Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Σαμπάολι: «Αυτή η Αργεντινή επισκιάζει τη λαμπρότητα του Μέσι»

Σαμπάολι: «Αυτή η Αργεντινή επισκιάζει τη λαμπρότητα του Μέσι»

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
22/6/2018 00:31
O Χόρχε Σαμπάολι πήρε όλη την ευθύνη πάνω του για τη βαριά ήττα της Αργεντινής, τόνισε πως αυτή η ομάδα επισκιάζει τη λαμπρότητα του Μέσι και ζήτησε από τους οπαδούς να τον συγχωρέσουν!

Η Αργεντινή γνώρισε βαριά ήττα από την Κροατία (0-3) και με ένα βαθμό μετά από δύο αγωνιστικές βρίσκεται με το ένα πόδι εκτός τουρνουά. Η «αλμπισελέστε» χρειάζεται πλέον συνδυασμό αποτελεσμάτων για να πάρει το εισιτήριο για τους «16» και αναμφίβολα οι ευθύνες είναι πάρα πολλές για τον Χόρχε Σαμπάολι, ο οποίος έχει παρουσιάσει μια ομάδα χωρίς συνοχή.

Ο ίδιος παραδέχτηκε τον συγκεκριμένο ισχυρισμό στη συνέντευξη Τύπου, τονίζοντας πως αυτή η ομάδα της Αργεντινής δεν έχει «κολλήσει» με τον Μέσι. Αναλυτικά όσα είπε:

«Είμαστε συναισθηματικά διαλυμένοι. Αυτή η Αργεντινή επισκιάζει την λαμπρότητα του Μέσι. Η ομάδα δεν έχει κολλήσει όπως θα έπρεπε με τον Μέσι και αυτό τον περιορίζει. Εγώ είμαι αυτός που παίρνω τις αποφάσεις και είμαι υπεύθυνος για την ήττα. Αν έκανα άλλες επιλογές, ίσως τα πράγματα να είχαν εξελιχθεί διαφορετικά. Δεν νομίζω ότι είναι σωστό να ρίχνουμε το φταίξιμο στον Καμπαγιέρο (σ.σ. για το λάθος στο πρώτο γκολ).

Πάντα κοιτάω να δίνω στους παίκτες μου τις καλύτερες θέσεις που τους ταιριάζουν στο γήπεδο. Δεν έχουμε καταφέρει να βρούμε τις καλύτερες σχέσεις ώστε η Αργεντινή και ο Μέσι να επωφεληθούν από αυτές. Η Κροατία είναι εξαιρετική ομάδα. Όταν δεχτήκαμε το πρώτο γκολ, καταρρεύσαμε ψυχολογικά. Δεν μπορούσαμε να ανατρέψουμε την κατάσταση. Κάποιοι παίκτες πιθανώς δεν προσαρμόστηκαν στο σύστημα. Με έχει πληγώσει πολύ η ήττα και πιθανότατα δεν διάβασα σωστά το ματς. Ζητάω από τους οπαδούς για συγχώρεση».Για την απόδοση του Κριστιάνο Ρονάλντο με την Εθνική και τι διαφορετικό κάνει από τον Μέσι στο τουρνουά: «Ο Ρονάλντο είναι ένας σπουδαίος παίκτης που έχει πετύχει πολλά και σε διασυλλογικό επίπεδο και με την Εθνική ομάδα. Αυτή τη στιγμή είναι δύσκολο να συγκρίνεις τους δύο παίκτες επειδή η ικανότητα της αργεντίνικης ομάδας επισκιάζει την σωστή κρίση. Ο Λίο παίζει σε διαφορετική θέση επειδή η ομάδα δεν κολλάει μαζί του. Ως προπονητής, πρέπει να το δεχτώ αυτό. Δεν νιώθω ντροπή, όμως αναμφίβολα αισθάνομαι πόνο. Πάει αρκετός καιρός που νιώθω αυτό το συναίσθημα ως προπονητής και σίγουρα είναι πιο επίπονο όταν εκπροσωπείς τα χρώματα της πατρίδας σου».

Για την τακτική που χρησιμοποίησε: «Στο πρώτο μέρος καταφέραμε να εξουδετερώσουμε τον αντίπαλο αλλά ήταν πολύ δύσκολο να περάσει η μπάλα στον Μέσι. Στο δεύτερο μέρος ελπίζαμε ο Παβόν να βοηθούσε αλλά μετά το πρώτο γκολ η ομάδα δεν μπορούσε να συνέλθει. Προσπαθήσαμε να βάλουμε παίκτες που θα μπορούσαν να αλλάξουν την κατάστασή του, και σε τόσο σύντομο τουρνουά όπως το Παγκόσμιο Κύπελλο, πρέπει να πάρεις ρίσκα. Το δεύτερο γκολ ήταν η χαριστική βολή. Το ηθικό έπεσε και δεν μας επέτρεψε να προχωρήσουμε.

Για την εμφάνιση του Μέσι: «Είναι ο αρχηγός μας. Ηγείται της ομάδας και εμείς απλά δεν μπορούσαμε να τον τροφοδοτήσουμε και να τον βοηθήσουμε να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις όπως έχει συνηθίσει. Δουλεύουμε για να του δώσουμε τη μπάλα, όμως και ο αντίπαλος δουλεύει σκληρά για να το αποτρέψει. Χάσαμε τη μάχη…»

Για το μήνυμα που θέλει να δώσει στους οπαδούς: «Θα ήθελα να ζητήσω τη συγχώρεση τους. Επαναλαμβάνω, είμαι ο υπεύθυνος για το αποτέλεσμα. Ονειρεύομαι το ίδιο με τους οπαδούς μας και γι’ αυτό είμαι πληγωμένος. Έκανα το καλύτερο που μπορούσα αλλά δεν κατάφερα να τους δώσω αυτό που ήθελαν».

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.