Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Μουντιάλ 2018: Στην κορυφή με τριάρα η Ουρουγουάη

Μουντιάλ 2018: Στην κορυφή με τριάρα η Ουρουγουάη

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
25/6/2018 18:53
Η Ουρουγουάη κέρδισε με το εμφατικό 3-0 την Ρωσία στη Σαμάρα και εξασφάλισε την πρωτιά στον 1ο όμιλο. Σουάρες (10’), Τσερίσεφ (23’ αυτ.) και Καβάνι (90’) τα γκολ, με δέκα από το 36’ λόγω αποβολής του Σμολίνκοφ οι οικοδεσπότες, που θα παίξουν με τον πρωτοπόρο του 2ου ομίλου.

Σε περίπατο μετέτρεψε η Ουρουγουάη το ντέρμπι κορυφής του 1ου ομίλου με αντίπαλο την Ρωσία. Η «σελέστε» κέρδισε με 3-0 τους οικοδεσπότες και έκανε το 3x3 στον όμιλο, «καθαρίζοντας» το ματς από το πρώτο 25λεπτο χάρη στα τέρματα των Σουάρες (10’) και Τσερίσεφ (23’ αυτ.). Η αποβολή του Σμολίνκοφ στο 36’ έκανε ακόμα πιο εύκολο το έργο για την ομάδα του Όσκαρ Ταβάρες, που στο 90’ έβαλε το… κερασάκι στην τούρτα με τον Καβάνι.

Η Ουρουγουάη μπήκε ιδανικά στο ματς, ανοίγοντας το σκορ στο 10ο λεπτό με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Σουάρες έξω από την περιοχή. Αυτό ήταν το 3ο γκολ της «σελέστε» από στημένη φάση στο τουρνουά! Η Ρωσία προσπάθησε να απαντήσει και στο 12’ είχε καλή στιγμή με σουτ του Τσερίσεφ, όμως ο Μουσλέρα αντέδρασε σωστά.

Και εκεί που οι οικοδεσπότες πίεζαν για την ισοφάριση, η Ουρουγουάη βρήκε δεύτερο τέρμα από το… πουθενά. Στο 23', ο Λασάλτ επιχείρησε μακρινό σουτ έξω από την περιοχή, η μπάλα κόντραρε στον Τσερίσεφ, άλλαξε πορεία και κατέληξε στη γωνία του Ακινφέεφ για το 2-0.

Το παιχνίδι είχε… στραβώσει για τα καλά για την Ρωσία, που στο 28’ κινδύνεψε με 3ο γκολ. Ο Σουάρες έδωσε στον Μπεντανκούρ ο οποίος βγήκε τετ α τετ με τον Ακινφέεβ, έκανε το πλασέ αλλά ο αρχηγός της Ρωσίας απομάκρυνε. Τα πράγματα έγιναν ακόμα χειρότερα για τη Ρωσία, αφού στο 36’ έμεινε με παίκτη λιγότερο λόγω δεύτερης κίτρινης του Σμολνίκοφ. Μάλιστα, ο μπακ της Ζενίτ έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής διοργανώτριας ομάδας που αποβάλλεται σε Μουντιάλ μετά τον Μαρσέλ Ντεσαϊγί το 1998.

Στο δεύτερο μέρος η Ουρουγουάη έριξε ρυθμό, δίνοντας τη δυνατότητα στη Ρωσία να ψάξει ένα τέρμα. Ωστόσο, η μοναδική αξιόλογη φάση των γηπεδούχων ήρθε στο 74’ με τον Τζιούμπα να αστοχεί από πλεονεκτική θέση μέσα από την περιοχή.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο η «σελέστε» πίεσε για ένα τρίτο τέρμα και το βρήκε στο 90’, έπειτα από νέα στημένη φάση. Μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Γκοντίν πήρε την κεφαλιά υποχρεώνοντας τον Ακινφέεφ σε επέμβαση, όμως ο Καβάνι πήρε το ριμπάουντ και με κοντινή προβολή διαμόρφωσε το τελικό 3-0. Η Ουρουγουάη έγινε έτσι η πρώτη ομάδα μετά την Αργεντινή το 1998 που ολοκληρώνει τη φάση των ομίλων με τρεις νίκες και χωρίς να δεχτεί γκολ.


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.