Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Μουντιάλ 2018: Η Κροατία διέλυσε την Αργεντινή και έφυγε για «16»!

Μουντιάλ 2018: Η Κροατία διέλυσε την Αργεντινή και έφυγε για «16»!

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
21/6/2018 22:52
Η Κροατία διέλυσε με 3-0 την αποκαρδιωτική Αργεντινή και «σφράγισε» με θριαμβευτικό τρόπο το εισιτήριο για τους «16». Ρέμπιτς (53’), Μόντριτς (80’) και Ράκιτιτς (90+2’) οι σκόρερ, μια «ανάσα» από τον αποκλεισμό η «αλμπισελέστε».

Μια Αργεντινή χωρίς αρχή, μέση και τέλος έγινε έρμαιο στις ορέξεις της Κροατίας. Η «Χρβάτσκα» πήρε εμφατική νίκη με 3-0 επί της «αλμπισελέστε» και εξασφάλισε την πρόκριση για τους «16» της διοργάνωσης. Ένα τραγικό λάθος του Καμπαγιέρο επέτρεψε στον Ρέμπιτς να ανοίξει το σκορ, ενώ Μόντριτς και Ράκιτιτς έδωσαν διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της ομάδας τους, φέρνοντας παράλληλα σε δυσχερή θέση τους Αργεντινούς. Η ομάδα του Λιονέλ Μέσι χρειάζεται πλέον συνδυασμό αποτελεσμάτων για να περάσει στην επόμενη φάση, ενώ τα τρία γκολ που δέχτηκε της κάνουν ακόμα πιο δύσκολο το έργο.

Ο Σαμπάολι προχώρησε σε αλλαγές σε σχέση με τον αγώνα κόντρα στην Ισλανδία ωστόσο αυτές περισσότερο μπέρδεψαν παρά βοήθησαν την Αργεντινή, η οποία παρουσίασε μια ομάδα χωρίς συνοχή. Ενδεικτικό ότι στο πρώτο μέρος οι Αγκουέρο και Μέσι ήταν οι παίκτες που είχαν τις λιγότερες επαφές με τη μπάλα (7 και 21 αντίστοιχα).

Η Κροατία είχε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο ματς, όταν στο 5’ ο Πέρισιτς μπήκε από τα αριστερά στην περιοχή και έκανε το σουτ, υποχρεώνοντας στον Καμπαιγέρο να διώξει με τα ακροδάχτυλα. Η Αργεντινή είχε την κατοχή αλλά δεν μπορούσε να αναπτυχθεί ορθολογικά, με τον Μέσι να ήταν καλά κλεισμένος από την κροατική άμυνα. Η πρώτη υποψία ευκαιρίας της «αλμπισελέστε» ήρθε στο 21’ με μια σέντρα του Ακούνια που βρήκε στο πάνω μέρος του οριζόντιου δοκαριού.Έπρεπε να συμπληρωθεί μισή ώρα παιχνιδιού ώστε η Αργεντινή να απειλήσει ουσιαστικά. Μετά από λάθος της κροατικής άμυνας, ο Ακούνια έκανε το γύρισμα προ του Σούμπασιτς ωστόσο το πλασέ του Πέρες σε κενή εστία πέρασε δίπλα από το δοκάρι. Η απάντηση της Κροατίας ήρθε στο 33’ με τον αφύλαχτο Μάντζουκιτς να αστοχεί με κεφαλιά-ψαράκι από τα τρία μέτρα.

Το 0-0 έμεινε ως το ημίχρονο, με τον φορ της Αργεντινής, Σέρχιο Αγκουέρο να μην είχε ακουμπήσει τη μπάλα στα τελευταία 21 λεπτά του πρώτου μέρους! Σαν να μην έφτανε αυτό, ένα τραγικό λάθος του Καμπαγιέρο στο ξεκίνημα της επανάληψης (53’) έδωσε έτοιμο γκολ στον Ρέμπιτς, ο οποίος με βολέ στην κίνηση «έγραψε» το 1-0.

Ο Σαμπάολι έριξε στο ματς Ιγκουαΐν και Παβόν και η Αργεντινή «άγγιξε» την ισοφάριση στο 64’ ωστόσο ο Σούμπασιτς είπε «όχι» σε προσπάθειες των Πέρες και Μέσι. Δύο λεπτά μετά ο Μάντζουκιτς βρέθηκε σε θέση βολής, ωστόσο ο Ταγλιαφίκο έκανε σωτήριο τάκλιν, κρατώντας το 1-0. Στο 68’ ο Σαμπάολι έριξε στο ματς και τον Ντιμπάλα ωστόσο η «αλμπισελέστε» δεν είχε κάποιο ξεκάθαρο πλάνο για να επιτεθεί. Η Κροατία διαχειρίζονταν χωρίς πρόβλημα το παιχνίδι και στο 80’ «κλείδωσε» τη νίκη. Ο Μόντριτς απέφυγε τον Οταμέντι και με τρομερό σουτ έξω από την περιοχή, δεν άφησε περιθώριο αντίδρασης στον Καμπαγιέρο, «γράφοντας» το 2-0.

Η Αργεντινή… κατέρρευσε και στο 86’ ο Ράκιτιτς είχε δοκάρι με απευθείας εκτέλεση φάουλ για ένα τρίτο γκολ. Αυτό ήρθε τελικά στις καθυστερήσεις από τον ίδιο παίκτη. Μετά από αντεπίθεση, ο Ράκιτιτς έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή, ο Καμπαγιέρο απέκρουσε αλλά στο σημείο δεν υπήρχε κανείς παίκτης της Αργεντινής και ο μέσος της Μπαρτσελόνα δεν δυσκολεύτηκε να βάλει το… κερασάκι στην τούρτα. Η Κροατία είναι στους «16» και η Αργεντινή με την… πλάτη στον τοίχο. Μάλιστα, αυτή ήταν η πιο βαριά ήττα της «αλμπισελέστε» σε φάση ομίλων Μουντιάλ από το μακρινό 1958 και το 1-6 από τη Τσεχοσλοβακία.

Αργεντινή (Χόρχε Σαμπάολι): Καμπαγιέρο, Ταλιάφικο, Οταμέντι, Μερκάδο, Σάλβιο (56' Παβόν), Μασεράνο, Πέρες (68' Πέρες), Μέσα, Ακούνια, Αγουέρο (54' Ιγουαΐν).

Κροατία (Ζλάτκο Ντάλιτς): Σούμπασιτς, Βρσάλικο, Λόβρεν, Βίντα, Στρίνιτς, Ράκιτιτς, Μπρόζοβιτς, Μόντριτς, Πέρισιτς (82' Κόβατσιτς), Ρέμπιτς (57' Κράμαριτς), Μάντζουκιτς (92' Τσόρλουκα).


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.