Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Μουντιάλ 2018: Ο Ανσαριφάρντ έστειλε την Πορτογαλία πάνω στην Ουρουγουάη

Μουντιάλ 2018: Ο Ανσαριφάρντ έστειλε την Πορτογαλία πάνω στην Ουρουγουάη

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
25/6/2018 23:13
Ένα χαμένο πέναλτι του Κριστιάνο Ρονάλντο και ένα εύστοχο του Καρίμ Ανσαριφάρντ στο 90+3’ δεν επέτρεψαν στην Πορτογαλία να κερδίσει το Ιράν (1-1) και έτσι η ομάδα του Φερνάντο Σάντος θα συναντήσει την Ουρουγουάη στους «16» . Τεράστια ευκαιρία του Ταρέμι στο 90+4’ για να στείλει τους Ιράνους στα νοκ-άουτ!

Η Πορτογαλία «φλέρταρε» ακόμα και με αποκλεισμό από το μαχητικό Ιράν, ωστόσο το τελικό 1-1 ήταν αρκετό για να την στείλει στα νοκ-άουτ, όπου θα παίξει με την Ουρουγουάη. Το πέναλτι του Ανσαριφάρντ στο 90+3’ ήρθε ως απάντηση στη γκολάρα του Κουαρέσμα (45’) και δεν επέτρεψε στους Ίβηρες να πάρουν την πρωτιά. Η ομάδα του Φερνάντο Σάντος είχε χαμένο πέναλτι με τον Ρονάλντο για το 2-0 και στο 90+4' είδε τον Ταρέμι να χάνει τεράστια ευκαιρία για την ολική ανατροπή.

Οι Ίβηρες μπήκαν δυνατά στο ματς και στο πρώτο δεκάλεπτο είχαν δύο σημαντικές ευκαιρίες για να προηγηθούν. Στο 3’ ο Μπεϊρανβάντ μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια το σουτ του Ρονάλντο, ενώ στο 9’ ο γκολκίπερ του Ιράν δεν συνεννοήθηκε καλά με τον Εζατολάχι αλλά ο Ζοάο Μάριο σχεδόν σε κενή εστία έστειλε τη μπάλα ψηλά.

Όσο περνούσε η ώρα το Ιράν ανέβαζε την απόδοση του και δημιουργούσε προβλήματα στους Πορτογάλους. Μάλιστα στο 34’ έφτασε κοντά στο γκολ όμως η κεφαλιά του Εζατολάχι, μετά από εκτέλεση φάουλ, είχε στόχο τον Ρουί Πατρίσιο. Οι Ίρανοι είχαν κλείσει καλά τον Ρονάλντο, ωστόσο την… πάτησαν από τον Κουαρέσμα. Στο 45’ ο Πορτογάλος με ένα τρομερό σουτ με εξωτερικό φάλτσο έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Μπεϊρανβάντ και έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τον διαιτητή Κάσερες να κάνει χρήση VAR και να δίνει πέναλτι για ανατροπή του Ρονάλντο από τον Εζατολάχι. Ο «CR7» ανέλαβε την εκτέλεση αλλά ο Ιρανός γκολκίπερ απέκρουσε εντυπωσιακά, κρατώντας το 1-0. Το Ιράν έμεινε ζωντανό και στο 73’ είχε καλή στιγμή με σουτ του Γκόντος, το οποίο πέρασε δίπλα από το δοκάρι.

Ο Κειρόζ τα έπαιξε όλα για όλα με την είσοδο του Ανσαριφάρντ αντί του Εζατολάχι και στο 83’ η Πορτογαλία κινδύνεψε να μείνει με δέκα παίκτες για εκτός φάσης χτύπημα του Ρονάλντο στον Πουραλιγκαντζί. Ο διαιτητής έκανε χρήση του VAR αλλά έδωσε κίτρινη στον αστέρα της Πορτογαλίας. Όσο περνούσε η ώρα το Ιράν πίεζε για την ισοφάριση και στο 90+2’ ο Κάσερες έδωσε πέναλτι για χέρι του Σέντρικ στην περιοχή. Ο Ανσαριφάρντ ανέλαβε την εκτέλεση και δεν αστόχησε, ισοφαρίζοντας σε 1-1!

Οι Ιρανοί χρειάζονταν ένα ακόμα γκολ για να αποκλείσουν τους Πορτογάλους και αυτό πήγε να έρθει στο 90+4’. Ο Ταρέμι επωφελήθηκε από τις κόντρες και βρέθηκε μόνος του απέναντι από τον Ρουί Πατρίσιο ωστόσο το σουτ που επιχείρησε πέρασε δίπλα από το δοκάρι. Το 1-1 έμεινε ως το φινάλε, αφήνοντας μια γλυκόπικρη γεύση για την Πορτογαλία, αφού ναι μεν έχασε την πρωτιά στο φινάλε ωστόσο γλίτωσε το απόλυτο σοκ του αποκλεισμού. Πλέον θα διασταυρώσει τα ξίφη της με την Ουρουγουάη.

Η βαθμολογία:

1. Ισπανία 5 (6-5)
2. Πορτογαλία 5 (5-4)
3. Ιράν 4 (2-2)
4. Μαρόκο 1 (2-4)

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.