Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Τσάμπιονς Λιγκ: Έφυγε με προβάδισμα από το Λονδίνο η Μπαρτσελόνα

Τσάμπιονς Λιγκ: Έφυγε με προβάδισμα από το Λονδίνο η Μπαρτσελόνα

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
20/2/2018 23:44
Η Τσέλσι προηγήθηκε κόντρα στην Μπαρτσελόνα με ωραίο γκολ του Γουίλιαν (62’), όμως μια ασυνεννοησία στην άμυνα των «μπλε» επέτρεψε στον Μέσι (75’) να ισοφαρίσει σε 1-1 και να δώσει στους Καταλανούς το προβάδισμα εν όψει της ρεβάνς στο «Καμπ Νου».

Δεν είχε η πρώτη αναμέτρηση της Τσέλσι με την Μπαρτσελόνα στο «Στάμφορντ Μπριτζ». Οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες 1-1 στο Λονδίνο, σκορ που δίνει προβάδισμα στους «μπλαουγκράνα» εν όψει της ρεβάνς στο «Καμπ Νου».

Οι «μπλε» είχαν δύο δοκάρια με τον Γουίλιαν στο πρώτο μέρος και τελικά κατάφεραν να προηγηθούν στο 62’ με όμορφο σουτ του Βραζιλιάνου από το ημικύκλιο. Η Μπαρτσελόνα είχε περιοριστεί σε φλύαρη κατοχή, ωστόσο στο 75’ ένα τραγικό λάθος του Κρίστενσεν έδωσε μισό γκολ στον Μέσι (75’), ο οποίος «έσπασε» την κατάρα που τον ήθελε να μην σκοράρει απέναντι στους Λονδρέζους. Το 1-1 έμεινε ως το τέλος και όλα θα κριθούν στη ρεβάνς του «Καμπ Νου» στις 14 Μαρτίου.

Το ματς:


Η Μπαρτσελόνα είχε συντριπτικά ποσοστά κατοχής στο πρώτο μέρος (κοντά στο 75%), ωστόσο δεν κατάφερε να διασπάσει την άμυνα της Τσέλσι. Ενδεικτικό ότι οι Καταλανοί δεν είχαν σουτ εντός εστίας στα πρώτα 45 λεπτά και η μοναδική τους καλή στιγμή ήρθε στο 16’ όταν ο ξεχασμένος Παουλίνιο έπιασε την κεφαλιά από πλεονεκτική θέση, όμως η μπάλα έφυγε άουτ.

Η Τσέλσι, που έπαιζε με τον Αζάρ «ψευτοεννιάρι», έδωσε χώρο στους Καταλανούς και επιχειρούσε να «χτυπήσει» στην κόντρα. Στο 4’ το σουτ του Αζάρ έξω από την περιοχή πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι, ενώ στο 33’ ο Γουίλιαν σημάδεψε το δοκάρι με σουτ από το ημικύκλιο. Τρία λεπτά μετά (36’) οι «μπλε» ζήτησαν τη δεύτερη κίτρινη του Ράκιτιτς για σκληρό μαρκάρισμα στον Καντέ ενώ στο 38’ η Μπαρτσελόνα διαμαρτυρήθηκε για πέναλτι σε τράβηγμα του Ρούντιγκερ στον Πικέ (σ.σ. θα ήταν υπερβολικό).Οι γηπεδούχοι ανέβασαν την απόδοση τους στο φινάλε του πρώτου μέρους και στο 41’ είχαν νέο δοκάρι με σουτ του Γουίλιαν από το ημικύκλιο. Ένα λεπτό μετά (42’) ο Αζάρ αστόχησε με μονοκόμματο σουτ από το ύψος της περιοχής και το 0-0 έμεινε ως το ημίχρονο.

Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε στο δεύτερο μέρος. Η Μπαρτσελόνα συνέχισε να έχει την κατοχή, ωστόσο δυσκολεύονταν να βρει διαδρόμους προς την εστία του Κουρτουά. Ένα σουτ του Μέσι (53’) από πλάγια θέση, το οποίο έβγαλε ο Βέλγος πορτιέρο, ήταν η μοναδική αξιόλογη φάση των Καταλανών, που στο 62’ βρέθηκαν πίσω στο σκορ. Ο Γουίλιαν βρήκε χώρο στο ημικύκλιο και με όμορφο τελείωμα έστειλε τη μπάλα στην αριστερή γωνία του Τερ Στέγκεν, «γράφοντας» το 1-0.

Η Μπαρτσελόνα αδυνατούσε να δημιουργήσει ευκαιρία, ωστόσο στο 75’ η άμυνα των «μπλε» της έδωσε… δώρο το 1-1. Ο Κρίστενσεν έκανε παράλληλο γύρισμα στην περιοχή της ομάδας του, ο Φάμπρεγκας δεν συνεννοήθηκε με τον Αθπιλικουέτα και ο Ινιέστα έδωσε πάρε-βάλε στον Μέσι για το 1-1. Αυτό ήταν το πρώτο γκολ του Αργεντινού στο 9ο παιχνίδι απέναντι στους «μπλε».

Ο Κόντε έριξε στο ματς τον Μοράτα και πέρασε δεύτερο αμυντικό χαφ (Ντρινκγουότερ), ωστόσο καμία ομάδα δεν μπόρεσε να απειλήσει. Το 1-1 έμεινε ως το φινάλε και όλα θα κριθούν στη ρεβάνς του «Καμπ Νου» στις 14 Μαρτίου.

Τσέλσι (Αντόνιο Κόντε): Κουρτουά, Ρούντιγκερ, Κρίστενσεν, Αθπιλικουέτα, Μόζες, Αλόνσο, Καντέ, Φάμπρεγας (84' Ντρίνκγουοτερ), Πέδρο (83' Μοράτα), Γουίλιαν, Αζάρ.

Μπαρτσελόνα (Ερνέστο Βαλβέρδε): Τερ Στέγκεν, Πικέ, Ουμτιτί, Τζόρντι Αλμπα, Σέρτζι Ρομπέρτο, Ράκιτιτς, Παουλίνιο (64' Αλέις Βιδάλ), Μπουσκέτς, Ινιέστα (90+2' Αντρέ Γκόμες), Μέσι, Σουάρες.


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.