Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Η τελευταία ομάδα που ανέτρεψε 5-2 στην Ευρώπη ήταν ο Παναθηναϊκός! (vids)

Η τελευταία ομάδα που ανέτρεψε 5-2 στην Ευρώπη ήταν ο Παναθηναϊκός! (vids)

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
25/4/2018 01:02
Η τελευταία ομάδα που ανέτρεψε στην Ευρώπη το σκορ που κέρδισε η Λίβερπουλ την Ρόμα (5-2) ήταν ο Παναθηναϊκός κόντρα στη Χόνβεντ πριν από 31 χρόνια!

Η Λίβερπουλ νίκησε με 5-2 τη Ρόμα για τα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ και πλέον οι «τζιαλορόσι» θα πρέπει να επικρατήσουν με τρία γκολ διαφορά προκειμένου να πάρουν την πρόκριση για τον τελικό του Κιέβου.

Η τελευταία φορά που ομάδα έχασε σε ματς ευρωπαϊκού κυπέλλου με 5-2 στην έδρα του αντιπάλου και κατάφερε να γυρίσει το ματς στη ρεβάνς ήταν ο Παναθηναϊκός κόντρα στη Χόνβεντ τη σεζόν 1987-88 για το Κύπελλο ΟΥΕΦΑ.

Οι «πράσινοι», όπως και η Ρόμα, είχαν χάσει στο πρώτο ματς με 5-2 και μάλιστα με τον ίδιο τρόπο. Οι Μαγυάροι προηγήθηκαν 5-0 και τα 2 γκολ του Σαραβάκου κράτησαν «ζωντανό» το τριφύλλι. Στη ρεβάνς, ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε με 3-0 και απέκτησε σκορ πρόκρισης, η Χόνβεντ σκόραρε με τον Φίτος και «πάγωσε» το ΟΑΚΑ, όμως Σαραβάκος και Μπατσινίλας έδωσαν στην ομάδα του Βασίλη Δανιήλ το εισιτήριο για τους «8» του θεσμού.

Όσον αφορά το Τσάμπιονς Λιγκ, μόλις τρεις ομάδες έχουν πάρει πρόκριση έχοντας μειονέκτημα 3+ γκολ μετά το πρώτο ματς. Η πρώτη που το είχε καταφέρει ήταν η Λα Κορούνια το 2003-04 κόντρα στην Μίλαν (1-4, 4-0), δεύτερη η Μπαρτσελόνα, πέρσι κόντρα στην Παρί Σεν Ζερμέν (0-4, 6-1) και τρίτη η… φετινή Ρόμα (1-4, 3-0), στον προηγούμενο γύρο με αντίπαλο τους Καταλανούς.






Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.