Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Ρονάλντο: «Να αφήσω το σημάδι μου στην ιστορία της Γιουβέντους»

Ρονάλντο: «Να αφήσω το σημάδι μου στην ιστορία της Γιουβέντους»

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
17/7/2018 00:56
Ο Κριστιάνο Ρονάλντο παρουσιάστηκε με κάθε επισημότητα από την Γιουβέντους και στις πρώτες του δηλώσεις εξέφρασε την επιθυμία του να αφήσει το στίγμα του στη «Γηραιά Κυρία».

«Διψασμένος» για νέες διακρίσεις και επιτυχίες δήλωσε ο Κριστιάνο Ρονάλντο κατά την επίσημη παρουσίαση του από την Γιουβέντους. Ο Πορτογάλος σούπερ σταρ έκανε λόγο για μια εύκολη απόφαση να υπογράψει στη «Γηραιά Κυρία» και πως η μετακίνηση του στους «μπιανκονέρι» είναι ένα βήμα μπροστά στην καριέρα του. Ο ίδιος τόνισε πως αισθάνεται… 23 ετών και έθεσε ως πρωταρχικό στόχο το Τσάμπιονς Λιγκ.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Η απόφαση να έρθω στην Γιουβέντους ήταν εύκολη για μένα. Είναι ένας σύλλογος με μεγάλη ιστορία που είναι συνηθισμένη να κερδίζει. Είναι από τις μεγαλύτερες ομάδες στον κόσμο. Το είχα στον νου μου αρκετό καιρό. Πολλοί με συμβούλευσαν να πάω και να απολαύσω την ηρεμία σε αυτή την ομάδα. Οι φίλοι μου, οι συμπαίκτες μου, μου έλεγαν ότι η Γιουβέντους είναι ένα κλαμπ στο οποίο πρέπει να παίξω. Είναι ένα σημαντικό βήμα στην καριέρα μου, μια σημαντική στιγμή. Είναι το καλύτερο ιταλικό κλαμπ, με σπουδαίο προπονητή, με σπουδαίο πρόεδρο, με νοοτροπία νικητή. Ηταν μια εύκολη απόφαση».

Σκέφτομαι το παρόν. Το απολαμβάνω. Πάντα υπάρχουν προκλήσεις στην ζωή μου, είτε με την Εθνική είτε με τους συλλόγους μου. Από μικρός ήμουν έτσι. Θέλω πάνω να νικάω. Θα κάνω ότι έκανα πάντα και όλα θα πάνε καλά. Στην ηλικία μου άλλοι πηγαίνουν στο Κατάρ ή στην Κίνα. Εγώ ευχαριστώ αυτό τον σύλλογο που μου έδωσε την ευκαιρία να παραμείνω στο μέγιστο επίπεδο.Είμαι ακόμη πολύ νέος, πάντα μου άρεσαν οι προκλήσεις. Από τη Σπόρτινγκ στη Μάντσεστερ, μετά στη Ρεάλ και τώρα στη Γιούβε. Είχα μια ονειρική καριέρα. Είμαι σίγουρος ότι τα πράγματα θα πάνε καλά, όπως και στις προηγούμενες ομάδες μου. Είμαι ήρεμος και με αυτοπεποίθηση. Δεν είμαι λυπημένος για όσα έγιναν στο Μουντιάλ με την Εθνική. Φυσικά και θα συνεχίσω να παίζω για την Εθνική Πορτογαλίας».

Για τους στόχους του στην Γιουβέντους: «Θα παλέψουμε για όλους τους τίτλους. Το πρωτάθλημα, το κύπελλο, το Champions League. Το Champions League είναι δύσκολο να το κατακτήσεις και ελπίζω να βοηθήσω την ομάδα. Η Γιουβέντους πλησίασε πολύ κοντά τα τελευταία χρόνια, από εκεί και πέρα δεν ξέρεις τι μπορεί να γίνει στον τελικό. Πρέπει να κάνουμε τα πράγματα σωστά και θα δούμε πώς θα πάει. Οπως είπε και ο πρόεδρος, είναι στόχος μας αλλά όχι εμμονή».

