Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Πέθανε ο Κίνι

Πέθανε ο Κίνι

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
28/2/2018 00:43
Την τελευταία του πνοή, σε ηλικία 68 ετών, άφησε ο Ενρίκε Κάστρο Κίνι, ένας από τους κορυφαίους Ισπανούς σκόρερ που συνέδεσε το όνομά του με Σπόρτινγκ Χιχόν και Μπαρτσελόνα.

Σε πένθος βυθίστηκε το ισπανικό ποδόσφαιρο, αφού ο Ενρίκε Κάστρο Κίνι, ένας από τους κορυφαίους σκόρερ που έβγαλε η χώρα, άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 68 ετών. Ο πρώην επιθετικός της Σπόρτινγκ Χιχόν και της Μπαρτσελόνα υπέστη καρδιακό επεισόδιο το απόγευμα της Τρίτης (27/2) καθώς περπατούσε στον δρόμο κοντά στο σπίτι του στο Χιχόν. Ένα ασθενοφόρο έφτασε γρήγορα στο σημείο κι οι τραυματιοφορείς επιχείρησαν να τον σώσουν, ωστόσο δεν τα κατάφεραν.

Ο Κίνι ήταν ο 8ος σκόρερ στην ιστορία της Πριμέρα Ντιβιζιόν με 219 τέρματα σε 448 εμφανίσεις και ο 4ος Ισπανός, φορώντας κυρίως τη φανέλα της Σπόρτινγκ Χιχόν, από το 1968 μέχρι το 1980 και από το 1984 μέχρι το 1987. Ενδιάμεσα, αγωνίστηκε για τέσσερα χρόνια στην Μπαρτσελόνα, όπου κατέκτησε ένα Κύπελλο, ένα Σούπερ Καπ, ένα Λιγκ Καπ και ένα Κύπελλο Κυπελλούχων.

Αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ του ισπανικού πρωταθλήματος πέντε φορές και ακόμα δύο στην δεύτερη κατηγορία. Με την εθνική Ισπανίας αγωνίστηκε 35 φορές και σημείωσε 8 τέρματα (σ.σ. το πρώτο του απέναντι στην Εθνική Ελλάδας τον Οκτώβριο του 70), συμμετέχοντας σε δύο Μουντιάλ και ένα Euro. Τα τελευταία χρόνια εργάζονταν ως εκπρόσωπος της αγαπημένης του Σπόρτινγκ Χιχόν.

Ο Κίνι αποτελούσε μια πολύ αγαπητή φιγούρα στην Ισπανία και η απώλεια του είναι μεγάλη για το ισπανικό ποδόσφαιρο.




Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.