Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Μουντιάλ 2018: Θρίαμβος πρόκρισης για Σουηδία, πέρασε και το Μεξικό!

Μουντιάλ 2018: Θρίαμβος πρόκρισης για Σουηδία, πέρασε και το Μεξικό!

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
27/6/2018 19:13
Η Σουηδία κέρδισε με το εμφατικό 3-0 το Μεξικό και πήρε την πρώτη θέση του 5ου ομίλου, ενώ το Μεξικό εκμεταλλεύτηκε το «δώρο» της Νότιας Κορέας και πέρασε επίσης στους «16»! Αουγκούστινσον (51’), Γκράνκβιστ (62’) και Άλβαρες (74’ αυτ.) τα γκολ για τους Σουηδούς.

Η Σουηδία ξεπέρασε υποδειγματικά την ψυχρολουσία μετά την άσχημη ήττα από την Γερμανία και με την πιο γεμάτη της εμφάνιση στο τουρνουά, εξασφάλισε την πρόκριση για τους «16» μέσω της πρώτης θέσης! Με τρία γκολ στο δεύτερο μέρος, οι Σκανδιναβοί κέρδισαν με 3-0 το Μεξικό, το οποίο «λύγισε» ξανά σε ματς με χαρακτήρα τελικού, ωστόσο εκμεταλλευόμενο την ήττα-σοκ των Γερμανών, πέρασε κι αυτό στους «16».

Η Σουηδία μπήκε ορεξάτα στο ματς και στο πρώτο τέταρτο είχε δύο καλές στιγμές με Φόρσμπεργκ (6’) και Μπέργκ (12’) για να ανοίξει το σκορ. Το Μεξικό απάντησε στο 17’ με φαλτσαριστό σουτ του Βέλα, το οποίο πέρασε δίπλα από το δοκάρι, ενώ στο επόμενο λεπτό το σουτ στην κίνηση του Φόρσμπεργκ πέρασε πάνω από την εστία του Οτσόα.

Η «Τρι» παρουσίασε αρκετά προβλήματα στην άμυνα και στο τελευταίο τέταρτο η Σουηδία είχε άλλες δύο σπουδαίες ευκαιρίες για να προηγηθεί. Στο 31’ ο Οτσόα πραγματοποίησε μεγάλη επέμβαση σε κοντινή προβολή του Μπεργκ, ενώ στις καθυστερήσεις το σουτ του Σουηδού φορ κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.

Οι Σκανδιναβοί συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό στο δεύτερο μέρος και το γκολ δεν άργησε να έρθει. Στο 51’ ο Μπέργκ έκανε τη σέντρα, ο Κλάεσεν δεν μπόρεσε να βρει τη μπάλα, αλλά ο προωθημένος Αουγκούστινσον με αριστερό βολέ νίκησε τον Οτσόα, πετυχαίνοντας το πρώτο του γκολ με τη φανέλα της Σουηδίας.
Οι Μεξικανοί προσπάθησαν να απαντήσουν, ωστόσο αδυνατούσαν να φανούν απειλητικοί και στο 60’ πλήρωσαν ξανά τα προβλήματα στην άμυνα τους. Ο Μπεργκ ανατράπηκε στην περιοχή από τον Μορένο και ο Γκράνκβιστ με εύστοχη εκτέλεση έκανε το 2-0.

Το Μεξικό δεν κατάφερε να απαντήσει στο 70’ με κοντινή κεφαλιά του Τσιτσαρίτο και τα πάντα τελείωσαν τέσσερα λεπτά αργότερα. Ύστερα από εκτέλεση πλαγίου, ο Τελίν πήρε τη γυριστή κεφαλιά, ο Άλβαρες έκανε την στραβοκλωτσιά και υπέπεσε σε αυτογκόλ, το 7ο που σημειώνεται σ’ αυτό το τουρνουά (ρεκόρ).

Το 3-0 έμεινε ως το φινάλε και η Σουηδία πήρε πανηγυρικά την πρόκριση για τους «16» ως πρώτη του γκρουπ. Από την άλλη, το Μεξικό «φλέρταρε» με τον αποκλεισμό ωστόσο την γλίτωσε από την Ν. Κορέα, η οποία κέρδισε με 2-0 την Γερμανία και την πέταξε εκτός! Έτσι, η «Τρι» «σφράγισε» ως δεύτερη το εισιτήριο για τα νοκ-άουτ και διατήρησε την παράδοση που τη θέλει να δίνει αλλεπάλληλα το «παρών» στους «16» από το 1994.

Η βαθμολογία:


1. Σουηδία 6 (5-2)
2. Μεξικό 6 (3-4)
3. Νότια Κορέα 3 (3-3)
4. Γερμανία 3 (2-4)


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.