Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Τσάμπιονς Λιγκ: ΠΑΟΚ έτοιμος για σεντόνι!

Τσάμπιονς Λιγκ: ΠΑΟΚ έτοιμος για σεντόνι!

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
22/8/2018 00:00
Τι και αν βρέθηκε πίσω στο σκορ με πέναλτι-φάντασμα; Ο ΠΑΟΚ, με γκολ του Ουάρντα στο 76’, ισοφάρισε σε 1-1 την Μπενφίκα στη Λισαβόνα και απέκτησε το προβάδισμα για την πρόκριση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ! Σημαντικές επεμβάσεις από τον Πασχαλάκη.

Το πρώτο βήμα για την είσοδο του στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ έκανε ο ΠΑΟΚ. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» απέσπασε «χρυσή» ισοπαλία (1-1) από την Μπενφίκα στο «Ντα Λουζ» και πλέον καλείται να υπερασπιστεί το υπέρ του σκορ στη ρεβάνς της Τούμπας για να βρεθεί στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Οι «αετοί» είχαν 16 τελικές και 9 εντός εστίας (έναντι 1 των Θεσσαλονικιών), ωστόσο χρειάστηκαν ένα ανύπαρκτο πέναλτι με τον Πίζι (45+1’) για να παραβιάσουν την εστία του εξαιρετικού Πασχαλάκη. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» δεν πτοήθηκε και στο 76’ βρήκε απάντηση με τον Ουάρντα, ένα γκολ που του δίνει το προβάδισμα για την πρόκριση. Ένα βήμα απομένει πλέον για την ομάδα του Ράζβαν Λουτσέσκου, που έμεινε αήττητη για 5ο ευρωπαϊκό ματς τη φετινή σεζόν.

Ο ΠΑΟΚ μπήκε δυνατά στο ματς και στο πρώτο 20λεπτο είχε καλές στιγμές για να πάρει το προβάδισμα. Μόλις στο 3’ ο Κρέσπο αστόχησε με προβολή έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Πέλκα, ενώ στο 8’ το πλασέ του Πρίγιοβιτς μέσα από την περιοχή πέρασε άουτ. Η Μπενφίκα είχε την κατοχή αλλά δεν μπορούσε να απειλήσει και στο 14’ ο «Δικέφαλος» είχε νέα καλή στιγμή με σουτ του Κάνιας, στέλνοντας τη μπάλα ελάχιστα πάνω από το δοκάρι.

Η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη, καθώς η Μπενφίκα ανέβασε σημαντικά την απόδοση της και στο 22’ «άγγιξε» το γκολ, με τον Πίζι να αστοχεί μόνος του μέσα από την περιοχή. Ο Πορτογάλος ήταν ο κορυφαίος των «αετών» και στο 27’ είχε νέα καλή στιγμή με ψηλοκρεμαστό σουτ που βρήκε το πάνω μέρος του οριζόντιου δοκαριού. Ακολούθησαν άλλες δύο καλές στιγμές του Πίζι (28’, 29’), που ήταν μια ομάδα μόνος του.Η Μπενφίκα είχε διαρκώς τη μπάλα, ωστόσο χρειάστηκε ένα ανύπαρκτο πέναλτι για να κάμψει την αντίσταση του ΠΑΟΚ. Στο 45’ ο διαιτητής Μάζιτς είδε παράβαση στην επαφή του Μαουρίσιο στον Ζέρντσον και ο Πίζι με εύστοχο χτύπημα πέναλτι έκανε το 1-0 με την εκπνοή του πρώτου μέρους.

Το δεύτερο μέρος δεν ξεκίνησε καλά για την ομάδα του Ράζβαν Λουτσέσκου, ο οποίος έβλεπε τους παίκτες του να μην μπορούσαν να κρατήσουν μπάλα. Η Μπενφίκα πίεζε ασφυχτικά για το 2-0 όμως έπεσε πάνω στον Πασχαλάκη, ο οποίος απέκρουσε τόσο το μακρινό σουτ του Περέιρα (50’) όσο και αυτό του Γκριμάλδο (56’).

Ο ΠΑΟΚ έβγαλε σημάδια αντίδρασης στο 67’ με ένα κακό τελείωμα του Ουάρντα από πλεονεκτική θέση, ενώ στο 71’ το σουτ του Ζαμπά πέρασε λίγο άουτ. Το γκολ της ισοφάρισης ήρθε τέσσερα λεπτά μετά (75’). Ο Πέλκας εκτέλεσε φάουλ από δεξιά, ο Βαρέλα με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι, αυτή έφτασε στον Ουάρντα ο οποίος με κοντινό σουτ νίκησε τον Βλαχοδήμο, ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Μετά το γκολ, ο Λουτσέσκου έριξε τον Σάχοφ, αντί του Ζαμπά, με στόχο να κλείσει τους διαδρόμους προς την εστία της ομάδας του. Ο ΠΑΟΚ πέρασε κάποιες δύσκολες στιγμές, όμως άντεξε την πίεση της Μπενφίκα. Στο 86’ ο Πασχαλάκης απέκρουσε το κοντινό πλασέ του Φερέιρα ενώ στη συνέχεια της φάσης ο Σεφέροβιτς αστόχησε από θέση βολής. Στις καθυστερήσεις το σουτ του Φέλιξ έξω από την περιοχή πέρασε ελάχιστα δίπλα από το αριστερό δοκάρι και το 1-1 έμεινε ως το φινάλε.

Ο «Δικέφαλος» στάθηκε όρθιος στο «Ντα Λουζ» και το «χρυσό» γκολ του Ουάρντα τον φέρνει ακόμα πιο κοντά σε μια ιστορική επιτυχία. Πλέον οι «ασπρόμαυροι» καλούνται να υπερασπιστούν το υπέρ τους σκορ στη ρεβάνς της Τούμπας και να μην την πατήσουν ξανά όπως με Άγιαξ (2) και Σάλκε.

ΜΠΕΝΦΙΚΑ (Ρ. Βιτόρια): Βλαχοδήμος, Αντρες Αλμέιδα, Ρούμπεν Ντίας, Ζαρντέλ, Γκριμάλντο, Πίζι (79’ Φέλιξ), Φέισα, Ζέντσον, Ζίφκοβιτς (64’ Ράφα Σίλβα), Φερέιρα, Σέρβι (79’ Σεφέροβιτς).

ΠΑΟΚ (Ρ. Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιεϊρίνια, Κάνιας, Μαουρίσιο, Λημνιός (52’ Ουάρντα), Πέλκας, Ζαμπά (81’ Σάχοφ), Πρίγιοβιτς (87’ Ακπόμ).


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.