Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Πρέμιερ Λιγκ: Ιστορικός θρίαμβος για Τότεναμ στο «Στάμφορντ Μπριτζ»

Πρέμιερ Λιγκ: Ιστορικός θρίαμβος για Τότεναμ στο «Στάμφορντ Μπριτζ»

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
1/4/2018 21:08
Η Τότεναμ κέρδισε με ανατροπή (3-1) την Τσέλσι στο «Στάμφορντ Μπριτζ», πήρε την πρώτη της νίκη σ’ αυτό το γήπεδο μετά από 28 χρόνια (!) και έβαλε τέλος στις ελπίδες των «μπλε» για την τετράδα. Έρικσεν (45+1’) και Άλι (62’, 66’) τα γκολ, προηγήθηκαν με Μοράτα (30’) οι γηπεδούχοι.

Για πρώτη φορά επί εποχής Πρέμιερ Λιγκ η Τότεναμ επικράτησε εκτός έδρας της Τσέλσι (3-1) βάζοντας τέλος σε αρνητικό σερί 28 ετών χωρίς νίκη στο «Στάμφορντ Μπριτζ». Οι «πετεινοί» βρέθηκαν πίσω στο σκορ αλλά έφεραν… τούμπα το ματς και με το τρίποντο ξέφυγαν με +8 από τους «μπλε», που θέλουν… θαύμα για να πάρουν το εισιτήριο για το Τσάμπιονς Λιγκ.

Η Τότεναμ είχε φλύαρη κατοχή στο ξεκίνημα και στο 30’ η Τσέλσι πήρε το προβάδισμα στο σκορ. Ο Μόουζες έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Γιορίς έκανε αποτυχημένη έξοδο και ο Μοράτα με κεφαλιά «έγραψε» το 1-0. Μετά το γκολ, οι γηπεδούχοι είχαν δύο σημαντικές στιγμές με Αλόνσο (42’, 44’) για ένα δεύτερο γκολ, όμως στο 45+1’ ένα φτηνό λάθος του Μόουζες έδωσε τη μπάλα στην Τότεναμ και ο Έρικσεν με εκπληκτικό σουτ έξω από την περιοχή έφερε το σκορ στα ίσια.

Η Τσέλσι δεν μπήκε ποτέ στο ματς στο δεύτερο μέρος και για ακόμα ένα παιχνίδι πλήρωσε τα παιδικά λάθη στην άμυνα της. Στο 60’ ο Καμπαγιέρο έβγαλε εντυπωσιακά το σουτ του Σον που πήγαινε στο παραθυράκι, όμως ο Αργεντινός δεν μπορούσε να κάνει κάτι δύο λεπτά αργότερα. Ο Ντάιερ με τρομερή 40αρα μπαλιά βρήκε τον Άλι στην πλάτη της άμυνας και ο Άγγλος με ψύχραιμο πλασέ έκανε το 1-2.

Ακολούθησε το σκληρό τάκλιν του Λαμέλα με τις τάπες στον αστράγαλο του Φάμπρεγκας, με τον Μάρινερ να μην δίνει ούτε κίτρινη. Η Τότεναμ γλίτωσε την αποβολή και στο 66’ πέτυχε και τρίτο γκολ. Ο Καμπαγιέρο πραγματοποίησε διπλή απόκρουση σε τετ-α-τετ με τον Σον, η άμυνα των «μπλε» βρίσκονταν σε άλλο γήπεδο και ο Άλι με κοντινό πλασέ έκανε το 1-3.

Η Τσέλσι δεν μπόρεσε να πετύχει ένα γκολ και να επιστρέψει στο ματς, αν και στο 87’ διαμαρτύρεται δίκαια για την απόφαση του Μάρινερ να μην δείξει ούτε κίτρινη στον Βερτόγχεν για μαρκάρισμα με τις τάπες στον αστράγαλο του Αζάρ. Το 1-3 έμεινε ως το τέλος και η Τότεναμ έβαλε τέλος στις ελπίδες των «μπλε» για την τετράδα.


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.