Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Προκρ. Τσάμπιονς Λιγκ: Δεν «μασάει» πουθενά η ΑΕΚ!

Προκρ. Τσάμπιονς Λιγκ: Δεν «μασάει» πουθενά η ΑΕΚ!

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
8/8/2018 23:46
Παρά την άδικη αποβολή του Γαλανόπουλου στο 57’ η εξαιρετικά διαβασμένη ΑΕΚ κράτησε στο 1-1 την Σέλτικ στη Γλασκώβη και απέκτησε προβάδισμα για την πρόκριση στα πλει-οφ του Τσάμπιονς Λιγκ εν όψει της ρεβάνς στο ΟΑΚΑ. Προηγήθηκαν με ΜακΓκρέγκορ (17’) οι γηπεδούχοι, ισοφάρισε ο Κλωναρίδης (44’).

Για ακόμα μια φορά η ΑΕΚ έφυγε αλώβητη από την Σκωτία. Η «Ένωση» πήγε κόντρα στη γκίνια των τραυματισμών, έπαιξε με δέκα σχεδόν σ’ όλο το δεύτερο μέρος, ωστόσο δεν «λύγισε» και το τελικό 1-1 επί της Σέλτικ στη Γλασκώβη, της δίνει σκορ πρόκρισης εν όψει της ρεβάνς στο ΟΑΚΑ. Η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη ήταν εξαιρετικά διαβασμένη, δεν επηρεάστηκε ούτε από τη «ψυχρολουσία» του 1-0 στο 17’, έφερε το σκορ στα ίσια στο φινάλε του ημιχρόνου και με άψογη ανασταλτική λειτουργία στο δεύτερο μέρος, κράτησε το 1-1 ως το τέλος.

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης επέλεξε τον Λούκας Μπογέ ως αντικαταστάτη του τραυματία Μάνταλου, ωστόσο λίγο πριν την σέντρα, ένιωσε ενοχλήσεις στους κοιλιακούς και έδωσε τη θέση του στον Χουλτ. Η Σέλτικ πατούσε καλύτερα στο ξεκίνημα του αγώνα, απείλησε στο 9’ με σουτ του ΜακΓκρέγκορ (το «έβγαλε» ο Μπάρκας) και στο 17’ ο άσος των γηπεδούχων άνοιξε το σκορ. Ο Τιέρνι έκανε το γύρισμα από τα αριστερά και ο Σκωτσέζος με ωραίο γυριστό σουτ έβαλε μπροστά στο σκορ τους Κέλτες.

Ωστόσο η ΑΕΚ δεν πτοήθηκε. Οι παίκτες του Ουζουνίδη ισορρόπησαν το παιχνίδι, είχαν καλή στιγμή στο 26’ με τον Μπακασέτα (έπιασε… αέρα από πλεονεκτική θέση) και στο 39’ «άγγιξαν» το 1-1 με δυνατό σουτ του Λόπες, αναγκάζοντας τον Γκόρντον να διώξει σε κόρνερ. Η φάση αυτή αποδείχθηκε προειδοποιητική βολή, αφού στο 44’ ο Λόπες έκανε τη σέντρα από τα αριστερά, η σκωτσέζικη άμυνα έχασε τον Κλωναρίδη και αυτός με σουτ-κεραυνό μέσα από την περιοχή έφερε το σκορ στα ίσια.

Η «Ένωση» μπήκε δυνατά στο δεύτερο μέρος και είχε την πρώτη καλή στιγμή με απευθείας φάουλ του Μπακασέτα (49’) και τη μπάλα να περνά λίγο άουτ. Ωστόσο στο 57’, ο Ιταλός Μπάντι είδε ανατροπή του Φόρεστ από τον Γαλανόπουλο σε μια φάση που δεν υπήρξε η παραμικρή επαφή και απέβαλε με δεύτερη κίτρινη κάρτα μέσα σε επτά λεπτά τον νεαρό μέσο.

Παρά την αποβολή, η ΑΕΚ δεν «μάσησε» και με άψογη ανασταλτική λειτουργία απορρόφησε την πίεση της Σέλτικ. Ο Άλεφ έκανε πολύ καλή δουλειά στη θέση του Μπακασέτα, Λαμπρόπουλος και Οικονόμου ήταν σταθεροί και η «Ένωση» κράτησε το 1-1 ως το φινάλε. Δύο επικίνδυνα σουτ του Έντσαμ (66’, 90+4’) και μια κεφαλιά του Γκρίφιθς (71’) που πέρασε άουτ ήταν οι αξιόλογες στιγμές της Σέλτικ, που παρότι ρίσκαρε πολύ στα τελευταία λεπτά δεν κατάφερε να σπάσει το ευρωπαϊκό αήττητο της ΑΕΚ (πλέον 11 ματς χωρίς ήττα).

Σέλτικ (Μπρένταν Ρότζερς): Γκόρντον, Χέντρι, Μπράουν, Ρόγκιτς (64' Γκρίφιθς), Εντσάμ, Εντουάρ, Λούστιγκ (77' Σινκλέρ), Αγερ, ΜακΓκρέγκορ, Φόρεστ, Τίρνι.

ΑΕΚ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Μπάρκας, Μπακάκης, Λαμπρόπουλος, Οικονόμου, Λόπες, Σιμόες, Γαλανόπουλος, Μπακασέτας (66' Αλεφ), Κλωναρίδης (80' Γκάλο), Χουλτ, Λιβάια (77' Πόνσε).

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.