Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Γιουρόπα Λιγκ: Έφυγε με προβάδισμα από το Λονδίνο η Ατλέτικο

Γιουρόπα Λιγκ: Έφυγε με προβάδισμα από το Λονδίνο η Ατλέτικο

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
27/4/2018 00:06
Τι και εάν έπαιζε με παίκτη λιγότερο από το 10’; Με γκολ του Γκριεζμάν στο 82’ η Ατλέτικο αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 με την Άρσεναλ στο «Έμιρειτς» και απέκτησε το προβάδισμα για την πρόκριση στον τελικό του Γιουρόπα Λιγκ.

Το τελευταίο εντός έδρας ευρωπαϊκό παιχνίδι του Αρσέν Βενγκέρ δεν συνδυάστηκε με ιδανικό αποτέλεσμα για την Άρσεναλ. Οι «κανονιέρηδες» είχαν στριμώξει την Ατλέτικο, που έπαιζε με δέκα παίκτες από το 10’, αλλά ο Γκριεζμάν σκόραρε σε ανύποπτη φάση στο 82’ και διαμόρφωσε το τελικό 1-1, σκορ που δίνει το προβάδισμα στους «ροχιμπλάνκος».

Η Άρσεναλ προσπάθησε από τα πρώτα λεπτά να επιβάλει γρήγορο ρυθμό στο παιχνίδι, έχοντας δύο σημαντικές στιγμές για το 1-0. Στο 6’ ο Γουέλμπεκ έβγαλε σέντρα ακριβείας στον Λακαζέτ αλλά το βολέ του Γάλλου σταμάτησε στο δοκάρι, ενώ στο επόμενο λεπτό ο Όμπλακ απέκρουσε την κεφαλιά του επιθετικού των «κανονιέρηδων».

Οι αριθμητικές ισορροπίες άλλαξαν στο 10’, με τον Βρσάλκο να δέχεται σωστά δεύτερη κίτρινη για σκληρό φάουλ στον Λακαζέτ. Στα αξιοσημείωτα πως η αποβολή του Κροάτη ήταν η γρηγορότερη για ποδοσφαιριστή της Ατλέτικο στην ιστορία των ευρωπαϊκών διοργανώσεων. Ο Ντιέγκο Σιμεόνε έγινε έξαλλος με την απόφαση και έβρισε τον διαιτητή, με αποτέλεσμα να αποβληθεί.

Το παιχνίδι εξελίχθηκε σε μονόλογο της Άρσεναλ, η οποία πάντως δεν κατάφερε να σκοράρει μέχρι το ημίχρονο. Στο 18’ ο Γουίλσιρ δεν κατάφερε να πιάσει καλά την κεφαλιά από πλεονεκτική θέση, ενώ στο 20’ ο Όμπλακ έδιωξε με τα πόδια το σουτ του Γουέλμπεκ μέσα από την περιοχή. Ένα λεπτό μετά (21’) ο Κοσιενλί αστόχησε με σουτ από τη μικρή περιοχή, ενώ στο 31’ ο γκολκίπερ των «ροχιμπλάνκος» μπλόκαρε το βολέ του Μονρεάλ. Η Ατλέτικο κράτησε το μηδέν και στο 38’ είχε μεγάλη ευκαιρία με τον Γκριεζμάν, αλλά ο Οσπίνα απέκρουσε το σουτ του Γάλλου άσου.Ότι δεν κατάφερε στο πρώτο μέρος η Άρσεναλ, το πέτυχε στο ξεκίνημα της επανάληψης (61’). Μετά από λάθος του Γκριεζμάν, ο Γουίλσιρ έκανε τη σέντρα από τα αριστερά και ο Λακαζέτ, νικώντας τους πάντες στον αέρα, «έγραψε» το 1-0 με κεφαλιά. Στο 69’ λίγο έλειψε μάλιστα να διπλασιάσει τα τέρματά του και πάλι με κεφαλιά αλλά η προσπάθειά του κατέληξε λίγο άουτ.

Η Άρσεναλ είχε την απόλυτη υπεροχή, ωστόσο στο 82’ δέχτηκε γκολ από το… πουθενά. Μετά από βαθιά μπαλιά του Γκάμπι, ο Κοσιελνί έκανε τραγικό λάθος και έχασε την κόντρα από τον Γκριεζμάν, ο οποίος μπήκε στην περιοχή και με διπλή προσπάθεια νίκησε τον Οσπίνα, «παγώνοντας» το «Έμιρειτς».
Το 1-1 ήταν το τελικό σκορ, αφού στο 87’ ο Όμπλακ απογειώθηκε και απέκρουσε την κεφαλιά του Ράμσεϊ. Όλα πλέον θα κριθούν στη ρεβάνς της Μαδρίτης, με τους «ροχιμπλάνκος» να φεύγουν με σκορ πρόκρισης από ένα ματς που έμοιαζε να στραβώνει από πολύ νωρίς.

Άρσεναλ: Οσπίνα, Κοσιελνί, Μουστάφι, Μπεγιερίν, Μονρεάλ, Τσάκα, Ράμσεϊ, Γουίλσιρ, Οζίλ, Γουέλμπεκ, Λακαζέτ

Ατλέτικο Μαδρίτης: Όμπλακ, Χιμένεθ, Γκοντίν, Βρσάλικο, Λούκας, Τόμας, Σαούλ, Κορέα (75’ Σάβιτς), Κόκε, Γκριεζμάν (85΄ Τόρες), Γκαμεϊρό (65’ Γκάμπι)

* Ο Βρσάλκο δέχτηκε την πιο γρήγορη κίτρινη (1:15) και την πιο γρήγορη αποβολή (9:09) στο φετινό Γιουρόπα Λιγκ

*Ο Λακαζέτ έφτασε τα 3 γκολ σε ημιτελικούς Γιουρόπα Λιγκ. Μόνο οι Φαλκάο (7) και Γκαμεϊρό (4) έχουν σκοράρει περισσότερα γκολ στους «4» της διοργάνωσης

*Η Άρσεναλ μετράει 7x7 προκρίσεις σε ευρωπαϊκούς τελικούς έχοντας αποφύγει την ήττα στο πρώτο ματς

*Η Ατλέτικο έχει δεχτεί μόλις 3 γκολ στην έδρα της μέσα στο 2018 (15 αγώνες)


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.