Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Μουντιάλ 2018: Νίκη γοήτρου στο 90+5’ για Σαουδική Αραβία

Μουντιάλ 2018: Νίκη γοήτρου στο 90+5’ για Σαουδική Αραβία

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
25/6/2018 19:35
Με γκολ του Αλ Νταουσαρί στο 90+5’ η Σαουδική Αραβία κέρδισε με ανατροπή (2-1) την Αίγυπτο και πήρε ιστορική νίκη γοήτρου. Με ανύπαρκτο πέναλτι το γκολ της ισοφάρισης (45+6’ Αλ Φαράτζ), προηγήθηκαν με Σαλάχ (22’) οι «Φαραώ».

Σε ένα αδιάφορο βαθμολογικά παιχνίδι, η Σαουδική Αραβία επικράτησε με 2-1 της Αιγύπτου και πήρε την πρώτη της νίκη στη διοργάνωση από το 1994. Έτσι έβαλε τέλος σε ένα αρνητικό σερί 12 αγώνων δίχως νικηφόρο αποτέλεσμα στο θεσμό.

Το παιχνίδι είχε πολύ καλό ρυθμό από το ξεκίνημα, ωστόσο έλειπαν οι μεγάλες φάσεις. Η πρώτη αξιόλογη ευκαιρία μετατράπηκε σε γκολ, καθώς στο 22’ ο Αλ Σαΐντ έβγαλε υπέροχη μπαλιά για τον Σαλάχ, αυτός κατέβασε εξαιρετικά και πέρασε την μπάλα πάνω απ' τον Αλ Μοσαϊλέμ για το 1-0! Δύο λεπτά μετά, ο άσος της Λίβερπουλ σπατάλησε μεγάλη ευκαιρία για το 2-0, αστοχώντας σε τετ-α-τετ με τον Σαουδάραβα γκολκίπερ.

Οι «Φαραώ» πατούσαν καλύτερα μετά το γκολ και είχαν άλλες δύο καλές στιγμές με δύο καλά σουτ του Τρεζεγκέ (33’, 34’) για ένα δεύτερο τέρμα. Στο 39’ η Σαουδική Αραβία κέρδισε πέναλτι για χέρι του Φατί, όμως ο 45χρονος Ελ Χανταρί, που έγινε ο γηραιότερος που συμμετέχει σε Μουντιάλ, απέκρουσε την εκτέλεση του Αλ Μουαλάντ. Έτσι, έγινε ο γηραιότερος γκολκίπερ που αποκρούει πέναλτι αλλά και μόλις ο 4ος που το έκανε σε ντεμπούτο.

Το 1-0 δεν ήταν το σκορ του ημιχρόνου, αφού στις καθυστερήσεις η Σαουδική Αραβία κέρδισε νέο πέναλτι (ανύπαρκτο) για σπρώξιμο του Αλ Γκαμπρ στον Αλ Μουαλάντ. Την εκτέλεση αυτήν τη φορά ανέλαβε ο Αλ Φαράτζ, ο οποίος έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-1.

Το παιχνίδι είχε καλό ρυθμό και στο δεύτερο μέρος, με τις δύο ομάδες να είχαν καλές στιγμές για το δεύτερο τέρμα. Η Αίγυπτος απείλησε με κοντινή κεφαλιά του Τρεζεγκέ (57’) και σουτ του Ουάρντα έξω από την περιοχή (77’), ενώ η Σαουδική Αραβία έφτασε μια «ανάσα» από το γκολ στο 69’, με τον Ελ Χανταρί να αποκρούει την κεφαλιά του Αλ Μογκαχουί από το ύψος του πέναλτι.

Η Αίγυπτος προσπαθούσε να «χτυπήσει» στην κόντρα και στο 84’ είχε τεράστια ευκαιρία με τον Καχραμπά, ο οποίος νικήθηκε σε τετ-α-τετ από τον γκολκίπερ της Σαουδικής Αραβίας. Όλα έδειχναν ότι το 1-1 θα ήταν το τελικό σκορ, ωστόσο η Σαουδική Αραβία «χτύπησε» στο 90+5’ με ωραίο σουτ στην κίνηση από τον Αλ Νταουσαρί! Το 2-1 έφερε την Σαουδική Αραβία στην 3η θέση του ομίλου, αφήνοντας στο μηδέν την παρέα του Σαλάχ.

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.