Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Μουντιάλ 2018: Ο Κέιν λύτρωσε την Αγγλία στο 90+1’

Μουντιάλ 2018: Ο Κέιν λύτρωσε την Αγγλία στο 90+1’

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
18/6/2018 22:55
Με γκολ του Χάρι Κέιν στο 90+1’ η Αγγλία κέρδισε με 2-1 την μαχητική Τυνησία και έπιασε το Βέλγιο στην κορυφή του 7ου ομίλου. Και το πρώτο γκολ ο φορ της Τότεναμ (11’), ισοφάρισαν προσωρινά με πέναλτι του Σασί (35’) οι Αφρικανοί, που πλήρωσαν την αμυντική αδράνεια στα τελευταία λεπτά.

«Τυφώνας» Κέιν «χτύπησε» την Τυνησία! Ο αρχηγός της Εθνικής Αγγλίας πέτυχε δύο γκολ (το δεύτερο στο 90+1’) και λύτρωσε τα «τρία λιοντάρια», που πήραν δύσκολη νίκη με 2-1 επί των Αφρικανών. Η ομάδα του Γκάρεθ Σάουθγκειτ σπατάλησε ένα σωρό ευκαιρίες στο πρώτο μέρος, αλλά τελικά πήρε την νίκη σκοράροντας δύο γκολ μετά από εκτελέσεις κόρνερ. Οι «αετοί της Καρχηδόνας», που έχασαν τον βασικό τους γκολκίπερ λόγω σοβαρού τραυματισμού (χάνει το υπόλοιπο του τουρνουά), το πάλεψαν μέχρι το τέλος, ωστόσο «λύγισαν» στις καθυστερήσεις.

Η Αγγλία παρατάχθηκε με την πιο άπειρη ενδεκάδα σε διεθνή τουρνουά -βάσει συνολικών συμμετοχών με το εθνόσημο- από τον Ιούνιο του 1962, ωστόσο αυτό δεν την εμπόδισε να πραγματοποιήσει ένα εξαιρετικό πρώτο μέρος έχοντας δύο δοκάρια και έξι σουτ στο στόχο (σ.σ. είχε να συμβεί σε Μουντιάλ από τον ημιτελικό με την Πορτογαλία το 1966).

Μόλις στο 3’ ο Ντέλε Άλι έβγαλε τον Λίνγκαρντ σε θέση βολής αλλά ο άσος της Γιουνάιτεντ δεν κατάφερε να νικήσει τον Χασέν, που απέκρουσε με το πόδι. Ένα λεπτό μετά ο Λίνγκαρντ έβγαλε τον Στέρλινγκ μόνο του σε κενό τέρμα, αλλά ο τελευταίος κατάφερε να αστοχήσει. Η Αγγλία πίεζε ασφυχτικά τους Τυνήσιους και το γκολ δεν άργησε να έρθει. Μετά από εκτέλεση κόρνερ στο 11’, ο Χασέν απέκρουσε εντυπωσιακά την κεφαλιά του Στόουνς, όμως ο Κέιν πήρε το ριμπάουντ και «έγραψε» το 1-0.Μετά το γκολ, ο γκολκίπερ της Τυνησίας ζήτησε αλλαγή, έχοντας τραυματιστεί σοβαρά στον ώμο. Ο ίδιος αποχώρησε με δάκρια και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα χάσει το υπόλοιπο της διοργάνωσης. Στο 24’ ο Λίνγκαρντ σπατάλησε μεγάλη στιγμή από πλεονεκτική θέση για ένα δεύτερο τέρμα και στο 33’ η Τυνησία κέρδισε πέναλτι μετά από αγκωνιά του Γουόκερ στον Σλιτί. Ο Σασί ανέλαβε την εκτέλεση και δεν αστόχησε, ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Η Αγγλία δεν πτοήθηκε και έψαξε ένα δεύτερο γκολ πριν το ημίχρονο. Στο 39’ ο Μπεν Γιουσέφ έδιωξε στη γραμμή (βρήκε και στο δοκάρι η μπάλα) τη γυριστή κεφαλιά του Λίνγκαρντ, ενώ στο 43’ ο άσος της Γιουνάιτεντ δεν κατάφερε να σκοράρει από το ύψος του πέναλτι. Ο Λίγνκαρντ ήταν πρωταγωνιστής και στη φάση του επόμενου λεπτού, αφού μετά από μπαλιά του Τρίπιερ, τσίμπησε τη μπάλα από τον Μπεν Μουσταφά αλλά η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι.

Ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αισθητά στο δεύτερο μέρος, αφού η Αγγλία δυσκολεύονταν να διασπάσει την άμυνα της Τυνησίας. Τα λεπτά κυλούσαν χωρίς αξιόλογες φάσεις και ο Σάουθγκειτ έριξε στο ματς τους Ράσφορντ και Λόφτους-Τσικ. Οι δύο άσοι έδωσαν επιθετική πνοή στα «τρία λιοντάρια», που άρχισαν να πατούν με αξιώσεις στην αντίπαλη περιοχή, ωστόσο τα χαλούσαν στην τελική προσπάθεια.

Και εκεί που όλα έδειχναν ισοπαλία, ο Χάρι Κέιν έδωσε τη λύση. Μετά από εκτέλεση κόρνερ στο 90+1', ο Μαγκουάιρ πήρε την κεφαλιά και ο φορ της Τότεναμ, αφύλαχτος στη μικρή περιοχή, λύτρωσε την Αγγλία διαμορφώνοντας με κεφαλιά το τελικό 2-1.

Τυνησία (Ναμπίλ Μααλούλ): Χασέν (15' Μπεν Μουσταφά), Σιάμ Μπεν-Γιουσέφ, Μααλούλ, Μπρον, Σλιτί (74' Μπεν Αμόρ), Σασί, Σκιρί, Μεριά, Καζρί (85' Καλιφά), Μπαντρί, Φακρεντίν Μπεν-Γιουσέφ.

Αγγλία (Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ): Πίκφορντ, Μαγκουάιρ, Στόουνς, Γουόκερ, Γιανγκ, Τρίπιερ, Χέντερσον, Ντέλε Αλι (80' Λόφτους-Τσικ), Λίνγκαρντ (93' Ντάιερ), Στέρλινγκ (68' Ράσφορντ), Κέιν.


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.