Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Τσάμπιονς Λιγκ: Ένα βήμα πριν τους ομίλους η ΑΕΚ

Τσάμπιονς Λιγκ: Ένα βήμα πριν τους ομίλους η ΑΕΚ

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
23/8/2018 00:05
Η ΑΕΚ κέρδισε με 2-1 την Βίντι στην Ουγγαρία, έδωσε συνέχεια στο αήττητο ευρωπαϊκό σερί της και απέκτησε μεγάλο προβάδισμα για την πρόκριση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Κλωναρίδης (34’), Μπακασέτας (49’) και Λάζοβιτς (69’) τα γκολ, με δέκα τελείωσαν το ματς οι δύο ομάδες.

Αυτό το σεντόνι δεν χάνεται! Η ΑΕΚ έφυγε με «διπλό» (2-1) από τη Βουδαπέστη και βρίσκεται 90 λεπτά μακριά από την είσοδο της στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Παράλληλα, έμεινε αήττητη για 13ο σερί ευρωπαϊκό παιχνίδι, που αποτελεί ρεκόρ για τις ελληνικές ομάδες.

Η «Ένωση» εκμεταλλεύτηκε το αριθμητικό πλεονέκτημα από το 22’ λόγω αποβολής του Χούστι και απέκτησε προβάδισμα δύο τερμάτων με τους Κλωναρίδη (34’) και Μπακασέτα (49’). Ο τελευταίος όμως αποβλήθηκε στο 53’ με απευθείας κόκκινη και η Βίντι κατάφερε να μειώσει στο 67’ με τον Λάζοβιτς. Μάλιστα, οι γηπεδούχοι σπατάλησαν αρκετές ευκαιρίες για την ισοφάριση, ωστόσο το 1-2 δεν άλλαξε και δίνει ξεκάθαρο προβάδισμα στην ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη εν όψει της ρεβάνς στο ΟΑΚΑ.

Το παιχνίδι ξεκίνησε σε πολύ χαμηλό τέμπο και είναι ενδεικτικό ότι στο πρώτο 20λεπτο δεν σημειώθηκαν αξιόλογες ευκαιρίες. Δύο σουτ των Λιβάγια (7’) και Μπακασέτα (8’) ήταν οι μόνες στιγμές για την ΑΕΚ, η οποία κυκλοφορούσε καλά τη μπάλα, ωστόσο δυσκολεύονταν στην τελική προσπάθεια απέναντι σε έναν αντίπαλο που δεν έπαιρνε ρίσκα.

Τα πάντα άλλαξαν στο 22ο λεπτό, όταν ο Ιταλός διαιτητής Ρόκι απέβαλε με απευθείας κόκκινη τον Χούστι για πάτημα στον Μπακασέτα. Μια απόφαση που έφερε αρκετές αντιδράσεις από την πλευρά των γηπεδούχων, οι οποίοι μετά την αποβολή υπέπεσαν σε αρκετά σκληρά μαρκαρίσματα για να ανακόψουν τους «κιτρινόμαυρους». Ενδεικτικό το φάουλ του Νεγκό στον Μάνταλο λίγα λεπτά μετά ήταν πιο σκληρό από εκείνο του Χούστι.Παίζοντας με δέκα παίκτες, η Βίντι οπισθοχώρησε ακόμα περισσότερο και η ΑΕΚ καλούνταν να διασπάσει την πολυπρόσωπη άμυνα της ουγγρικής ομάδας. Αυτό έγινε στο 35ο λεπτό, με τον Κλωναρίδη να σκοράρει ακόμα ένα κρίσιμο γκολ μετά από εκείνο με την Σέλτικ στη Γλασκώβη. Ο Χουλτ έκανε εξαιρετική ενέργεια από τα αριστερά κι «έσπασε» στον Σιμόες, αυτός έδωσε στον Μπακασέτα, ο οποίος έκανε το σουτ, ο Κόβατσικ απέκρουσε ασταθώς και στην επαναφορά ο Κλωναρίδης έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 0-1.

Η ΑΕΚ έμεινε στους πανηγυρισμούς και λίγο έλειψε να το πληρώσει, όταν στο 39’ ο αφύλαχτος Φιόλα έπιασε την κοντινή κεφαλιά, όμως ο Μπάρκας κράτησε το μηδέν. Ακολούθησαν τρεις σημαντικές στιγμές για την «Ένωση», η οποία μετά το 0-1 πατούσε πιο εύκολα στην περιοχή της Βίντι. Στο 41’ ο Κλωναρίδης προσπάθησε ανεπιτυχώς να «κρεμάσει» τον αντίπαλο πορτιέρο, ενώ στο 43’ το απευθείας φάουλ του Μάνταλου πέρασε λίγο έξω. Ένα λεπτό μετά ο Μπακασέτας δεν μπόρεσε με προβολή να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα και το 0-1 έμεινε ως το ημίχρονο.

Στο ξεκίνημα της επανάληψης η ΑΕΚ πέτυχε γκολ από τα αποδυτήρια (48’) χάρη σε όμορφο σουτ του Μπακασέτα από το ύψος της περιοχής. Ωστόσο στο 53’ ο Έλληνας άσος πάτησε με δύναμη στον αστράγαλο τον Νεγκό και αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη.

Οι αριθμητικές ισορροπίες αποκαταστάθηκαν και στο 67’ η Βίντι επέστρεψε στο ματς με τον Λάζοβιτς. Μετά από αντεπίθεση, ο Λαμπρόπουλος γλίστρησε προ του Σέρβου και αυτός με εύστοχο πλασέ εντός περιοχής μείωσε σε 1-2. Το γκολ έδωσε ψυχολογία στους Ούγγρους που σπατάλησαν μεγάλες ευκαιρίες για την ισοφάριση. Στο 76’ η κεφαλιά του Στοπίρα πέρασε δίπλα από το δοκάρι, ενώ δύο λεπτά μετά ο Νεγκό αστόχησε προ κενής εστίας. Ακολούθησαν άλλα δύο σουτ των Χάτζιτς (81’) και Σκέποβιτς (85’), όμως στη συνέχεια η ΑΕΚ πάγωσε το ρυθμό, κράτησε το 1-2 ως το φινάλε και βρίσκεται μια ανάσα από την επιστροφή της στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Βίντι (Νίκολιτς): Κόβατσικ, Φιόλα, Στοπίρα, Βινίσιους, Γιούχαζ, Χάτσιτς, Νικόλοφ (53’ Σέποβιτς), Νεγκό, Χούζτι, Κόβακς, Λάζοβιτς.

ΑΕΚ (Ουζουνίδης): Μπάρκας, Μπακάκης, Χουλτ, Λαμπρόπουλος, Οικονόμου, Σιμόες, Γαλανόπουλος (66’ Άλεφ), Μπακασέτας, Μάνταλος, Κλωναρίδης (81’ Λόπες), Λιβάγια (86’ Πόνσε).

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.