Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Μουντιάλ 2018: Εμπαπέ και… ξερή η Αργεντινή!

Μουντιάλ 2018: Εμπαπέ και… ξερή η Αργεντινή!

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
30/6/2018 18:53
Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Κιλιάν Εμπαπέ (2 γκολ και κερδισμένο πέναλτι) η Γαλλία κέρδισε με 4-3 την Αργεντινή και «σφράγισε» το εισιτήριο για τα προημιτελικά του Μουντιάλ. Τον νικητή του Πορτογαλία-Ουρουγουάη θα αντιμετωπίσουν οι «τρικολόρ», αποχαιρέτησε η παρέα του Μέσι.

Σ’ ένα χορταστικό παιχνίδι με δύο ανατροπές και 7 γκολ, η Γαλλία επικράτησε με 4-3 της Αργεντινής και εξασφάλισε την πρόκριση για τους «8» του Μουντιάλ. Οι «τρικολόρ» προηγήθηκαν με πέναλτι του Γκριεζμάν (13’), η «αλμπισελέστε» έφερε… τούμπα το ματς με Ντι Μαρία (41’) και Μερκάδο (48’), όμως η γκολάρα του Παβάρ (57’) και τα δύο τέρματα του 19χρονου Εμπαπέ (64’, 68’) έστειλαν τους «Les Blues» στην οκτάδα. Το μόνο που κατάφερε η παρέα του Μέσι ήταν να μειώσει στο 90+3' με τον Αγκουέρο.

Όπως σε όλα τα παιχνίδια του στον πάγκο της Αργεντινής, ο Χόρχε Σαμπάολι παρέταξε διαφορετική ενδεκάδα, αφήνοντας στον πάγκο Αγκουέρο-Ιγκουαΐν και δίνοντας ρόλο ψευτοεννιαριού στον Μέσι! Η «αλμπισελέστε» έμοιαζε μπερδεμένη μέσα στο γήπεδο και η Γαλλία έφτασε μια «ανάσα» από το γκολ στο 9’, έχοντας δοκάρι με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Γκριεζμάν.

Η φάση αυτή αποδείχθηκε προειδοποιητική βολή, αφού στο 11’ ο Εμπαπέ, με τρομερό σπριντ πίσω από το κέντρο, πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του και όταν πάτησε περιοχή κέρδισε πέναλτι από τον Ρόχο. Ο Γκριεζμάν ανέλαβε την εκτέλεση και δεν αστόχησε, δίνοντας από νωρίς το προβάδισμα στην Γαλλία.

Μετά το γκολ, η ομάδα του Ντεσάν άφησε χώρο στην Αργεντινή, που είχε την κατοχή αλλά όχι τον τρόπο να πατήσει στην περιοχή της Γαλλίας. Οι «τρικολόρ» με εξαιρετικές αλληλοκαλύψεις, δεν έδιναν χώρο δράσης στον Μέσι, αλλά η «αλμπισελέστε» βρήκε τη λύση από τα πόδια του Ντι Μαρία. Στο 41’ ο άσος της Παρί βρέθηκε αφύλαχτος και με τρομερό σουτ από τα 30 μέτρα ισοφάρισε σε 1-1.Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε ιδανικά για την Αργεντινή, η οποία ολοκλήρωσε την ανατροπή στο 48’. Ο Μέσι επιχείρησε σουτ μέσα από την περιοχή, η μπάλα κόντραρε στα πόδια του Μερκάδο, άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίχτυα του Γιορίς για το 1-2! Η Γαλλία στάθηκε άτυχη αλλά δεν πτοήθηκε, ισοφαρίζοντας άμεσα (57’) με εκπληκτικό μονοκόμματο σουτ του Παβάρ από το ύψος της περιοχής.

Κάπου εκεί, ανέλαβε δράση το παιδί θαύμα του γαλλικού ποδοσφαίρου, ο Κίλιαν Εμπαπέ. Στο 64’ ο άσος της Παρί «άδειασε» τον Πέρες στην περιοχή και στη συνέχεια με το αριστερό νίκησε τον Αρμάνι (μεγάλη ευθύνη στο γκολ) για το 3-2! Ο Σαμπάολι πέρασε στο ματς τον Αγκουέρο, όμως στο 68’ ο Εμπαπέ «χτύπησε» ξανά. Έπειτα από υποδειγματική κυκλοφορία της μπάλας, ο Ζιρού έστρωσε στον νεαρό άσο, ο οποίος με όμορφο τελείωμα εντός περιοχής έκανε το 4-2 και έγινε ο δεύτερος μετά τον Πελέ που σε ηλικία 19 ετών πετυχαίνει δύο γκολ σε ένα ματς Μουντιάλ.

Χρόνος υπήρχε αλλά μετά το 4-2 η Αργεντινή έμοιαζε να είχε αποδεχτεί την μοίρα της. Το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει στο 90+3’ με κεφαλιά του Αγκουέρο έπειτα από υποδειγματική μπαλιά του Μέσι. Το 4-3 ήταν το τελικό σκορ και η Γαλλία «σφράγισε» το εισιτήριο για τα προημιτελικά.

Γαλλία (Ντιντιέ Ντεσάν): Γιορίς, Ουμτιτί, Βαράν, Παβάρ, Ερναντές, Καντέ, Πογκμπά, Ματουιντί (75' Τολισό), Μπαπέ (88' Τοβάν), Γκριεζμάν (83' Φεκίρ), Ζιρού

Αργεντινή (Χόρχε Σαμπάολι): Αρμάνι, Ρόχο (45' Φάσιο), Οταμέντι, Ταλιάφικο, Μερκάδο, Μασεράνο, Μπανέγα, Ενσο Πέρες (66' Αγουέρο), Παβόν (75' Μέσα), Ντι Μαρία, Μέσι.


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.