Αρκάδες βγήκαν μπροστά ψάχνοντας την ισοφάριση και στο 69’ «άγγιξαν» το 1-1 με διαγώνιο σουτ του Κυριακόπουλου, όμως ο Πασχαλάκης έδιωξε σε κόρνερ. Από την εκτέλεση του, ο Τριανταφυλλόπουλος πήδηξε μόνος του αλλά έστειλε τη μπάλα έξω. Ο ίδιος απείλησε ξανά με κεφαλιά στο 79’ ενώ στο 85’ ο Πασχαλάκης απέκρουσε εντυπωσιακά το σουτ του Μανιά. Το 1-0 έμεινε ως το φινάλε και ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε με το δεξί στο πρωτάθλημα.

ΠΑΟΚ (Ρ. Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Βιεϊρίνια, Κρέσπο, Χατσερίδης, Μάτος, Κάνιας (74’ Βέρνμπλουμ), Σάχοφ, Ζαμπά (67’ Μπίσεσβαρ), Ουάρντα, Ελ Καντουρί, Πρίγιοβιτς (82’ Ακπόμ).

Αστέρας Τρίπολης (Σ. Παντελίδης): Παπαδόπουλος, Ορτέγκα (78’ Δουβίκας), Πασαλίδης, Τριανταφυλλόπουλος, Κώτσιρας (46’ Κυριακόπουλος), Βαλιέντε, Μουνάφο, Ιγκλέσιας, Τσιλιανίδης (88’ Ρόλε), Μανιάς, Καλτσάς.

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.