Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Σούπερ Λιγκ: «Ζωντανός» στη μάχη της παραμονής ο Απόλλωνας

Σούπερ Λιγκ: «Ζωντανός» στη μάχη της παραμονής ο Απόλλωνας

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
5/3/2018 21:50
Ο Απόλλωνας Σμύρνης κέρδισε με 2-1 τον Παναιτωλικό στη Ριζούπολη, πήρε την πρώτη του νίκη μετά τις 5 Νοεμβρίου (!) και έπιασε την Κέρκυρα στην 14η θέση της βαθμολογίας. Ουίλιαν (45’ αυτ.) και Αλμπάνης (58’) τα γκολ των γηπεδούχων, μείωσαν με Ντίας (70’) οι φιλοξενούμενοι που έχουν παράπονα για τη διαιτησία.

Μετά από 14 παιχνίδια μακριά από τη νίκη, ο Απόλλωνας Σμύρνης επικράτησε με 2-1 του Παναιτωλικού στη Ριζούπολη και ισοβαθμεί πλέον με την Κέρκυρα στους 19 βαθμούς. Οι δύο ομάδες βρίσκονται στη ζώνη το υποβιβασμού, με την «Ελαφρά Ταξιαρχία» να υστερεί όμως στην ισοβαθμία και να είναι από κάτω.

Στον αντίποδα, οι Αγρινιώτες, που έχασαν την ευκαιρία να ανέβουν στην 5η θέση, ζήτησαν επιθετικό φάουλ του Στόουκς στη φάση του 1-0, ενώ στο 51’ ο Άγγλος γλίτωσε την αποβολή όταν επιχείρησε να κουτουλήσει τον Μπεχαράνο.

Ο Παναιτωλικός είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων στο ξεκίνημα και στο 22’ «άγγιξε» το γκολ με πλασέ του Ρόσα, όμως ο Ναδάλες έκοψε σωτήρια σε κόρνερ. Στο επόμενο λεπτό ο Μαζουρέκ αποχώρησε με ενοχλήσεις στον προσαγωγό και από εκείνο το σημείο οι γηπεδούχοι άρχισαν να πατάνε καλύτερα στο ματς.

Στο 39’ ο Κυριακίδης μπλόκαρε το σουτ του Στόουκς και στο 44’ ο Απόλλωνας άνοιξε το σκορ με αυτογκόλ του Ουίλιαν. Οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν για επιθετικό φάουλ του Στόουκς στον Ρόσα, εμποδίζοντας τον να μπει στη φάση, ωστόσο ο διαιτητής μέτρησε κανονικά το γκολ. Στο ξεκίνημα της επανάληψης (47’) ο Απόλλωνας «άγγιξε» το 2-0, όταν από σέντρα του Κοντέ, η μπάλα χτύπησε στα πόδια του Μύγα και κατέληξε στο δοκάρι.

Στο 51’ ο Παναιτωλικός είχε νέα παράπονα από τη διαιτησία, ζητώντας την αποβολή του Στόουκς, ο οποίος προσπάθησε να κουτουλήσει στο κεφάλι τον Μπεχαράνο. Οι γηπεδούχοι ήταν ανώτεροι στο δεύτερο μέρος και στο 58’ απέκτησαν προβάδισμα δύο τερμάτων με εκπληκτικό γκολ του Αλμπάνη. Ο Έλληνας άσος με πολύ ωραία κίνηση και τελείωμα με σουτ εκτός περιοχής, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Κυριακίδη για το 2-0.

Ο Παναιτωλικός δεν ήταν καλός στην επανάληψη ωστόσο στο 70’ επέστρεψε στο μας. Μετά από σέντρα του Μαρινάκη, ο Ρόσα έκανε το σουτ από το ύψος της περιοχής, ο Χουάντερσον απέκρουσε, αλλά ο Ντίας πήρε το ριμπάουντ και μείωσε με προβολή σε 2-1. Μετά το γκολ, οι Αγρινιώτες κέρδισαν μέτρα στο γήπεδο, ψάχνοντας την ισοφάριση, ωστόσο η πίεση τους δεν απέδωσε καρπούς. Το 2-1 έμεινε ως το φινάλε και ο Απόλλωνας έμεινε ζωντανός στη μάχη της παραμονής.

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.