Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Τέλος ο Ζιντάν από την Ρεάλ!

Τέλος ο Ζιντάν από την Ρεάλ!

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
31/5/2018 13:59
Παρελθόν από την τεχνική ηγεσία της Ρεάλ Μαδρίτης αποτελεί ο Ζινεντίν Ζιντάν, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου.

Λίγες μόνο ημέρες μετά την κατάκτηση του τρίτου Τσάμπιονς Λιγκ σε 2,5 χρόνια παρουσίας στην Ρεάλ, ο Ζινεντίν Ζιντάν θα ανακοινώσει την απόφαση να αποχωρήσει από τη «βασίλισσα».

Το μέλλον του «Ζιζού» ήταν αβέβαιο μέσα στη σεζόν εξαιτίας της κακής πορεία της ομάδας στην Πριμέρα Ντιβιζιόν και ο ίδιος είχε τονίσει πως στο τέλος της χρονιάς θα έπαιρνε την απόφασή του. Τελικά ο Γάλλος τεχνικός μετά την τρίτη σερί κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ αποφάσισε να πει «αντίο» στους Μερένχες.

Ο Ζιντάν συναντήθηκε το πρωί της Πέμπτης (31/5) με τον Φλορεντίνο Πέρεθ και του γνωστοποίησε την επιθυμία του να αποχωρήσει από τον σύλλογο. Ο 45χρονος ανέλαβε την Ρεάλ τον Ιανουάριο του 2016 και μέσα σε 2,5 χρόνια έγραψε ιστορία κατακτώντας τρία Τσάμπιονς Λιγκ, ένα πρωτάθλημα, ένα ισπανικό Σούπερ Καπ, δύο ευρωπαϊκά Σούπερ Καπ και δύο Παγκόσμια Κύπελλα Συλλόγων.

«Πήρα την απόφαση να μην συνεχίσω ως προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης. Είναι μια παράξενη στιγμή, αλλά αυτή η ομάδα χρειάζεται μια αλλαγή για να συνεχίσει να κερδίζει. Άλλη μέθοδο δουλειάς και γι' αυτό πήρα αυτή την απόφαση», ήταν τα πρώτα λόγια του Ζιντάν που ανακοίνωσε την απόφασή του.

Για τον λόγο που επέλεξε να αποχωρήσει μετά από μια επιτυχία: «Η Ρεάλ μου έδωσε τα πάντα και θα είμαι εδώ κοντά στον σύλλογο για όλη τη ζωή μου. Η απόφαση για πολλούς δεν βγάζει νόημα, αλλά για μένα ναι. Είναι η στιγμή να κάνω μια αλλαγή».Για το αν ψάχνει άλλη ομάδα για να συνεχίσει την προπονητική του καριέρα αυτή τη στιγμή: «Έπειτα από τρία χρόνια θεωρώ ότι είναι η κατάλληλη στιγμή. Φτάνει μια στιγμή που καταλαβαίνεις ότι είναι το καλύτερο σημείο για να πραγματοποιήσεις μια αλλαγή και να μην συνεχίσεις για να μην κάνεις χαζομάρες. Δεν ψάχνω για άλλη ομάδα. Το μήνυμα είναι για τους παίκτες. Νομίζω πως το κατάλαβαν. Μίλησα με τον Σέρχιο Ράμος, ο οποίος σέβεται την απόφασή μου και μου ευχήθηκε καλή τύχη».

Για τους οπαδούς της Ρεάλ: «Θέλω να ευχαριστήσω τους οπαδούς της Ρεάλ για την υποστήριξή τους. Τους έχω μια ξεχωριστή αγάπη. Υπάρχουν δύσκολες στιγμές μέσα στη σεζόν, της ζήσαμε, με σφυρίγματα, αλλά αυτό αποτελεί μέρος του συλλόγου. Είναι ένα απαιτητικό κοινό και οι παίκτες το χρειάζονται. Όταν έχεις τέτοιες στιγμές πρέπει να το αντιμετωπίσεις».

Για τους βαθύτερους λόγους που τον έκαναν να πάρει αυτή την απόφαση: «Είναι όλα πιο απλά από ότι φαίνονται. Υπάρχουν περίοδοι στις οποίες κάποιος το ζει πολύ έντονα και πρέπει να ξέρει πότε είναι η κατάλληλη στιγμή να σταματήσει. Το κάνω για το καλό αυτής της ομάδας. Με μένα θα ήταν περίπλοκο να έχουμε μια νικηφόρα σεζόν του χρόνου. Το είδαμε ότι ήταν δύσκολο φέτος στο ισπανικό πρωτάθλημα, στιγμές που εγώ προσωπικά δεν ξέχασα. Και όταν είμαστε σε αυτόν τον σύλλογο πρέπει να το γνωρίζουμε. Αν είναι να ζήσω μια ακόμα σεζόν, η οποία θα ξεκινήσει τελειώνοντας άσχημα, είναι κάτι που δεν θέλω. Θέλω να κλείσω όμορφα την περίοδό μου στη Ρεάλ».

Για την καλύτερη και τη χειρότερή του στιγμή: «Η καλύτερή μου στιγμή είναι όταν ο πρόεδρος με έφερε εδώ. Το όνειρο πολλών παικτών είναι να παίξουν κάποια στιγμή στη Ρεάλ. Η πιο σημαντική και καλύτερή μου στιγμή ήταν όταν ο πρόεδρος με έφερε ως παίκτη εδώ. Και σαν προπονητή, το ότι κατέκτησα τον τίτλο. Φέτος, η χειρότερή μου στιγμή ήταν το παιχνίδι απέναντι στη Λεγανές».

Πέρεθ: «Με ξάφνιασε αλλά δικαιούται ένα διάλειμμα»

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ρεάλ, Φλορεντίνο Πέρεθ, δήλωσε:

«Έπειτα από την κατάκτηση ενός ευρωπαϊκού κυπέλλου ήταν κάτι που δεν περιμέναμε, αλλά το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να σεβαστούμε την απόφαση. Με ξάφνιασε πάρα πολύ όταν έμαθα την απόφαση. Θα ήθελα να τον πείσω να μείνει, αλλά ξέρω πως είναι. Θα ήθελα να τον ευχαριστήσω για όλα όσα έκανε για τη Ρεάλ. Δεν είναι ένα αντίο. Αλλά αν χρειάζεται ένα διάλειμμα, είναι κάτι που δικαιούται».

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.