Για τη Ρεάλ: «Με τη Ρεάλ ήταν μια υπέροχη ιστορία, ευχαριστώ τους οπαδούς της. Είναι ένα κλαμπ που με βοήθησε σε πολλά πράγματα. Αλλά αυτή είναι μια νέα πρόκληση, ένας νέος σταθμός για μένα. Ευχαριστώ τους οπαδούς της Ρεάλ αλλά τώρα πρέπει να αφοσιωθώ στη νέα ομάδα μου, σε αυτό το νέο σταθμό της ζωής μου. Είμαι φιλόδοξος και μου αρέσουν οι προκλήσεις. Θέλω να αφήσω το σημάδι μου και στην ιστορία της Γιούβε. Γι' αυτό αγαπάω τις προκλήσεις, ποτέ δεν είμαι ικανοποιημένος, θέλω να πετυχαίνω περισσότερα. Ελπίζω ότι όλα θα πάνε καλά και θα έχουμε και λίγη τύχη. Αλλά την τύχη για να την έχεις πρέπει να την ψάξεις με τη δουλειά σου».

Για τη Σέριε Α: «Είναι ένα δύσκολο πρωτάθλημα, το ξέρω, με πολλή τακτική, αλλά μου αρέσει να ζω νέα πράγματα. Το ξέρω ότι θα είναι δύσκολο αλλά τίποτα δεν ήταν εύκολο στην καριέρα μου. Δεν μου αρέσει να κάθομαι σε έναν καναπέ στο σπίτι μου, ποτέ δεν μου άρεσε αυτό. Γι' αυτό θέλω να δουλέψω για να πάνε όλα καλά. Εχω αυτοπεποίθηση, έχω πίστη για μένα, για το ποδόσφαιρο μου, για τους συμπαίκτες μου, για τη Γιουβέντους και είμαι σίγουρος ότι τα πράγματα θα πάνε καλά. Θα προετοιμαστώ και θα δώσω τον καλύτερο μου εαυτό. Γι' αυτό είμαι πολύ ήρεμος, ξέρω ότι είναι μια δύσκολη πρόκληση αλλά θα είμαι έτοιμος».

Για την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ: «Ξέρω ότι είναι ένα τρόπαιο που όλες οι ομάδες θέλουν να κατακτήσουν, όπως είπα και προηγουμένως, όπως είπαμε με τον πρόεδρο, δεν είναι υποχρεωτική η κατάκτηση, αλλά είναι το να το διεκδικήσουμε. Και υπάρχουν οι πιθανότητες για να το καταφέρουμε. Θα παλέψουμε για όλους τους τίτλους και πρέπει να είμαστε ήρεμοι, συγκεντρωμένοι. Ξέρουμε πόσο δύσκολο είναι το Τσάμπιονς Λιγκ, στο οποίο η Γιουβέντους πλησίασε πολύ τα τελευταία χρόνια».

Για το χειροκρότημα των οπαδών της Γιουβέντους τον Απρίλιο: «Το χειροκρότημα των οπαδών της Γιουβέντους στις 3 Απριλίου ήταν μια πολύ όμορφη στιγμή, μια ξεχωριστή στιγμή για μένα, μια υπέροχη στιγμή, γιατί το να σε αντιμετωπίζουν έτσι οι οπαδοί του αντίπαλου είναι πάντα κάτι πολύ όμορφο. Και αυτό μου δίνει κίνητρο για να αρχίσω καλά αυτή τη νέα περιπέτεια μου, στη νέα μου ομάδα. Ειλικρινά ευχαριστώ τους οπαδούς της Γιουβέντους για τον τρόπο που με υποδέχθηκαν και η "απάντηση" μου θα έρθει μέσα στο γήπεδο. Ευχαριστώ όλους όσοι ήταν στο αεροδρόμιο, στο γήπεδο, στο προπονητικό κέντρο, στο ιατρικό κέντρο».

