Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Σούπερ Λιγκ: Πρώτος και με Γκαρθία ο Ολυμπιακός

Σούπερ Λιγκ: Πρώτος και με Γκαρθία ο Ολυμπιακός

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
15/1/2018 21:28
Ο Ολυμπιακός, στο ντεμπούτο του Όσκαρ Γκαρθία στο πρωτάθλημα, κέρδισε με 2-0 την Λαμία στο «Γ. Καραϊσκάκης», έφτασε τις 9 σερί νίκες και ανέβηκε ξανά στην κορυφή της βαθμολογίας. Μάριν (9’) και Ανσαριφάρντ (37’) τα γκολ για τους ερυθρόλευκους, που πήραν μια επαγγελματική νίκη.

Χωρίς να πιάσει υψηλή απόδοση, ο Ολυμπιακός επικράτησε με 2-0 της Λαμίας στο «Γ. Καραϊσκάκη» και πέρασε ξανά μόνος πρώτος στην κορυφή της Σούπερ Λιγκ. Οι «ερυθρόλευκοι» εκμεταλλεύτηκαν τα λάθη των νεοφώτιστων, πέτυχαν δύο γκολ στο πρώτο μέρος και στη συνέχεια έκαναν σωστή διαχείριση, φτάνοντας τις 9 σερί νίκες στο πρωτάθλημα.

Στο πρώτο του ματς στο πρωτάθλημα ο Γκαρθία ξεκίνησε το ματς με διάταξη 4-2-3-1: Προτό στο τέρμα, τετράδα της άμυνας οι Φιγκέιρας, Μποτία, Ένγκελς και Κούτρης, στον άξονα οι Ρομαό και Ζιλέ, στα «φτερά» οι Μιραλάς και Μάριν, επιτελικός ο Φορτούνης και φορ ο Ανσαριφάρντ.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε ιδανικά το ματς, ανοίγοντας το σκορ στο 9ο λεπτό του παιχνιδιού. Ο Φορτούνης από τον χώρο του κέντρου έβγαλε τρομερή κάθετη για τον Μάριν, ο Βασιλαντωνόπουλος γλίστρησε και ο Γερμανός πλάσαρε υπέροχα τον Παπαδόπουλο για το 1-0.

Οι «ερυθρόλευκοι» συνέχισαν να έχουν την απόλυτη υπεροχή στο ματς, ωστόσο αδυνατούσαν να διασπάσουν την πολυπρόσωπη άμυνα της Λαμίας. Το παιχνίδι κυλούσε χωρίς φάσεις ώσπου στο 37’ οι γηπεδούχοι πέτυχαν δεύτερο γκολ. Ο Ζιλέ έκλεψε την μπάλα απ' τον Αναστασόπουλο, έδωσε τον Ανσαριφάρντ και ο Ιρανός με πλασέ απ' το ύψος του πέναλτι νίκησε τον Παπαδόπουλο για το 2-0.Σ’ όλο το πρώτο μέρος η Λαμία περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο, πηγαίνοντας στα αποδυτήρια χωρίς τελική. Ο Ολυμπιακός «άγγιξε» το 3ο γκολ στο 47’ όταν από λάθος του Αναστασιάδη, ο Μάριν έδωσε πάρε-βάλε στον Φορτούνη, όμως ο τελευταίος αστόχησε προ κενής εστίας.

Ένα λεπτό μετά (48’) ο Φορτούνης βρήκε τον Ανσαριφάρντ, ο οποίος έκανε το σουτ από πλάγια θέση, αλλά η μπάλα κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων. Στο 49’ το σουτ του Φορτούνη κόντραρε στον Αναστασιάδη και κάπου εκεί οι «ερυθρόλευκοι» έριξαν την απόδοση τους.

Η Λαμία κέρδισε μέτρα και στο 64’ είχε την πρώτη της τελική στο ματς, με τον Μποτία να διώχνει σε κόρνερ την κοντινή κεφαλιά του Βουό. Δύο λεπτά μετά, ο Αναστασιάδης πήρε την κεφαλιά ανενόχλητος, μετά από κόρνερ του Πίτι, αλλά η μπάλα πέρασε πάνω απ' την εστία του Προτό.

Στο 70’ ο Πάρντο πήρε τη θέση του Μιραλάς, ο οποίος έδειξε ότι θέλει ακόμα τον χρόνο του για να πιάσει τα απαιτούμενα επίπεδα. Στο 72’ ο Ολυμπιακός είχε καλή στιγμή με σουτ του Ανσαριφάρντ, όμως η μπάλα κατέληξε στο κεφάλι του Αναστασιάδη. Το παιχνίδι κυλούσε σε αργό τέμπο, αφού καμία ομάδα δεν μπορούσε να απειλήσει με αξιώσεις.

Εξαίρεση αποτέλεσε το δίλεπτο 84’-85’. Αρχικά ο Μποτία έκοψε τον Βουό πριν αυτός εκτελέσει τον Προτό και στο επόμενο λεπτό το σουτ του Πάρντο έξω από την περιοχή πέρασε δίπλα από το δοκάρι του Παπαδόπουλου. Το 2-0 ήταν το τελικό σκορ, με τον Ολυμπιακό να ανεβαίνει ξανά στην κορυφή της βαθμολογίας.

Ολυμπιακός: Προτό, Μποτία, Ρομαό, Φορτούνης (80' Σεμπά), Μάριν, Μιραλάς (70' Πάρντο), Ζιλέ, Ανσαριφάρντ (85' Τζούρτζεβιτς), Κούτρης, Ένγκελς και Φιγκέιρας.

Λαμία: Παπαδόπουλος, Ασίγκμπα, Παντελιάδης, Αναστασιάδης, Κουκόλης (72' Ορτέγκα), Βασιλαντωνόπουλος, Αναστασόπουλος (50' Κουτρομάνος), Μπλάζιτς, Πίτι, Βάντερσον και Ακόστα (52' Βουό).


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.