Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Κύπελλο Ελλάδας: Διπλό για τελικό ο ΠΑΟΚ

Κύπελλο Ελλάδας: Διπλό για τελικό ο ΠΑΟΚ

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
28/2/2018 21:57
Ο ΠΑΟΚ κέρδισε με 3-1 τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη και βρίσκεται με το… ενάμιση πόδι στον 19ο τελικό Κυπέλλου στην ιστορία του. Μαουρίτσιο (24’), Πρίγιοβιτς (34’) και Μπίσεσβαρ (73’) οι σκόρερ του «Δικεφάλλου», μείωσαν με Κόρμπο (85’) οι γηπεδούχοι.

«Αγκαλιά» με την πρόκρισή του στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος βρίσκεται ο ΠΑΟΚ. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» κέρδισε 3-1 τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη και έδειξε ανεπηρέαστος από τη μη διεξαγωγή του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Οι παίκτες του Ραζβάν Λουτσέσκου πραγματοποίησαν εξαιρετική εμφάνιση στο πρώτο μέρους όπου πέτυχαν δύο γκολ και ουσιαστικά «καθάρισαν» την υπόθεση πρόκριση.

Ο ΠΑΟΚ πήρε τον έλεγχο από το ξεκίνημα του παιχνιδιού ωστόσο στο πρώτο 20λεπτο δεν κατάφερε να απειλήσει με αξιώσεις την εστία του Κότνικ. Μάλιστα η πρώτη καλή στιγμή στον αγώνα άνηκε στον Πανιώνιο, όταν στο 13’ ο Σαββίδης έκανε το πλασέ από καλή θέση, όμως η μπάλα κόντραρε στον Βαρέλα. Δύο λεπτά μετά, ο Πρίγιοβιτς έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή, ωστόσο ο Κότνικ έδιωξε με το σώμα σε κόρνερ.

Τα ποσοστά κατοχής του ΠΑΟΚ ξεπερνούσαν το 82% και η ομάδα του Λουτσέσκου κατάφερε να ανοίξει το σκορ στο 24’. Ο Πρίγιοβιτς έπαιξε το 1-2 με τον Μακ και έκανε το γύρισμα μέσα από την περιοχή. Η μπάλα κόντραρε στο σώμα του Κόρμπου, ο Λημνιός έκανε την κεφαλιά, η μπάλα κατευθύνθηκε προς τα δίχτυα και ο Μαουρίσιο με νέα κεφαλιά «έγραψε» το 1-0.

Ο Πανιώνιος θα μπορούσε να απαντήσει στο 26’ με απευθείας φάουλ του Σπιριντόνοβιτς, ωστόσο ο Πασχαλάκης αντέδρασε σωστά. Δύο λεπτά μετά η σέντρα-σουτ του Λημνιού πέρασε πάνω από το δοκάρι, ενώ στο 31’ ο Έλληνας άσος έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή, όμως ο Κότνικ έπεσε και μπλόκαρε. Το 2-0 για τον ΠΑΟΚ ήρθε στο 34’, όταν από σέντρα του Αζεβέντο, ο Πρίγιοβιτς πήρε την κεφαλιά στην καρδιά της αντίπαλης άμυνας και διπλασίασε το σκορ της ομάδας του.

Το 2-0 υπέρ των φιλοξενούμενων έμεινε ως το ημίχρονο, αφού στο 43’ η κεφαλιά του Μασούρα μέσα από την περιοχή σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι του Πασχαλάκη. Στο δεύτερο μισό ο Γρηγορίου προχώρησε σε δύο αλλαγές, ρίχνοντας στο ματς τους Σταυρόπουλο και Παπαγεωργίου αντί των Γκιοατά και Γεσίλ. Οι γηπεδούχοι ανέβασαν την απόδοση τους και στο 60’ έφτασαν μια ‘ανάσα» από το 1-2. Ο Σπιριντόνοβιτς έκανε το πλασέ μέσα από την περιοχή, ο Πασχαλάκης απέκρουσε και στην επαναφορά ο αφύλαχτος Παπαγεωργίου έστειλε τη μπάλα πάνω από το δοκάρι.

Η επόμενη καλή στιγμή ήταν για τον ΠΑΟΚ με ένα καλό σουτ του Κάνιας στο 67΄ που μπλόκαρε ο Κότνικ. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 73’, όταν μετά από απομάκρυνση του Μπανανά, ο Μπίσεσβαρ σούταρε στην κίνηση λίγο έξω από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής και έστειλε τη μπάλα στο δεξί δοκάρι και στα δίχτυα.

Στο 79’ ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε να πετύχει και τέταρτο γκολ, όμως ο Κότνικ πραγματοποίησε διπλή επέμβαση σε σουτ των Μακ και Μπίσεσβαρ. Το τελικό 1-3 διαμόρφωσε στο 85’ ο Πανιώνιος, με τον Κόρμπο να σκοράρει προ κενής εστίας έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Μπραχίμι.


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.