Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Τσάμπιονς Λιγκ: «Σφράγισε» την πρόκριση με νέα νίκη η Λίβερπουλ

Τσάμπιονς Λιγκ: «Σφράγισε» την πρόκριση με νέα νίκη η Λίβερπουλ

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
10/4/2018 23:49
Η Μάντσεστερ Σίτι πέτυχε γκολ από τα αποδυτήρια, αλλά η Λίβερπουλ έφερε… τούμπα το ματς (2-1) στο ‘Έτιχαντ» και «σφράγισε» το εισιτήριο για τα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Ζεσούς (2’), Σαλάχ (56’) και Φιρμίνο (77’) τα γκολ, φωνάζουν για το λανθασμένο οφσάιντ στο γκολ του Σανέ στο 1-0 οι «πολίτες».

Μετά από δέκα χρόνια, η Λίβερπουλ επέστρεψε στους «4» του Τσάμπιονς Λιγκ! Οι «κόκκινοι» κέρδισαν με ανατροπή (2-1) την Μάντσεστερ Σίτι στο «Έτιχαντ» και σε συνδυασμό με το 3-0 του πρώτου αγώνα στο «Άνφιλντ», πήραν πανηγυρικά την πρόκριση για τα ημιτελικά του θεσμού.

Η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα προηγήθηκε μόλις στο 2ο λεπτό με τον Ζεσούς, σε φάση που οι φιλοξενούμενοι ζήτησαν επιθετικό φάουλ στον Φαν Ντάικ. Οι «πολίτες» άσκησαν ασφυχτική πίεση στην ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ, είχαν δοκάρι με τον Μπερνάρντο Σίλβα (41’) και ένα λεπτό μετά είδαν τον επόπτη να τους ακυρώνει λανθασμένα γκολ για οφσάιντ.

Η Λίβερπουλ πήγε με το 1-0 στα αποδυτήρια και στην επανάληψη έφερε τα… πάνω κάτω. Μια αντεπίθεση στο 56’ έφερε το 1-1 με τον Σαλάχ, ενώ στο 77’ ένα τραγικό λάθος του Οταμέντι (σ.σ. είχε εύθηνη και στο πρώτο γκολ των φιλοξενούμενων) επέστρεψε στον Φιρμίνο να διαμορφώνει το τελικό 1-2.

Το ματς:


Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον ιδανικότερο τρόπο για την Μάντσεστερ Σίτι αφού στο 2ο λεπτό ο Στέρλινγκ έκλεψε τη μπάλα από τον Φαν Ντάικ, ο Φερναντίνιο έβγαλε απίθανη κάθετη στον Άγγλο συμπαίκτη του, αυτός έδωσε στο πέναλτι για τον Ζεζούς που εντελώς αμαρκάριστος έκανε το 1-0. Οι φιλοξενούμενοι διαμαρτύρονται δικαιολογημένα για επιθετικό φάουλ στο κλέψιμο του Στέρλινγκ, ωστόσο ο Λαόθ άφησε το παιχνίδι να συνεχιστεί.Η Μάντσεστερ Σίτι χρειάζονταν άλλα δύο γκολ για να στείλει το ματς στην παράταση και το παιχνίδι εξελίχθηκε σε επιθετικό μονόλογο των γηπεδούχων, οι οποίοι όμως δυσκολεύονταν να διασπάσουν την άμυνα της Λίβερπουλ. Ενδεικτικό ότι η επόμενη μεγάλη στιγμή ήρθε στο 41’, με τον Μπερνάρντο Σίλβα να σημαδεύει το δεξί δοκάρι του Κάριους με όμορφο σουτ έξω από την περιοχή. Ένα λεπτό μετά οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν δικαιολογημένα για το γκολ του Σανέ που ακυρώθηκε ως οφσάιντ, αφού η μπάλα έφτασε στον Γερμανό από τα πόδια του Μίλνερ.

Η Λίβερπουλ γλίτωσε το 2-0 και στο 45’ «άγγιξε» αυτή το γκολ, όταν μετά από αντεπίθεση, ο Τσάμπερλεϊν απέφυγε τον Έντερσον όμως το πλασέ του από πλάγια θέση ήταν άστοχο. Με το σφύριγμα της λήξης, ο Γκουαρδόλα μπήκε στον αγωνιστικό χώρο και διαμαρτυρήθηκε έντονα στον Λαόθ, ο οποίος απέβαλε τον Καταλανό τεχνικό.

Η Σίτι μπήκε δυνατά στο δεύτερο μέρος, ψάχνοντας το δεύτερο γκολ, ωστόσο στο 56’ η Λίβερπουλ «χτύπησε» στην κόντρα και «έσβησε» τις ελπίδες των γηπεδούχων για την πρόκριση. Ο Μανέ απέφυγε τον Οταμέντι, όχι όμως και τον Έντερσον, ο οποίος έδιωξε τη μπάλα από τα πόδια του, αλλά ο Σαλάχ πήρε το ριμπαόυντ και με όμορφο τελείωμα ισοφάρισε σε 1-1.

Το γκολ «πάγωσε» τους παίκτες της Μάντσεστερ Σίτι, που χρειάζονταν τέσσερα τέρματα για να πάρουν σκορ πρόκρισης και τα πάντα τελείωσαν στο 77’. Ο Φιρμίνο έκλεψε τη μπάλα από τον Οταμέντι και πλάσαρε εύστοχα, διαμορφώνοντας το τελικό 1-2.


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.