Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Τσάμπιονς Λιγκ: Η Σεβίλλη απέκλεισε την Γιουνάιτεντ στο «Όλντ Τράφορντ»!

Τσάμπιονς Λιγκ: Η Σεβίλλη απέκλεισε την Γιουνάιτεντ στο «Όλντ Τράφορντ»!

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
13/3/2018 23:40
Με τον Μπεν Γεντέρ να πετυχαίνει δύο γκολ σε τέσσερα λεπτά (74’, 78’) ερχόμενος από τον πάγκο η Σεβίλλη κέρδισε με 2-1 την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο «Όλντ Τράφορντ» και προκρίθηκε στους «8» του Τσάμπιονς Λιγκ. Μείωσαν με Λουκάκου (83’) οι «κόκκινοι διάβολοι» που αποχαιρέτησαν τη διοργάνωση.

Μετά από 60 χρόνια (!), η Σεβίλλη θα παίξει ξανά στην προημιτελική φάση της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Οι Ανδαλουσιανοί κέρδισαν με 2-1 την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο «Όλντ Τράφορντ» και σε συνδυασμό με το 0-0 του πρώτου αγώνα «σφράγισαν» το εισιτήριο για τους «8» του Τσάμπιονς Λιγκ!

Οι «κόκκινοι διάβολοι» περιορίστηκαν σε φλύαρη κατοχή και το πλήρωσαν… Στο 73’ ο Μοντέλα έριξε στο ματς τον Μπεν Γεντέρ και ο Γάλλος σκόραρε δύο γκολ σε τέσσερα λεπτά (74’, 78’), δίνοντας μεγάλο προβάδισμα στην ομάδα του. Η ομάδα του Ζοζέ Μουρίνιο μείωσε απλώς με τον Λουκάκου (83’) και το τελικό 1-2 έδωσε στην Σεβίλλη την ιστορική πρόκριση. Μάλιστα, η ομάδα του Μοντέλα έκανε 21 τελικές στο «Όλντ Τράφορντ», όσες δεν έχει κάνει καμία ομάδα τα τελευταία 7 χρόνια σε όλες τις διοργανώσεις.

Μετρημένες στα δάκτυλα του ενός χεριού ήταν οι καλές στιγμές στο πρώτο μέρος. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ φάνηκε να μπαίνει δυνατά, απειλώντας στο 2’ με σουτ του Λουκάκου, ωστόσο η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Η Σεβίλλη κρατούσε με άνεση το μηδέν και μάλιστα είχε δύο καλές στιγμές με κεφαλιά του Κορέα (9’) και διαγώνιο σουτ του Μουριέλ (27’) για να πάρει το προβάδισμα. Η πρώτη σημαντική ευκαιρία για τους γηπεδούχους ήρθε στο 38’, όμως ο Φελαϊνι, αφού έπαιξε το 1-2 με τον Σάντσες, νικήθηκε από τον Σέρχιο Ρίκο.

Οι δύο ομάδες μπήκαν αρκετά δυνατά στην επανάληψη, ψάχνοντας το γκολ. Στο 47’ ο Μπεγί έκανε σωτήριο τάκλιν στον Κορέα, που ήταν έτοιμος να εκτελέσει τον Ντε Χέα, ενώ στο 52’ ο Ρίκο πραγματοποίησε εντυπωσιακή επέμβαση σε πλασέ του Λίνγκαρντ εντός περιοχής. Η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη και στο 60’ ο Μουρίνιο έριξε στο ματς τον Πογκμπά αντί του Φελαινί.

Οι γηπεδούχοι αδυνατούσαν να απειλήσουν με αξιώσεις και στο 73' ο Μοντέλα έκανε την αλλαγή που έκρινε το ματς. Ο Μπεν Γεντέρ πήρε τη θέση του Μουριέλ και στο 74’ μετά την πάσα του Σαράμπια νίκησε τον Ντε Χέα μέσα από την περιοχή, «γράφοντας» το 1-0. Ο Γάλλος δεν έμεινε εκεί, αφού στο 78’ σκόραρε με κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι, διπλασιάζοντας το σκορ της ομάδας του.

Η Γιουνάιτεντ, που χρειάζονταν τρία γκολ για την πρόκριση, κατάφερε να μειώσει στο 83’ με γυριστό του Λουκάκου έπειτα από εκτέλεση κόρνερ, ωστόσο το γκολ δεν ήταν ικανό να κάνει τη διαφορά.. Μάλιστα στο 90’ ο Μπεν Γεντέρ έχασε τεράστια ευκαιρία για το χατ-τρικ, αφού νικήθηκε στο τετ-α-τετ από τον Ντε Χέα. Το 1-2 έμεινε ως το φινάλε και η Σεβίλλη προκρίθηκε στα προημιτελικά έπειτα από τη σεζόν 1957-58.


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.