Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Ουζουνίδης: «Στην ΑΕΚ θα έχω να ασχοληθώ μόνο με το αγωνιστικό»

Ουζουνίδης: «Στην ΑΕΚ θα έχω να ασχοληθώ μόνο με το αγωνιστικό»

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
31/5/2018 14:58
Ο Μαρίνος Ουζουνίδης παρουσιάστηκε επίσημα από την ΠΑΕ ΑΕΚ και στις πρώτες του δηλώσεις τόνισε ότι η ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της «Ένωσης» είναι η μεγαλύτερή του πρόκληση. Ο ίδιος επισήμανε ότι θέλει να βελτιώσει ακόμα περισσότερο την ομάδα και να τη διατηρήσει στην κορυφή, ενώ πρόσθεσε ότι η πίεση για τον πρωταθλητισμό είναι πιο εύκολη σε σχέση με τα προβλήματα που υπήρχαν στον Παναθηναϊκό.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Μαρίνος Ουζουνίδης:


«Θέλω να ευχαριστήσω τον κύριο Μελισσανίδη και την ΑΕΚ για την εμπιστοσύνη. Η ΑΕΚ είναι ήδη στην κορυφή και με την καλή συνεργασία θέλουμε να τη διατηρήσουμε εκεί και να την κάνουμε καλύτερη. Όλοι μαζί θα δώσουμε τον καλύτερο εαυτό για να πετύχουμε όλους τους στόχους για τη νέα χρονιά».

Για το πόσο δύσκολο είναι να διατηρήσει την ΑΕΚ στην κορυφή: «Δεν θα έλεγα ότι δυσκολεύει. Είναι μεγάλη πρόκληση για μένα να το πετύχω. Δεν έχω δείξει ότι δεν έχω εμπιστοσύνη στον εαυτό μου. Γι' αυτό είμαι εδώ και οι άνθρωποι της ΑΕΚ πιστεύουν ότι μπορώ να το πετύχω. Ξέρω ότι θα έχω μια διοίκηση που θα μου δώσει τη δυνατότητα να δουλέψω όπως πρέπει οπότε δεν με προβληματίζει καθόλου».

Για το τι μπορεί να βελτιώσει σε μια ομάδα που είναι στην κορυφή: «Η ομάδα έκανε πολύ καλή χρονιά και συγχαρητήρια στον προπονητή και στους παίκτες για την επιτυχία. Δεν υπάρχει ομάδα που δεν μπορείς να βελτιώσεις. Η ΑΕΚ είχε συγκεκριμένα στοιχεία και με αυτά έφτασε ψηλά. Θεωρώ πως μπορούμε να βελτιώσουμε το επιθετικό κομμάτι και τη λειτουργία στην ανάπτυξη της ομάδας. Να διατηρήσουμε την ενέργεια και επειδή τους παίκτες τους γνωρίζω είναι παίκτες που μπορούν να δώσουν πράγματα σύμφωνα με αυτά που έχω στο μυαλό μου. Έχουν ποιότητα και αυτοπεποίθηση και θα πάνε όλα καλά, βελτιώνοντας κάποια πράγματα. Η ομάδα είναι στην κορυφή και μπορεί να γίνει ακόμα καλύτερη».Για το υπάρχον ρόστερ: «Το ρόστερ είναι καλό. Έχουν αποχωρήσει κάποιοι παίκτες. Αυτό που κοιτάμε είναι να ενισχύσουμε την ομάδα σε αυτές τις θέσεις για να συμπληρώσουν τα χαρακτηριστικά των παικτών που έχουμε. Μπορούμε να προσθέσουμε κομμάτια για να γίνει πιο ελκυστική. Πρέπει να κρατήσουμε τα καλά και να τους δώσω τα στοιχεία που θέλω. Ακούγεται ότι ο Ουζουνίδης είναι αμυντικός προπονητής, αλλά ο Νίκος μπορεί να σας πει αν έχω κάνει αμυντική προπόνηση».

Για την πρόκληση που έχει: «Είναι πολύ μεγάλη η πρόκληση. Νομίζω και η περσινή χρονιά έδειξε ότι ο Έλληνας προπονητής μπορεί να αντέξει στις δυσκολίες. Δίνω πάντα τον καλύτερό μου εαυτό. Δυστυχώς οι πρώην ομάδες μου δεν είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο λόγω συγκυριών. Η ΑΕΚ θα μου δώσει την ευκαιρία να ασχοληθώ μόνο με το ποδοσφαιρικό κομμάτι και πως να τη διατηρήσω εκεί που βρίσκεται. Συνεπώς δεν υπάρχει κάποιο απωθημένο».

