Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Λιγκ Καπ Γαλλίας: Το σήκωσε για 5η σερί χρονιά η Παρί (vid)

Λιγκ Καπ Γαλλίας: Το σήκωσε για 5η σερί χρονιά η Παρί (vid)

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
1/4/2018 02:33
Η Παρί Σεν Ζερμέν κατέκτησε για 5η διαδοχική χρονιά το γαλλικό Λιγκ Καπ, επικρατώντας με 3-0 της Μονακό στον τελικό. Καβάνι (8’ πεν., 85’) και ντι Μαρία (21’) οι σκόρερ των Παριζιάνων.

Ο πρώτος τίτλος στη Γαλλία τη φετινή σεζόν ανήκει στην Παρί Σεν Ζερμέν. Η ομάδα του Ουνάι Έμερι νίκησε με 3-0 την Μονακό στο Μπορντό και κατέκτησε το Λιγκ Καπ για 5η σερί χρονιά. Οι Παριζιάνοι έφτασαν συνολικά τις 8 κατακτήσεις και έχουν με διαφορά το ρεκόρ κατακτήσεων στο θεσμό, αφού στην 2η θέση ακολουθούν Μπορντό, Μαρσέιγ και Στρασβούργο με μόλις 3.

Ο τελικός ξεκίνησε ιδανικά για την Παρί, αφού στο 8’ ο Εμπαπέ κέρδισε πέναλτι και ο Καβάνι με εύστοχη εκτέλεση έβαλε μπροστά στο σκορ την ομάδα του. Το 2-0 έγινε το 21’, όταν μετά από αντεπίθεση, ο Εμπαπέ τροφοδότησε τον Ντι Μαρία και ο Αργεντινός με εύστοχο πλασέ έκανε το 2-0.

Η Μονακό προσπάθησε να μειώσει και στο 34’ έχασε τεράστια ευκαιρία με τον Λόπες, ο οποίος έστειλε τη μπάλα άουτ σε τετ-α-τετ με τον Τραπ. Ένα λεπτό αργότερα (35’) ο Καβάνι δεν κατάφερε να σκοράρει μετά από πάρε-βάλε του Εμπαπέ και στο 37’ το γκολ του Φαλκάο ακυρώθηκε για οφσάιντ σε μια πολύ δύσκολη φάση που χρειάστηκε χρήση του VAR.

Οι Μονεγάσκοι δεν πτοήθηκαν και στο 41’ «άγγιξαν» ξανά το γκολ, όμως ο Τραπ πραγματοποίησε διπλή επέμβαση σε σουτ των Λόπες και Λεμάρ. Τρία λεπτά μετά (44’) ο Σούμπασιτς «έβγαλε» με το πόδι το σουτ του Ντράξλερ από το ύψος του πέναλτι και το 2-0 έμεινε ως το ημίχρονο.

Στο 57’ η Μονακό είχε δοκάρι με ωραίο σουτ του Λόπες, όμως η συνέχεια άνηκε στην Παρί. Στο 58’ ο Εμπαπέ έχασε το κοντρόλ της μπάλας σε τετ-α-τετ με τον Σούμπασιτς ενώ δύο λεπτά μετά ο Κροάτης γκολκίπερ βρήκε με το πόδι τη μπάλα σε κοντινό πλασέ του Γάλλου και έδιωξε σε κόρνερ. Το γκολ για την Παρί ήρθε τελικά στο 85’, όταν από πάσα του Εμπαπέ, ο Καβάνι έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή και διαμόρφωσε το τελικό 3-0.


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.