Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Μουντιάλ 2018: Στα ημιτελικά μετά από 28 χρόνια η Αγγλία

Μουντιάλ 2018: Στα ημιτελικά μετά από 28 χρόνια η Αγγλία

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
7/7/2018 18:58
Με γκολ των Μαγκουάιρ (30’) και Άλι (59’) η Αγγλία κέρδισε με το «καθαρό» 2-0 την Σουηδία και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Μουντιάλ για πρώτη φορά μετά το 1990. Το πάλεψαν όσο μπορούσαν οι Σκανδιναβοί, αλλά έπεσαν πάνω στον εξαιρετικό Πίκφορντ.

Πραγματοποιώντας πειστική εμφάνιση, η Αγγλία κέρδισε με 2-0 την έκπληξη της διοργάνωσης, Σουηδία και μετά από 28 χρόνια βρίσκεται ξανά στα ημιτελικά. Δύο γκολ-κεφαλιές των Μαγκουάιρ και Ντέλε Άλι και τρεις καθοριστικές επεμβάσεις από τον Πίκφορντ ήταν αρκετά για να δώσουν το εισιτήριο στα «τρία λιοντάρια», που στους «4» θα αντιμετωπίσουν τον νικητή του Ρωσία-Κροατία.

Το θέαμα ήταν αρκετά κακό στο πρώτο μέρος. Οι δύο ομάδες δεν είχαν καμία διάθεση να ρισκάρουν και το παιχνίδι κυλούσε σε αργό τέμπο, χωρίς ευκαιρίες. Η Αγγλία είχε την υπεροχή και προσπαθούσε να διασπάσει την πολυπρόσωπη άμυνα της Σουηδίας, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Τη λύση έδωσε μια στημένη φάση στο 30ο λεπτό. Ο Γιάνγκ εκτέλεσε κόρνερ από τα αριστερά και ο Μαγκουάιρ με δυνατή κεφαλιά «έγραψε» το 1-0.

Η Σουηδία αναγκάστηκε να βγει από το καβούκι της και λίγο έλειψε να δεχτεί δεύτερο γκολ πριν το ημίχρονο, όταν στο 45’ ο Στέρλινγκ βρέθηκε απέναντι από τον Όλσεν, όμως καθυστέρησε και κόπηκε τελευταία στιγμή από τον Λίντελοφ.

Οι Σκανδιναβοί θα μπορούσαν να ισοφαρίσουν με το… καλησπέρα στο δεύτερο μέρος, αλλά ο Πίκφορντ απέκρουσε εντυπωσιακά την κεφαλιά του Μπέργκ (47’). Η Αγγλία κράτησε το μηδέν και στο 59’ πήρε ξεκάθαρο προβάδισμα. Ο Λίγναρντ έκανε τη σέντρα από τα δεξιά και ο Ντέλε Άλι με κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι έκανε το 2-0. Η Σουηδία προσπάθησε να απαντήσει, όμως έπεσε πάνω στον εκπληκτικό Πίκφορντ. Ο γκολκίπερ της Έβερτον είπε «όχι» τόσο στο πλασέ του Κλάεσον στο 62’ όσο και στο γυριστό του Μπέργκ στο 71’.

Στα εναπομείναντα λεπτά η Αγγλία έκανε σωστή διαχείριση και το τελικό 2-0 την έστειλε στα ημιτελικά για 3η φορά στην ιστορία της.


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.