Για το αν είναι προτεραιότητα η απόκτηση εξτρέμ και επιθετικού: «Αυτές οι θέσεις είναι προτεραιότητα. Από εκεί και πέρα αν βρεθεί κάτι καλό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε την ομάδα όλο καλύτεροι. Ήδη κοιτάμε περιπτώσεις παικτών και επειδή είναι μεγάλο το κίνητρο του Τσάμπιονς Λιγκ είναι καλό να ενισχυθεί η ομάδα για αυτόν τον στόχο».

Για το αν προβληματίζεται για την προετοιμασία καθώς η ομάδα θα πρέπει να έτοιμη νωρίς για το Τσάμπιονς Λιγκ: «Δεν με προβληματίζει. Έχουν αλλάξει κάποιες ημερομηνίες και κάποια παιχνίδια στην προετοιμασία. Όλη η ιστορία είναι να έχουμε αυτούς τους παίκτες για να προετοιμάσουμε σωστά την ομάδα. Δεν θα χρειαστούν πολλές αλλαγές για να φτιάξουμε την ομάδα. Ξέρω ήδη πολλά παιδιά, ξέρω τα πλεονεκτήματα και τις αδυναμίες, οπότε δεν είναι κάτι άγνωστο για μένα».

Για τη δύναμη της ΑΕΚ στην άμυνα και τις Ακαδημίες: «Η αμυντική λειτουργία της ΑΕΚ είναι το δυνατό σημείο. Πρέπει να το κρατήσουμε και να βελτιώσουμε το επιθετικό κομμάτι. Ακόμα δεν είμαι γνώστης της δουλειάς στις Ακαδημίες. Θα το δούμε. Υπάρχει ένα φιλικό παιχνίδι σήμερα και σιγά σιγά θα διαμορφώνουμε άποψη. Στις ομάδες με πρωταγωνιστικό ρόλο δεν είναι εύκολο να βοηθήσεις νέα παιδιά. Αλλά η ΑΕΚ πάντα στηριζόταν σε Έλληνες οπότε αν ένα παιδί έχει τις δυνατότητες να έρθει στην πρώτη ομάδα αυτό θα γίνει. Αν δω και στην Κ17 ότι έχει τις δυνατότητες κάποιος να προωθηθεί θα γίνει. Δεν υπάρχουν πολλοί Έλληνες προπονητές που έχουν προωθήσει τόσα νέα παιδιά όσο εγώ».

Για το μέγεθος του ρόστερ: «Πέρυσι η ΑΕΚ είχε το δυσκολότερο έργο από όλους και πέτυχε. Άρα ξέρουμε τον τρόπο. Το μεγάλο ρόστερ πολλές φορές δημιουργεί προβλήματα. Δεν θέλω να έχω πολλούς παίκτες. Δύο παίκτες σε κάθε θέση είναι αρκετοί και τα νέα παιδιά που θα έρχονται. Μακάρι να πετύχουμε τους στόχους και τη λύση θα τη βρούμε».

Για τις μεταγραφές και για τις θέσεις που χρειάζεται ενίσχυση σε εξτρέμ και επιθετικό: «Αυτοί οι δύο παίκτες είναι η προτεραιότητά μας. Από εκεί και πέρα είναι κάτι που ο Νίκος θα μπορεί να απαντήσει σε αυτό. Προτεραιότητα είναι να αντικαταστήσουμε τους παίκτες που έφυγαν. Από εκεί και πέρα σε συνεργασία με όλους αν βρούμε κάποιους που μπορούν να έρθουν και να ανεβάσουν το επίπεδό μας θα το κάνουμε».

Για το αν αντέχει στην πίεση: «Η πίεση είναι μεγαλύτερη όταν είσαι σε μεγάλο σύλλογο που έχει προβλήματα. Απέδειξα ότι αντέχω και θα είναι πιο εύκολο για μένα να έχω την πίεση του να κατακτήσω το πρωτάθλημα και το κύπελλο, πιστέψτε με».

Για το ποια είναι για τον ίδιο η πρόκληση: «Η πρόκλησή μου είναι να κάνω περισσότερα πράγματα από όσα έκανε πέρυσι η ομάδα».

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.