Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Μουντιάλ 2018: Η Νιγηρία έβαλε… φωτιά στον όμιλο της Αργεντινής

Μουντιάλ 2018: Η Νιγηρία έβαλε… φωτιά στον όμιλο της Αργεντινής

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
22/6/2018 19:58
Με δύο γκολ του Μούσα (49’, 75’) η Νιγηρία κέρδισε με 2-0 την Ισλανδία και έβαλε… φωτιά στον 4ο όμιλο, που συμμετέχει η Αργεντινή. Χαμένο πέναλτι για να μειώσουν είχαν οι Ισλανδοί, που πλέον χρειάζονται νίκη επί της Κροατίας για να ελπίζουν σε πρόκριση.

Παρότι δεν επιχείρησε ούτε ένα σουτ στο πρώτο μέρος, η Νιγηρία κέρδισε με 2-0 την Ισλανδία και πήρε τους πρώτους της βαθμούς στο τουρνουά. Οι «Σούπερ Αετοί» είχαν σε… σούπερ κατάσταση τον Μούσα, ο οποίος πέτυχε και τα δύο γκολ, βάζοντας τους Αφρικανούς για τα καλά στο κόλπο της πρόκρισης. Η Ισλανδία είχε χαμένο πέναλτι με τον Σίγκουρντσον για να μειώσει, ωστόσο δεν κατάφερε να σκοράρει και πλέον βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο.

Το τελικό 2-0 δίνει τεράστιο ενδιαφέρον στην τελευταία αγωνιστική του ομίλου, αφού και οι τρεις ομάδες του γκρουπ μπορούν να ακολουθήσουν την Κροατία στα νοκ-άουτ. Η Νιγηρία αντιμετωπίζει την Αργεντινή και με νίκη περνάει σίγουρα στους «16». Αυτό θα συμβεί πιθανότατα και με ισοπαλία, αφού η Ισλανδία θα χρειαστεί νίκη με 2+ τέρματα επί της Κροατίας για να πάρει το εισιτήριο στην ισοβαθμία. Από την πλευρά της, η «αλμπισελέστε» χρειάζεται νίκη επί της Νιγηρίας και μη νίκη της Ισλανδίας. Εφόσον οι Ισλανδοί πάρουν τη νίκη, τότε η ομάδα του Μέσι θα χρειαστεί να καλύψει τη διαφορά τερμάτων (-2 η Ισλανδία, -3 η Αργεντινή).

Κακό το θέαμα στο πρώτο ημίχρονο. Η Νιγηρία είχε την κατοχή της μπάλας, ωστόσο δεν επιχείρησε ούτε ένα σουτ, κάτι που είχε να συμβεί από την Ν. Κορέα το 2014 απέναντι στην Αλγερία. Από την πλευρά τους, οι Ισλανδοί είχαν τρεις καλές φάσεις με Σίγκουρντσον (5’), Μπιάρνασον (34’) και Φινμπόγκασον (45’) χωρίς όμως να ανησυχούν ιδιαίτερα τον Ουζόχο.Και αν το πρώτο μέρος ήταν μια… άνοστη σούπα, το δεύτερο μέρος ξεκίνησε εντυπωσιακά. Μόλις στο 49’ η Νιγηρία μπήκε σε θέση «οδηγού», με τον Μούσα να κοντρολάρει εντυπωσιακά τη σέντρα του Μόουζες από δεξιά και με δυνατό σουτ να ανοίγει το σκορ! Έτσι, έγινε ο πρώτος Νιγηριανός που σκοράρει σε δύο διαφορετικά Παγκόσμια Κύπελλα.

Στο 57’ ο Εντιντί με δυνατό μακρινό σουτ ανάγκασε τον Χάλντορσον σε εντυπωσιακή απόκρουση, ενώ στο 72’ η κεφαλιά του Μπαλόγκουν πέρασε δίπλα από το δοκάρι. Στο 74’ η Νιγηρία είχε νέα καλή στιγμή για το 2-0, με τον Μούσα να σημαδεύει το δοκάρι με σουτ έξω από την περιοχή. Ωστόσο, στο επόμενο λεπτό ο άσος της ΤΣΣΚΑ (δανεικός από Λέστερ) απέφυγε τον Σέβαρσον, πέρασε και τον Χάλντορσον και σε κενή εστία «έγραψε» το 2-0! Με αυτό το γκολ, ο Νιγηριανός επιθετικός έφτασε τα 4 γκολ σε Μουντιάλ και έγινε ο 3ος Αφρικανός σκόρερ της διοργάνωσης, πίσω από Ασαμόα Γκιάν (6) και Ροζέ Μιλά (5).

Η Ισλανδία προσπάθησε να αντιδράσει και στο 80’ κέρδισε πέναλτι με τον Φινμπόγκασον, το οποίο δόθηκε μετά από χρήση του VAR. Ωστόσο ο Σίγκουρντσον έστειλε τη μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι, σπαταλώντας τεράστια ευκαιρία για να βάλει τους Ισλανδούς στο ματς.

Στο 88’ ο Ουζόχο απέκρουσε το διαγώνιο σουτ του Φινμπόγκασον και κράτησε το 2-0 ως το φινάλε. Έτσι, σε ηλικία 19 ετών και 237 ημερών έγινε ο δεύτερος νεότερος τερματοφύλακας που κράτησε ανέπαφη την εστία του στην ιστορία του Μουντιάλ (πρώτος ο Β. Κορεάτης Λι Τσάνγκ-Μαϊγιούνγκ το 1966 σε ηλικία 19 ετών και 198 ημερών).

Το τελευταίο σφύριγμα βρήκε τη Νιγηρία να πανηγυρίζει μια τεράστια νίκη και να περιμένει το παιχνίδι με την Αργεντινή, που έχει πλέον χαρακτήρα τελικού για την πρόκριση. Να σημειωθεί ότι οι δύο ομάδες είχαν αναμετρηθεί σε φιλικό παιχνίδι τον Νοέμβριο, με τους Νιγηριανούς να παίρνουν εντυπωσιακή νίκη με 4-2, παρότι έχαναν με 2-0 στο 36'.

Νιγηρία: Ουζόχο, Μπαλόγκουν, Τροστ Εκόνγκ, Ομερούο, Μόουζες, Εντίντι, Όμπι Μίκελ, Ετέμπο (91’ Ιβόμπι), Ιντόγου (46’ Εμπουέχι), Μούσα, Ιχεανάτσο

Ισλανδία: Χάλντορσον, Σάβαρσον, Άρνασον, Σίγκουρντσον (65’ Ίνγκασον), Μάγκνουσον, Γκίσλασον, Σίγκουρντσον, Γκούναρσον (87’ Σκούλασον), Μπιάρνασον, Φινμπόγκασον, Μπόντβαρσον (71’ Σιγκούρντασον)

Η βαθμολογία:

1. Κροατία 6 (5-0)
2. Νιγηρία 3 (2-2)
3. Ισλανδία 1 (1-3)
4. Αργεντινή 1 (1-4)

Τελευταία αγωνιστική: Αργεντινή-Νιγηρία, Κροατία-Ισλανδία


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.