Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Σούπερ Λιγκ: Ένα βήμα πριν από τη στέψη η ΑΕΚ

Σούπερ Λιγκ: Ένα βήμα πριν από τη στέψη η ΑΕΚ

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
15/4/2018 21:28
Με γκολ του Χριστοδουλόπουλου (39’) η αγχωμένη ΑΕΚ κέρδισε με 1-0 τον υποβιβασμένο Πλατανιά στα Περιβόλια και με νίκη την επόμενη Κυριακή κόντρα στον Λεβαδειακό θα «σφραγίσει» και μαθηματικά το πρωτάθλημα.

«Αγκαλιά» με το πρώτο της πρωτάθλημα ύστερα από 24 χρόνια βρίσκεται η ΑΕΚ. Η «Ένωση» τα βρήκε σκούρα απέναντι στην πολυπρόσωπη άμυνα του Πλατανιά, ωστόσο έφυγε με το «διπλό» (1-0) από τα Περιβόλια και σε μία εβδομάδα στο ΟΑΚΑ μπορεί να στεφθεί πρωταθλήτρια απέναντι στον Λεβαδειακό. Όλα αυτά με έναν αστερίσκο αφού εκκρεμεί η απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων για το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα.

Η ΑΕΚ πήρε από την αρχή την κατοχή, αν και στο 3ο λεπτό οι γηπεδούχοι διαμαρτύρονται για λανθασμένη υπόδειξη οφσάιντ στον Κασάλιτσα, που έβγαινε σε τετ-α-τετ με τον Τσιντώτα. Ένα λεπτό μετά ήρθε η πρώτη καλή φάση για την «Ένωση», όταν από σέντρα του Μπακάκη, ο προωθημένος Τσιγκρίνσκι πήρε την κεφαλιά, αλλά έστειλε τη μπάλα δίπλα από το δοκάρι.

Η κατοχή μπάλας στο 25' έφτασε το 12%-88% υπέρ της ΑΕΚ ωστόσο ήταν φλύαρη, αφού οι παίκτες του Χιμένεθ δυσκολεύονταν να βγάλουν αξιόλογες φάσεις. Ενδεικτικό ότι η πρώτη σημαντική στιγμή των «κιτρινόμαυρων» ήρθε στο 29’ με το σουτ του Μπακασέτα από κοντά, το οποίο απέκρουσε με το πόδι ο Κλιάγιτς.

Οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να λύσουν το… γόρδιο δεσμό στο 39’. Ο Χριστοδουλόπουλος έβγαλε κάθετη στον Αραούχο, ο οποίος με νέα πάσα βρήκε ξανά τον Λάζαρο, που κατάφερε με προβολή από κοντά να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-0. Η ΑΕΚ είχε καλή στιγμή για ένα δεύτερο γκολ στο 43’, με τον Κλιάγιτς να αποκρούει το κοντινό σουτ του Μπακασέτα.

Με την έναρξη του δεύτερου μέρους (56’) η ΑΕΚ έχασε τον Χριστοδουλόπουλο, που αντικαταστήθηκε λόγω ενοχλήσεων από τον Γκάλο. Με τον Πλατανιά συνεχώς στην άμυνα, οι παίκτες του Χιμένεθ δυσκολεύονταν να βρουν χώρους και στο 66’ χρειάστηκαν την τρομερή επέμβαση του Τσιντώτα σε σουτ του Ντικαμονά για να κρατήσουν το 0-1.

Το παιχνίδι κυλούσε χωρίς φάσεις, αφού η ΑΕΚ προτίμησε να μην ρισκάρει, έχοντας στα χέρια της αυτό που ήθελε. Εξαίρεση αποτέλεσμα οι δύο ευκαιρίες του Λαμπρόπουλου σε στημένες φάσεις στο τελευταίο δεκάλεπτο (84’, 88’), με το 0-1 όμως να μένει ως το τέλος.

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.