Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Προκρ. Τσάμπιονς Λιγκ: Επική ανατροπή για ΠΑΟΚ

Προκρ. Τσάμπιονς Λιγκ: Επική ανατροπή για ΠΑΟΚ

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
8/8/2018 22:00
Αν και βρέθηκε να χάνει με 0-2 στο 17’, ο ΠΑΟΚ έφερε… τούμπα το ματς (3-2) κόντρα στην Σπαρτάκ και πηγαίνει με προβάδισμα στην Μόσχα όπου θα διεκδικήσει την πρόκριση για τα πλει-οφ του Τσάμπιονς Λιγκ. Πρίγιοβιτς (29’ πεν.), Λημνιός (37’) και Πέλκας (44’) τα γκολ του «Δικεφάλου», έπιασε πέναλτι ο Πασχαλάκης.

Ο ΠΑΟΚ βρέθηκε στην… κόλαση του 0-2 κόντρα στην Σπαρτάκ, ωστόσο η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου βρήκε τα ψυχικά αποθέματα για να γυρίσει το ματς σε 3-2 και να πάρει σκορ πρόκρισης εν όψει της ρεβάνς στην Μόσχα. Φυσικά η υπόθεση πρόκριση παραμένει ανοικτή, με τους Θεσσαλονικείς να πηγαίνουν την ερχόμενη Τρίτη στην ρωσική πρωτεύουσα για να τα δώσουν όλα για το εισιτήριο που οδηγεί στα πλει-οφ.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου εμπιστεύτηκε τους έντεκα ποδοσφαιριστές, οι οποίοι πριν από μια εβδομάδα «σφράγισαν» την πρόκριση με το θριαμβευτικό 3-0 επί της Βασιλείας. Το παιχνίδι με τους Ρώσους όμως ξεκίνησε εφιαλτικά για τον ΠΑΟΚ. Μόλις στο 7’ ο Ποπόφ βρήκε χώρο και «έγραψε» το 0-1 με σουτ από το ημικύκλιο, ενώ στο 17’ το σουτ του Πρόμες κόντραρε στον Χατσερίντι και πέρασε τη γραμμή παρά την προσπάθεια του Πασχαλάκη να απομακρύνει.

Οι Θεσσαλονικείς πλήρωσαν τα αμυντικά κενά τους, ωστόσο στη συνέχεια έφεραν τα πάνω κάτω. Στο 27’ ο Πέλκας προειδοποίησε με πλασέ εντός περιοχής (έδιωξε ο Μαξιμένκο) και στην εξέλιξη της φάσης ο διαιτητής έδωσε πέναλτι σε χέρι του Ζομπνίν μέσα από την περιοχή. Ο Πρίγιοβιτς ανέλαβε την εκτέλεση και μείωσε σε 1-2 στο 29’.Η Τούμπα «ξύπνησε», ο ΠΑΟΚ πήρε τα πάνω του και στο 37’ έφερε το σκορ στα ίσια. Ο Μάτος έκανε την σέντρα από τα δεξιά και ο Λημνιός με πλασέ στην κίνηση ισοφάρισε σε 2-2. Από νέα όμορφη ενέργεια του Μάτος ήρθε και το γκολ της ανατροπής στο 44’. Ο Βραζιλιάνος έκανε την παράλληλη μπαλιά, ο Μαξιμένκο έχασε τη μπάλα μέσα από τα χέρια του και ο Πέλκας από κοντά «έγραψε» το 3-2, βάζοντας… φωτιά στην Τούμπα.

Στο ξεκίνημα της επανάληψης η Σπαρτάκ μπήκε με ανεβασμένες τις γραμμές της και στο 51’ «άγγιξε» την ισοφάριση με πλασέ του Πρόμες από το ύψος του πέναλτι, όμως ο Πασχαλάκης έπεσε στη δεξιά γωνία και απέκρουσε σε κόρνερ. Η απάντηση του ΠΑΟΚ ήρθε στο 64’. Μετά από λάθος στη ρωσική άμυνα, ο Πέλκας βγήκε ανενόχλητος σε τετ-α-τετ, όμως το σουτ του πέρασε δίπλα από το δοκάρι.

Ο «Δικέφαλος» λίγο έλειψε να πληρώσει τη χαμένη αυτή ευκαιρία, αφού στο 67’ ο Λουίς Αντριάνο αστόχησε από πλεονεκτική θέση ενώ στο 69’ ο Ισραηλινός διαιτητής έδωσε ένα άκρως αυστηρό πέναλτι σε μαρκάρισμα του Χατσερίδη στον Αντριάνο. Ο Πρόμες βρέθηκε απέναντι από τον Πασχαλάκη, αλλά ο τελευταίος κατάφερε να τον νικήσει, κρατώντας το 3-2. Το σκορ έμεινε ως το φινάλε και ο ΠΑΟΚ θα πάει με προβάδισμα στη Μόσχα, όπου θα διεκδικήσει την πρόκριση για τα πλει-οφ του Τσάμπιονς Λιγκ.

ΠΑΟΚ (Ρ. Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Χατσερίδης, Κρέσπο, Κάνιας, Μαουρίσιο (84’ Σάχοφ), Πέλκας, Ελ Καντουρί (61’ Ουάρντα), Λημνιός (79’ Ζαμπά), Πρίγιοβιτς.

Σπαρτάκ Μόσχας (Μ. Καρέρα): Μαξιμένκο, Εσένκο, Ζιγκό, Μποκέτι (93’ Ρασκαζόφ), Κομπάροφ, Φερνάντο, Ζόμπνιν, Ποπόφ (64’ Τιμοφέεφ), Λομοβίτσκι, Λουίζ Αντριάνο (77’ Ζε Λουίς), Πρόμες


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.