Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Πρέμιερ Λιγκ: Όσο νικά… ελπίζει η Τσέλσι

Πρέμιερ Λιγκ: Όσο νικά… ελπίζει η Τσέλσι

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
28/4/2018 22:09
Με γκολάρα του Φάμπρεγκας (4’), η Τσέλσι κέρδισε με 1-0 την μαχητική Σουόνσι στο «Λίμπερτι» και διατήρησε ζωντανές τις ελπίδες για την τετράδα, την ώρα που οι «κύκνοι» παραμένουν στο +1 από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Η Τσέλσι δεινοπάθησε κόντρα στην Σουόνσι, ωστόσο με γκολ του Φάμπρεγκας, έφυγε με το «διπλό» (1-0) από το «Λίμπερτι» και παραμένει στο κόλπο για την τετράδα, αν και οι πιθανότητες δεν είναι με το μέρος της.

Οι «μπλε» έφτασαν τους 66 βαθμούς και «πιέζουν» την 4η Τότεναμ που έχει 68 (αλλά και ματς λιγότερο). Παράλληλα, βρίσκονται στο -6 από την 3η Λίβερπουλ (έχει ματς περισσότερο), την οποία αντιμετωπίζουν την επόμενη Κυριακή στο «Στάμφορντ Μπριτζ».

Βέβαια, ακόμα και εάν οι περσινοί πρωταθλητές πάρουν και τα τρία παιχνίδια που τους απομένουν, οι «κόκκινοι» αρκεί να κερδίσουν την Μπράιτον την τελευταία αγωνιστική στο «Άνφιλντ» αφού υπερτερούν σε ενδεχόμενη ισοβαθμία λόγω διαφοράς τερμάτων (+43 έναντι +26). Η Τσέλσι υστερεί σε ισοβαθμία και με την Τότεναμ (+35 έναντι +26) και έτσι χρειάζεται δύο γκέλες των «πετεινών» στα τέσσερα εναπομείναντα παιχνίδια για να τους προσπεράσει. Με λίγα λόγια, η ομάδα του Αντόνιο Κόντε ψάχνει… λαχείο.

Στα του αγώνα, η Τσέλσι ξεκίνησε ιδανικά το ματς, παίρνοντας το προβάδισμα στο 4ο λεπτό με όμορφο σουτ στην κίνηση από τον Σέσκ Φάμπρεγκας. Οι «μπλε» είχαν την υπεροχή, ωστόσο δεν «κλείδωσαν» ποτέ το ματς και στο τελευταίο 20λεπτο πέρασαν δύσκολα… Η Σουόνσι πίεζε ασφυχτικά για το γκολ της ισοφάρισης και είχε αρκετά καλά σουτ, ωστόσο η μπάλα σταματούσε είτε στα χέρια του Τιμπό Κουρτουά είτε περνούσε οριακά εκτός. Οι «κύκνοι» ζήτησαν και πέναλτι σε άτσαλο μαρκάρισμα του Κέιχιλ στον Ντάιερ, ωστόσο ο Μος έκρινε πως ο Άγγλος αμυντικός βρήκε μπάλα.

Το 0-1 έμεινε ως το φινάλε και η Σουόνσι παρέμεινε στο +1 από την Σαουθάμπτον, που βρίσκεται στη ζώνη του υποβιβασμού. Μάλιστα, οι δύο ομάδες διασταυρώνουν τα ξίφη τους την προτελευταία αγωνιστική στο «Λίμπερτι» σε ένα ματς με χαρακτήρα τελικού.

*Ο Αντόνιο Κόντε έφτασε τις 50 νίκες στην Πρέμιερ Λιγκ μετά από 73 παιχνίδια. Μόνο οι Ζοζέ Μουρίνιο (63) και Πεπ Γκουαρδιόλα (69) έφτασαν γρηγορότερα τις 50 νίκες

*Ο Σέσκ Φάμπρεγκας έγινε ο 3ος Ισπανός που φτάνει τα 50 γκολ στην Πρέμιερ Λιγκ μετά τους Φερνάντο Τόρες και Ντιέγκο Κόστα


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.