Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Μουντιάλ 2018: Πρόκριση με πρωτιά για Βραζιλία

Μουντιάλ 2018: Πρόκριση με πρωτιά για Βραζιλία

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
27/6/2018 23:04
Με γκολ των Παουλίνιο (36’) και Τιάγκο Σίλβα (68’) η Βραζιλία κέρδισε με 2-0 την Σερβία και «σφράγισε» την πρώτη θέση του 5ου ομίλου, κλείνοντας… ραντεβού με το Μεξικό στη φάση των «16». Αποκλείστηκαν οι «πλάβι», που πλήρωσαν την ήττα από την Ελβετία.

Η Βραζιλία ήταν η νικήτρια στον τελικό πρόκρισης με αντίπαλο τη Σερβία. Η «Σελεσάο» πήρε τη νίκη με 2-0 και με επτά βαθμούς εξασφάλισε την πρώτη θέση του ομίλου που την φέρνει αντιμέτωπη με το Μεξικό. Το πάλεψαν οι Σέρβοι, που είχαν τρεις σημαντικές στιγμές στο διάστημα 61’-65’ για να φέρουν το σκορ στα ίσια, ωστόσο δεν κατάφεραν να βρουν δίχτυα και αποχαιρετούν το τουρνουά.

Το παιχνίδι ξεκίνησε άσχημα για την Βραζιλία, αφού στο 9’ ο Μαρσέλο αισθάνθηκε ενοχλήσεις στον αστράγαλο και έδωσε τη θέση τους τον Φιλίπε Λουίς. Το παιχνίδι δεν είχε ιδιαίτερο ρυθμό στο πρώτο 20λεπτο, ωστόσο στη συνέχεια η «Σελεσάο» ανέβασε στροφές και άρχισε να απειλεί την εστία της Σερβίας.

Στο 25’ ο Ζεσούς έβγαλε τον Νεϊμάρ σε θέση βολής, όμως ο άσος της Παρί Σεν Ζερμέν δεν κατάφερε να νικήσει τον Στοίκοβιτς. Τέσσερα λεπτά μετά ο Ζεσούς μπήκε στην περιοχή, άδειασε τον προσωπικό του αντίπαλό του και έκανε το πλασέ, αλλά κόπηκε τελευταία στιγμή από τον Μιλένκοβιτς. Η πίεση της Βραζιλίας απέδωσε καρπούς στο 36’. Ο Κουτίνιο έβγαλε τρομερή μπαλιά για τον Παουλίνιο, ο οποίος βγήκε στην πλάτη της άμυνας, πρόλαβε τον Στόικοβιτς στην έξοδο και πλάσαρε εύστοχα για το 1-0. Ένα γκολ με… χρώμα Μπαρτσελόνα.

Στο δεύτερο μέρος η Σερβία μπήκε αποφασισμένη να ψάξει το γκολ για να επιστρέψει στη διεκδίκηση της πρόκρισης, όμως στο 57’ χρειάστηκε την επέμβαση του Στοίκοβιτς στο σουτ του Νεϊμάρ για να κρατήσει το 1-0. Ακολούθησαν τρεις σπουδαίες ευκαιρίες για τους «πλάβι», που όμως δεν κατάφεραν να βρουν το γκολ της ισοφάρισης. Στο 61’ ο Τιάγκο Σίλβα έσωσε στη γραμμή την κεφαλιά του Μίτροβιτς, ενώ στο 63’ το σουτ του Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς από πλεονεκτική θέση δεν βρήκε στόχο. Δύο λεπτά μετά ο Μίτροβιτς απείλησε ξανά με κεφαλιά από καλή θέση, όμως ο Άλισον μπλόκαρε τη μπάλα.

Η Βραζιλία κράτησε το μηδέν και στο 68’ «κλείδωσε» το ματς. Ο Νεϊμάρ εκτέλεσε κόρνερ από τα αριστερά, ο Τιάγκο Σίλβα έπιασε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Στόικοβιτς για το 2-0. Οι «πλάβι» πέταξαν λευκή πετσέτα και στα εναπομείναντα λεπτά η «Σελεσάο» είχε καλές στιγμές με Φιλίπε Λουίς (71’) και Νείμάρ (90+3’), όμως Στοίκοβιτς με ισάριθμες επεμβάσεις κράτησε το ματς στο… under. Το 2-0 έμεινε ως το φινάλε, σκορ που στέλνει την Βραζιλία πάνω στο Μεξικό και υποχρεώνει την ομάδα του Κρστάιτς να κλείσει εισιτήρια για Σερβία.

Σερβία (Μλάντεν Κρστάιτς): Στοΐκοβιτς, Ρουκάβινα, Κολάροβ, Βελίκοβιτς, Μιλένοβιτς, Τάντιτς, Κόστιτς (82' Ράντονιτς), Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς, Μάτιτς, Λιάγιτς (75' Ζίβκοβιτς), Μίτροβιτς (89' Γιόβιτς).

Βραζιλία (Τιτέ): Αλισον, Τιάγκο Σίλβα, Μιράντα, Μαρσέλο (10' Φιλίπε Λουίς), Φάγκνερ, Καζεμίρο, Παουλίνιο (66' Φερναντίνιο), Κουτίνιο (80' Ρενάτο Αουγκούστο), Γουίλιαν, Νεϊμάρ, Γκαμπριέλ Ζεσούς.


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.