Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Προκρ. Τσάμπιονς Λιγκ: Η Βασιλεία στο δρόμο του ΠΑΟΚ!

Προκρ. Τσάμπιονς Λιγκ: Η Βασιλεία στο δρόμο του ΠΑΟΚ!

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
19/6/2018 15:32
Η Βασιλεία θα είναι αντίπαλος του ΠΑΟΚ στον δεύτερο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ. Οι πρώτοι αγώνες θα διεξαχθούν 24/25 Ιουλίου και οι ρεβάνς 31 Ιουλίου και 1 Αυγούστου.

Το εμπόδιο της Βασιλείας θα κληθεί να ξεπεράσει ο ΠΑΟΚ για να προκριθεί στον 3ο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ.

Το πρώτο παιχνίδι των δύο ομάδων θα διεξαχθεί στην Τούμπα στις 24 ή 25 Ιουλίου, ενώ η ρεβάνς θα γίνει μια εβδομάδα μετά (31 Ιουλίου ή 1η Αυγούστου) στο Ζανκτ Γιάκομπ-Παρκ.

Αυτή θα είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του ΠΑΟΚ που θα αντιμετωπίσει την Βασιλεία, μια ομάδα που έχει έσοδα πάνω από 80 εκατ. ευρώ από πωλήσεις ποδοσφαιριστών την τελευταία εξαετία. Ο δικέφαλος του Βορρά έχει τεθεί αντιμέτωπος άλλες δύο φορές με ομάδες από την Ελβετία. Για την ακρίβεια ο ΠΑΟΚ έχει αντιμετωπίσει τη σεζόν 1978-79 τη Σερβέτ για το Κύπελλο Κυπελλούχων γνωρίζοντας τον αποκλεισμό (2-0 νίκη στην Τούμπα, ήττα 4-0 στην Ελβετία) και τη σεζόν 2002-03 την Γκρασχόπερς (2-1 στην Τούμπα, 1-1 στην Ελβετία).

Το προφίλ της Βασιλείας:

Τι έκανε πέρσι: Μετά από επτά σερί κατακτήσεις, η Βασιλεία απώλεσε το πρωτάθλημα τη σεζόν 2017-18 καθώς έμεινε στη δεύτερη θέση πίσω από τη Γιουνγκ Μπόις, η οποία την απέκλεισε και στα ημιτελικά του Κυπέλλου. Στην Ευρώπη, έφτασε ως τους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ, όπου αποκλείστηκε από την Μάντσεστερ Σίτι (2-1 εντός, 0-4 εκτός). Στη φάση των ομίλων τερμάτισε δεύτερη πίσω από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αφήνοντας στην τρίτη και στην τέταρτη θέση του γκρουπ την Μπενφίκα και την ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Προπονητής: Στον πάγκο της ομάδας κάθεται ο παλαίμαχος Ελβετός μέσος Ράφαελ Βικί.O 41χρονος ασχολήθηκε με την προπονητική αρχικά στις ακαδημίες της Τουν και της Σερβέτ. Στη Βασιλεία πήγε το 2013 αρχικά ως προπονητής των ομάδων Κ18 και Κ21 και από το καλοκαίρι του 2017 ως τεχνικός της πρώτης ομάδας.

Μεταγραφές: Παρότι διαθέτει έξι διεθνείς, μόνο ο δεξιός μπακ Μίκαελ Λανγκ, αγωνίζεται στο Μουντιάλ, κάτι που σημαίνει ότι οι υπόλοιποι θα είναι κανονικά διαθέσιμοι για τα παιχνίδια με τον ΠΑΟΚ. Στην Βασιλεία ανήκει φέτος και ένας παίκτης από τον «Δικέφαλο του Βορρά». Ο λόγος για τον νεαρό τερματοφύλακα Κωνσταντίνο Δημητρίου! Αποκτήθηκαν, επίσης, ο 20χρονος επιθετικός Γιόσεφ Όμπερλιν (Σάλτσμπουργκ), ο 24χρονος τερματοφύλακας Γιόνας Όμλιν (Λουκέρνη), ενώ επέστρεψαν οι Αλεξάντερ Φράνσον (μέσος, 24 χρόνων) και Ζντράβκο Κουζμάνοβιτς (μέσος, 31 χρόνων).

Το ρόστερ: Διαθέτει αρκετούς καλούς παίκτες όπως τους Μοχάμεντ Ελιονούσι, Μίκαελ Λανγκ (διεθνής και παρών στο Παγκόσμιο Κύπελλο), Ταουλάντ Τζάκα και τον Ολλανδό επιθετικό Ρίκι φαν Βολσφβίνκελ.


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.