Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Δάκρυσε στο «αντίο» του ο Ινιέστα: «Θα έμενα αν ήμουν χρήσιμος»

Δάκρυσε στο «αντίο» του ο Ινιέστα: «Θα έμενα αν ήμουν χρήσιμος»

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
27/4/2018 15:43
Ο Αντρές Ινιέστα επισημοποίησε την αποχώρησή του από την Μπαρτσελόνα στο τέλος της σεζόν, μέσα σ' ένα ιδιαίτερα συναισθηματικά φορτισμένο κλίμα. «Δεν θα συνεχίσω στην Ευρώπη», τόνισε σχετικά με το μέλλον του.

Ύστερα από 16 σεζόν και την κατάκτηση 32 τίτλων, ο Αντρές Ινιέστα αποφάσισε να αποχωρήσει από την αγαπημένη του Μπαρτσελόνα.

Ο «μαέστρος» που πήγε στη Μασία σε ηλικία 12 ετών, δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυά του από την πρώτη πρόταση, εξηγώντας πως αποχωρεί γιατί έφτασε σε μια ηλικία που δεν μπορεί να δίνει τον καλύτερο του εαυτό για τους Καταλανούς:

«Θέλοντας να είμαι ειλικρινής απέναντι στον εαυτό μου και το κλαμπ, η καριέρα μου στην Μπαρτσελόνα τελειώνει εδώ. Θέλω να ευχαριστήσω τους συμπαίκτες μου. Η Μπάρτσα μού έδωσε τα πάντα. Στο κοντινό μέλλον δεν θα είμαι σε θέση να δίνω τον καλύτερο μου εαυτό για τον σύλλογο, κυρίως σωματικά. Γι’ αυτό θέλω να αποχωρήσω σ’ αυτό το επίπεδο, όπου νιώθω χρήσιμος και βοηθάω στο να κερδίζουμε τίτλους.

Είναι μια πάρα πολύ δύσκολη μέρα για μένα, καθώς πρέπει να αποχαιρετήσω την ομάδα στην οποία πέρασα όλη τη ζωή μου. Σε ένα μεγάλο βαθμό αυτός που έγινα οφείλεται στην Μπαρτσελόνα και τη Μασία. Γι’ αυτό τους είμαι ευγνώμων και η απόφαση να φύγω δεν ήταν καθόλου εύκολη.

Μετά από 22 χρόνια εδώ, ξέρω τι σημαίνει να είσαι παίκτης της Μπαρτσελόνα, της καλύτερης ομάδας στον κόσμο. Ξέρω τι απαιτείται για να φοράς αυτή τη φανέλα και να είσαι αρχηγός. Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους συνεργάστηκα όλα αυτά τα χρόνια, στις καλές και τις δύσκολες στιγμές. Η Μπαρτσελόνα θα είναι πάντα στην καρδιά μου
», δήλωσε αρχικά ο Ινιέστα, ο οποίος στη συνέχεια απάντησε σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων.Για το στόχο που εκπλήρωσε: «Ο μοναδικός μου στόχος είναι να θριαμβεύσω με αυτήν την ομάδα και τα κατάφερα. Έδωσα στην Μπάρτσα το καλύτερο που είχα. Δεν θέλω να κοροϊδέψω κανέναν. Σε μερικές ημέρες κλείνω τα 34. Έφθασε η ώρα. Με ξέρω και ξέρω πώς είμαι. Από εδώ και στο εξής για φυσικούς λόγους, οτιδήποτε θα κόστιζε λίγο παραπάνω. Έδωσα τα πάντα σε αυτήν την ομάδα και ποτέ δεν θα ήμουν χαρούμενος εάν δεν έδινα το καλύτερο όπως τώρα. Έρχονται άλλες προκλήσεις»

Για το ποια στιγμή ξεχωρίζει: «Είναι δύσκολο να μείνεις με μία μόνο στιγμή, γιατί έζησα μαγικές στιγμές. Όμως η πιο σημαντική στιγμή για μένα ήταν το ντεμπούτο μου. Ποτέ δεν θα ξεχάσω αυτήν την ημέρα με την πρώτη ομάδα. Είναι το πιο σημαντικό για εμένα»

Για το χρονικό λήψης της απόφασης: «Ήταν μεγάλη διαδικασία. Είναι μήνες. Υπήρχαν μέρες που είχα περισσότερες αμφιβολίες, άλλες που είχα λιγότερες. Είναι φυσιολογικό. Πέρασα όλη μου τη ζωή εδώ και το "αντίο" δεν είναι εύκολο. Η ομάδα καταλαβαίνει ότι είμαι ειλικρινής κι αν δεν είμαι εδώ να δώσω το καλύτερό μου, δεν θα είμαι χαρούμενος».

Για την ομάδα που θα συνεχίσει: «Υπάρχουν ακόμα κάποια πράγματα που εκκρεμούν. Όπως έχω πει, δεν θα παίξω ποτέ απέναντι στην Μπαρτσελόνα, οπότε δεν θα συνεχίσω στην Ευρώπη. Θα αποκαλύψω την ομάδα που έχω επιλέξει στο φινάλε της σεζόν»

Για το γεγονός ότι δεν κέρδισε «Χρυσή Μπάλα»: «Η δική μου ευτυχία δεν βασίζεται στο εάν κέρδισα τη Χρυσή Μπάλα ή όχι. Βασίζεται στο να κάνω χαρούμενους τους οπαδούς μας όταν παίζω στο γήπεδο. Το να είμαι παρών στις στιγμές με τον Μέσι και τον Τσάβι ήταν κάτι μαγικό»

Για το εάν θα επιστρέψει στην Μπαρτσελόνα: «Θα επιστρέψω ως παίκτης. Φεύγω για τρία χρόνια και θα επιστρέψω να παίξω. Πλάκα κάνω. Είναι δύσκολο να πω εάν θα επιστρέψω στην ομάδα. Είναι ημέρες συναισθηματικές. Εβδομάδες σκέφτομαι αυτή τη στιγμή. Η σεζόν δεν έχει τελειώσει κι έχουμε έναν τίτλο να κατακτήσουμε»

Για το πώς θα θέλουν να τον θυμούνται: «Θα ήθελα να με θυμούνται ως μεγάλο ποδοσφαιριστή κι άνθρωπο. Το ποδόσφαιρο περνά και μας μένουν οι άνθρωποι και οι μεταχείριση από τον κόσμο και τους συμπαίκτες. Ο καθένας θα έχει τη γνώμη του, αλλά αυτή είναι η επιθυμία μου».






Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.