Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

 Μουντιάλ 2018: Πρόκριση-θρίλερ στα πέναλτι η Κροατία

Μουντιάλ 2018: Πρόκριση-θρίλερ στα πέναλτι η Κροατία

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
8/7/2018 00:02
Η Κροατία βρίσκεται ξανά στα ημιτελικά του Μουντιάλ, 20 χρόνια μετά τη διοργάνωση της Γαλλίας, αποκλείοντας στα πέναλτι (4-3) και μετά από έναν αγώνα-θρίλερ (1-1 κ.δ, 2-2 παρ.) την οικοδέσποινα Ρωσία!

Όπως και κόντρα στη Δανία, η Κροατία πήρε την πρόκριση στα ημιτελικά μέσω της διαδικασίας πέναλτι. Η «Χρβάτσκα» τα βρήκε σκούρα απέναντι στη μαχητική Ρωσία και μετά από 120 λεπτά αγώνα όπου έσπασαν καρδιές (1-1 κ.δ, 2-2 παράταση), όλα κρίθηκαν στη ρωσική ρουλέτα. Σμολόφ και Φερνάντες αστόχησαν από την άσπρη βούλα και οι Κροάτες, που είχαν μια άστοχη εκτέλεση με τον Κόβασιτς, πήραν την πρόκριση με 4-3. Έτσι, θα δώσουν το «παρών» στα ημιτελικά για πρώτη φορά μετά το 1998 και θα αντιμετωπίσουν την Αγγλία.

Οι οικοδεσπότες προηγήθηκαν στο 31’ με εκπληκτικό σουτ του Τσερίσεφ, όμως η Κροατία εκμεταλλεύτηκε τα αμυντικά προβλήματα των γηπεδούχων και ισοφάρισαν στο 39’ με τον Κράμαριτς. Το ματς οδηγήθηκε στην παράταση, όπου η «Χρβάτσκα» ολοκλήρωσε την ανατροπή με τον Βίντα (100’). Όμως, πέντε λεπτά μετά (115’) ο Φερνάντες ισοφάρισε σε 2-2 για την Ρωσία και οδήγησε το ματς στα πέναλτι. Ο ίδιος έγινε από ήρωας, μοιραίος αφού αστόχησε στο 3ο πέναλτι όσο το σκορ της διαδικασίας ήταν στο 1-1. Η Κροατία δεν αστόχησε σε άλλο πέναλτι και με το τελικό 4-3 έγινε η δεύτερη ομάδα μετά την Αργεντινή το 1990 που σημειώνει δύο διαδοχικές προκρίσεις από την ρωσική ρουλέτα.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με την Κροατία να είχε την κατοχή αλλά όχι τον τρόπο να απειλήσει την εστία του Ακινφέεφ. Η Ρωσία με τη γνωστή αμυντική συνταγή, έκλεινε όλους τους χώρους και υποχρέωνε την «Χρβάτσκα» σε φλύαρη κατοχή. Μάλιστα, στο 31’ έπιασε στον… ύπνο τους αντιπάλους της και άνοιξε το σκορ κόντρα στη ροή με τρομερό σουτ του Τσερίσεφ έξω από την περιοχή. ΄Η Κροατία δεν πτοήθηκε και απάντησε σχεδόν άμεσα (39’). Ο Μάντζουκιτς βρήκε χώρο από τα αριστερά και έκανε το γύρισμα στην «καρδιά» της άμυνας, όπου ο Κράμαριτς ανενόχλητος ισοφάρισε με κεφαλιά σε 1-1. Στην επανάληψη η ομάδα του Ντάλιτς μπήκε δυνατά και είχε τεράστια στιγμή στο 60ο λεπτό, με τον Πέρισιτς να σημαδεύει το δοκάρι με πλασέ λίγο έξω από τη μικρή περιοχή.

Η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Η Κροατία είχε την κατοχή αλλά δεν μπορούσε να δημιουργήσει ευκαιρία της προκοπής, ενώ η Ρωσία αδυνατούσε να κρατήσει μπάλα με αποτέλεσμα να είχε περιοριστεί σε παθητικό ρόλο. Το παιχνίδι οδηγήθηκε στην παράταση, εκεί όπου οι Κροάτες ολοκλήρωσαν την ανατροπή. Ο Μόντριτς εκτέλεσε κόρνερ στο 100’ και ο Βίντα με κεφαλιά χωρίς να πηδήξει, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-2. Η Ρωσία όμως απάντησε με το ίδιο… νόμισμα στο 115’, με τον Φερνάντες να ισοφαρίζει με κεφαλιά έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Τζαγκόεφ.

Ο αγώνας οδηγήθηκε τελικά στα πέναλτι. Ο Σούμπασιτς ξεκίνησε από εκεί που σταμάτησε με τους Δανούς, αποκρούοντας την κακή εκτέλεση του Σμολόφ, όμως ο Ακινφέεφ είχε τη δική του απάντηση, αποκρούοντας την εκτέλεση του Κόβασιτς. Ωστόσο, στο επόμενο πέναλτι ο Φερνάντες έστειλε τη μπάλα άουτ και η Κροατία δεν… χαρίστηκε, παίρνοντας τη πρόκριση με 4-3.

Η διαδικασία των πέναλτι: Σμολόφ (απέκρουσε ο Σούμπασιτς), Μπρόζοβιτς 0-1, Τζαγκόεφ 1-1, Κόβασιτς (απέκρουσε ο Ακινφέεφ), Φερνάντες (άουτ), Μόντριτς 1-2, Ιγκανέσβιτς 2-2, Βίντα 2-3, Κουζιάεφ 3-3, Ράκιτιτς 3-4

Ρωσία (Στάνισλαβ Τσερτσέσοβ): Ακινφέεβ, Κουντριάσοβ, Ιγκνασέβιτς, Κουτσεπόβ, Φερνάντες, Κουζιάεβ, Ζόμπνιν, Σαμέντοβ (54' Ερόχιν), Τσερίσεβ (67' Σμόλοβ), Γκολόβιν (102' Τζαγκόεβ), Τζιούμπα (80' Γκαζίντσκι).

Κροατία (Ζλάτκο Ντάλιτς): Σούμπασιτς, Στρίνιτς (74' Πίβαριτς), Βίντα, Λόβρεν, Βρσάλικο (97' Τσόρλουκα), Ράκιτιτς, Μόντριτς, Ρέμπιτς, Πέρισιτς (63' Μπρόζοβιτς), Κράμαριτς (88' Κόβατσιτς), Μάντζουκιτς.

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.