Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Μουντιάλ 2018: Το Βέλγιο πέταξε έξω την Βραζιλία

Μουντιάλ 2018: Το Βέλγιο πέταξε έξω την Βραζιλία

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
6/7/2018 22:59
Το Βέλγιο επικράτησε με 2-1 της Βραζιλίας στο Καζάν και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Μουντιάλ για πρώτη φορά μετά το 1986. Φερναντίνιο (13’ αυτ.) και Ντε Μπρόνε (31’) τα γκολ για τους «κόκκινους διαβόλους» που θα αντιμετωπίσουν την Γαλλία, μείωσε με τρομερό τέρμα του Αουγκούστο (76’) η «Σελεσάο» που δεν δικαίωσε τις προσδοκίες σε ακόμα ένα μεγάλο τουρνουά.

Σ’ ένα από τα καλύτερα παιχνίδια του φετινού Μουντιάλ, το Βέλγιο κέρδισε με 2-1 την Βραζιλία και «σφράγισε» το εισιτήριο για τα ημιτελικά, όπου θα αντιμετωπίσει την Γαλλία. Οι «κόκκινοι διάβολοι» απέκτησαν από πολύ νωρίς προβάδισμα δύο τερμάτων χάρη στα γκολ των Φερναντίνιο (13’ αυτ.) και Ντε Μπρόινε (31’) και στη συνέχεια άντεξαν το… σφυροκόπημα των Βραζιλιάνων.

Ο νεοεισελθόντας Ρενάτο Αουγκούστο μείωσε στο 76’ σε 2-1, όμως η «Σελεσάο» δεν κατάφερε να πάει το ματς στην παράταση. Έτσι, έμεινε για 4η σερί φορά εκτός από ευρωπαϊκή ομάδα στη διοργάνωση! Το Βέλγιο προκρίθηκε στα ημιτελικά για πρώτη φορά μετά το 1986, ενώ θα έχουμε ξανά ευρωπαϊκούς ημιτελικούς μετά από τη διοργάνωση του 2006.
Ο Ρομπέρτο Μαρτίνεθ προχώρησε σε αλλαγές στην αρχική ενδεκάδα, περνώντας στο ματς τους δυο κορυφαίους με την Ιαπωνία, Τσαντλί και Φελαϊνί, ενώ στον αντίποδα, ο Τιτέ προσπάθησε να καλύψει το κενό του τιμωρημένου, Καζεμίρο με τον Φερναντίνιο.

Η Βραζιλία μπήκε πιο δυνατά στο ματς και στο πρώτο 10λεπτο είχε δύο κλασσικές ευκαιρίες για να προηγηθεί. Στο 8’ ο Τιάγκο Σίλβα δεν μπόρεσε εξ επαφής να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, ενώ στο 10’ ο Παουλίνιο αιφνιδιάστηκε και δεν έπιασε καλά το σουτ από το ύψος του πέναλτι. Το Βέλγιο κράτησε το μηδέν και στο 13’ πήρε το προβάδισμα από το πουθενά. Μετά από κόρνερ του Τσαντλί, η μπάλα βρήκε στον ώμο του Φερναντίνιο και κατέληξε στα δίχτυα του Άλισον για το 1-0.Η «Σελεσάο» συνέχισε να έχει τον έλεγχο, ωστόσο δυσκολεύονταν να απειλήσει με αξιώσεις. Νεϊμάρ και Γουίλιαν δεν βρέθηκαν σε καλή ημέρα, ενώ όποτε χρειάζονταν ο Κουρτουά δήλωνε «παρών», αποκρούοντας τα σουτ των Κουτίνιο (19’) και Μαρσέλο (21’). Στον αντίποδα, οι Βέλγοι έβρισκαν πολλά κενά στον άξονα και στο 32’ «χτύπησαν» στην κόντρα, φτάνοντας σε δεύτερο γκολ. Ο Λουκάκου με τρομερή ατομική ενέργεια, πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του και άνοιξε για τον Ντε Μπρόινε, ο οποίος με απίθανο διαγώνιο σουτ έκανε το 2-0.

