Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Κύπελλο Αγγλίας:  Ο Γουίλ Γκριγκ ήταν… on fire και απέκλεισε την Μάντσεστερ Σίτι!

Κύπελλο Αγγλίας: Ο Γουίλ Γκριγκ ήταν… on fire και απέκλεισε την Μάντσεστερ Σίτι!

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
19/2/2018 23:52
Με γκολ του Γουίλ Γκριγκ (79') η Γουίγκαν της 3ης κατηγορίας κέρδισε με 1-0 την Μάντσεστερ Σίτι στο «DW» και την απέκλεισε από τη συνέχεια του Κυπέλλου! Με δέκα παίκτες από το 45’ οι «πολίτες», που είχαν ποσοστό κατοχής 83%!

Σε κακό δαίμονα της Μάντσεστερ Σίτι έχει μετατραπεί η Γουίγκαν. Μετά τη νίκη στον τελικό του Κυπέλλου το 2013 και την πρόκριση στην προημιτελική φάση του 2014, οι «λάτικς» κέρδισαν με 1-0 τους «πολίτες» στο «DW» και έβαλαν τέλος στα όνειρα των φιλοξενούμενων για το… quadruple.

Ο Γουίλ Γκριγκ ήταν ξανά… on fire και με δικό του γκολ στο 79’ η Γουίγκαν απέκλεισε την ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα, πραγματοποιώντας μια από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις όλων των εποχών στο θεσμό. Η ομάδα του Πολ Κούκ προκρίθηκε στα προημιτελικά αποκλείοντας τρεις ομάδες της Πρέμιερ Λιγκ (Μπόρνμουθ, Γουέστ Χαμ, Μάντσεστερ Σίτι) και στον επόμενο γύρο θα υποδεχτεί την Σαουθάμπτον στην έδρα της.

Η Μάντσεστερ Σίτι, παρότι έπαιξε με παίκτη λιγότερο για 45 λεπτά λόγω αποβολής του Ντελφ, είχε ποσοστό κατοχής 83% (!), 26 ευκαιρίες (έναντι 4 της Γουίγκαν), 14-0 κόρνερ και 831 εύστοχες πάσες (έναντι 182 πάσες των γηπεδούχων), όμως κατάφερε να μην πετύχει γκολ...

Οι φιλοξενούμενοι είχαν την απόλυτη υπεροχή στο πρώτο μέρος, όμως δεν κατάφεραν να σκοράρουν. Στο 3’ ο Αγκουέρο αστόχησε με κεφαλιά από πλεονεκτική θέση, ενώ στο 7’ ο Γουόλτον απέκρουσε το σουτ του Γκουντογκάν. Στο 12’ η Γουίγκαν έφυγε στην αντεπίθεση αλλά το σουτ του Γκρίγκ έφυγε δίπλα από το δοκάρι.

Στο 27’ ο Λαπόρτ δεν κατάφερε να κάνει το πλασέ από τη μικρή περιοχή, ενώ στο 29’ ο Φερναντίνο αστόχησε με σουτ από το ύψος του πέναλτι. Έξι λεπτά μετά το σουτ του Γκουντογκάν πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι, ενώ στο 45+1’ ο Γουόλτον βγήκε νικητής σε τετ-α-τετ με τον Αγκουέρο. Δευτερόλεπτα πριν το φινάλε του πρώτου μέρους, ο Ντελφ έκανε επικίνδυνο τάκλιν με τα δύο πόδια και αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη.

Παρά το αριθμητικό μειονέκτημα, η Σίτι συνέχισε να έχει συντριπτικά ποσοστά κατοχής. Ωστόσο στο 79’ ο Γουίλ Γκριγκ έφυγε στην αντεπίθεση και με εύστοχο πλασέ «έγραψε» το 1-0, βάζοντας… φωτιά στο «DW». Ο 26χρονος έφτασε ήδη τα 7 γκολ στο Κύπελλο τη φετινή σεζόν και… δικαίωσε –έστω και καθυστερημένα- τους οπαδούς της Β . Ιρλανδίας που στο Euro 2016 τραγούδαγαν ότι είναι «on fire».

Η Σίτι σπατάλησε μεγάλες ευκαιρίες στο φινάλε, όμως το 1-0 έμεινε ως το τέλος και η Γουίγκαν πήρε ιστορική πρόκριση για τα προημιτελικά του Κυπέλλου.

Αναλυτικά τα ζευγάρια των προημιτελικών:

Σέφιλντ Γουένσντεϊ/Σουόνσι – Ρότσντέιλ/Τότεναμ

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Μπράιτον

Λέστερ – Τσέλσι

Γουίγκαν – Σαουθάμπτον


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.