Για το αν είχε πάρει την απόφαση του στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ: «Τη βραδιά του τελικού του Champions League δεν είχα αποφασίσει τίποτα. Ευχαριστώ όμως τον πρόεδρο και όλη τη διοίκηση της Γιουβέντους επειδή σκέφτηκαν εμένα. Είμαι καλά συναισθηματικά, σωματικά, σε φόρμα και αισθάνομαι υπερήφανος για αυτή τη μεταγραφή. Είναι δυνατό συναίσθημα για μένα αυτή η νέα πρόκληση. Όπως είπα και πριν, είμαι διαφορετικός από όλους τους υπόλοιπους, ποδοσφαιριστές ηλικίας 32-33-34 ετών σκέφτονται ότι η καριέρα τελείωσε. Εγώ είμαι χαρούμενος για αυτή την επιλογή που έκανα και η οποία αποδεικνύει ότι είμαι διαφορετικός από τους άλλους. Είναι μια πολύ συναισθηματική στιγμή για μένα, για το κλαμπ, για το γεγονός ότι έχω 23... συγγνώμη, 33 χρόνια».

Για το πότε θα ξεκινήσει προπονήσεις: «Στις 30 Ιουλίου ξεκινάω προπονήσεις και στις 2 Αυγούστου θα παίξω στο πρώτο ματς απέναντι σε επίλεκτους του MLS».

Για την κόντρα του με τον Μέσι: «Δεν έχω αντιπαλότητα με παίκτες, ούτε και με τον Μέσι. Προφανώς και θέλω να τους κερδίσω όλους. Δεν είναι αντίπαλος μου ο Μέσι. Όλοι μιλούν για αυτή την κόντρα, αλλά όλοι μοχθούν για την ομάδα. Στο τέλος θα δούμε ποιος είναι ο καλύτερος».

Για τη «Χρυσή Μπάλα»: «Σκεφτόμουν να κατακτήσω μία αλλά όχι δύο ή τρεις, πόσω μάλλον πέντε! Δεν είναι κάτι που σκέφτομαι. Προφανώς θέλω να νικάω πάντα, να είμαι πάντα ο καλύτερος, κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει, ίσως έχω την ευκαιρία να την κατακτήσω και με τη φανέλα της Γιουβέντους. Αν τα πράγματα πάνε καλά, γιατί όχι; Δε χάνω τον ύπνο μου για την Χρυσή Μπάλα όμως. Τα πράγματα συμβαίνουν με φυσικό τρόπο, όπως λέω πάντα».

Για το αν είναι βήμα πίσω στην καριέρα του: «Η Γιουβέντους μου έδωσε, καταρχάς, μια υπέροχη ευκαιρία και προφανώς είμαι ευγνώμων για αυτό. Ποτέ δεν είναι βήμα πίσω, είναι πάντα ένα βήμα μπροστά για μένα, για το πώς το βλέπω εγώ, γιατί εγώ βλέπω μια ομάδα που έχει όσα χρειάζεται για να θριαμβεύσει. Δεν είναι τυχαία τα συνεχόμενα πρωταθλήματα της Γιουβέντους, δεν είναι τυχαίοι οι δύο τελικοί Champions League τα τελευταία τέσσερα χρόνια, για μένα είναι ένα βήμα μπροστά στην καριέρα μου. Είναι πολύ τιμητικό για μένα το γεγονός ότι η Γιούβε με σκέφτηκε και ελπίζω ότι θα ανταποδώσω στο γήπεδο, το οποίο είναι και το μόνο μέρος στο οποίο ξέρω να δίνω απαντήσεις. Θέλω και ελπίζω ότι θα κατακτήσουμε τίτλους μαζί, ότι η Γιουβέντους θα με ανεβάσει πιο ψηλά και εγώ θα ανεβάσω ακόμη πιο ψηλά τη Γιουβέντους».

Για το αν είναι έτοιμος για το νέο βήμα: «Είμαι έτοιμος, η Γιούβε είναι έτοιμη, επομένως μαζί θα είμαστε έτοιμοι. Οπως είπα προηγουμένως, η ηλικία δεν παίζει ρόλο γιατί αισθάνομαι καλά. Αισθάνομαι ότι έχω μεγάλο κίνητρο. Αυτή η πρόκληση με... ηλεκτρίζει, επομένως θα επιδιώξω, όπως πάντα, να κάνω το καλύτερο. Πραγματικά ανυπομονώ για την έναρξη του πρωταθλήματος και για να ξεκινήσουμε με νίκη».

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.

Τελευταίες ειδήσεις