Η ομάδα του Τίτε προσπάθησε να αντιδράσει και στο 37’ «άγγιξε» το 2-1 με σουτ του Κουτίνιο, όμως ο Κουρτουά ήταν ανίκητος. Στην επανάληψη, η είσοδος των Φιρμίνο και Ντάγκλας Κόστα έδωσαν επιθετική πνοή στην Βραζιλία. Ο τελευταίος πήρε τη θέση του Γκαμπριέλ Ζεσούς, ο οποίος προτού αποχωρήσει (56’) ζήτησε πέναλτι μετά από μονομαχία με τον Κομπανί, ωστόσο ο διαιτητής έδειξε «παίζεται».

Το Βέλγιο είχε περιοριστεί σε παθητικό ρόλο, ωστόσο έβγαινε επικίνδυνα στις αντεπιθέσεις και στο 62’ «άγγιξε» το 3-0 με διαγώνιο σουτ του Αζάρ, το οποίο πέρασε δίπλα από το δοκάρι. Ένα λεπτό μετά ο Κουρτουά απέκρουσε το σουτ του Ντάγκλας Κόστα και στο 73’ ο Τίτε έριξε στο ματς τον Ρενάτο Αουγκούστο. Ο 30χρονος τον δικαίωσε για την επιλογή του, αφού στο 76’ μείωσε σε 2-1 με τρομερή κεφαλιά, έπειτα από εξαιρετική σέντρα του Κουτίνιο.

Ακολούθησαν δύσκολες στιγμές για το Βέλγιο. Στο 78’ ο Φιρμίνο αστόχησε με σουτ από καλή θέση, ενώ στο 81’ ο Κουτίνιο έδωσε μισό γκολ στον Αουγκούστο, ωστόσο το σουτ του τελευταίου από θέση βολής ήταν άστοχο. Ίδια κατάληξη είχε και το σουτ του Κουτίνιο στο 84’ μετά από πάσα του Νεϊμάρ, ο οποίος ήταν σκιά του καλού του εαυτού. Ο ίδιος πάντως θα μπορούσε να δώσει το φιλί της ζωής στη Βραζιλία στο 90+4’, όμως ο Κουρτουά με απίστευτη επέμβαση στο σουτ του Βραζιλιάνου κράτησε το 2-1 ως το τέλος.

Οι «κόκκινοι διάβολοι» είχαν σε μεγάλη μέρα τους Αζάρ, Ντε Μπρόινε και Κουρτουά και προκρίθηκαν στα ημιτελικά για πρώτη φορά μετά το 1986. Εκεί θα αντιμετωπίσουν την Γαλλία, που προκρίθηκε στους «4» για πρώτη φορά μετά το 2006. Τότε είχε στο ρόστερ της τον Τιερί Ανρί, ο οποίος πλέον διατελεί χρέη βοηθού προπονητή στον πάγκο του Βελγίου!

Βραζιλία (Τιτέ): Άλισον, Μαρσέλο, Φάγκνερ, Μιράντα, Τιάγκο Σίλβα, Παουλίνιο (73’ Ρενάτο Αουγκούστο), Φερναντίνιο, Γουίλιαν (46’ Φιρμίνο), Κουτίνιο, Νεϊμάρ, Γκάμπριελ Ζέσους (58’ Ντάγκλας Κόστα)

Βέλγιο (Μαρτίνεθ): Κουρτουά, Βερτόνγκεν, Αλντερβάιρελντ, Κομπανί, Μενιέ, Τσαντλί (82’ Βερμάελεν), Βίτσελ, Φελαϊνί, Ντε Μπρόινε, Αζάρ, Λουκάκου (86’ Τίλεμανς)


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.