Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Σούπερ Λιγκ: Επιστροφή στις νίκες από την… άσπρη βούλα

Σούπερ Λιγκ: Επιστροφή στις νίκες από την… άσπρη βούλα

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
7/1/2018 17:05
Με δύο πέναλτι του Βιγιαφάνες (73’, 90+1΄) ο Παναθηναϊκός κέρδισε με 2-0 τον Πλατανιά στη Λεωφόρο και πήρε την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα μετά το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στις 28 Οκτωβρίου! Με δέκα παίκτες από το 83’ οι φιλοξενούμενοι, που φωνάζουν για το δεύτερο πέναλτι.

Μετά από δύο μήνες ανομβρίας, ο Παναθηναϊκός πήρε βαθιά βαθμολογική ανάσα, επικρατώντας με 2-0 του Πλατανιά στη Λεωφόρο. Οι «πράσινοι», παίζοντας ξανά με τον 19χρονο Πίσπα στην κορυφή, δημιούργησαν 25 τελικές (11 στην εστία) και τελικά πήραν τη νίκη με δύο εύστοχα πέναλτι του Βιγιαφάνες.

Η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη είχε την υπεροχή από το ξεκίνημα του παιχνιδιού και μετά το πρώτο αναγνωριστικό δεκάλεπτο, άρχισε να απειλεί την εστία του Πλατανιά. Στο 12’ ο Λουντ βρήκε τον Μουνιέ, ο οποίος μπήκε στην περιοχή όμως το σουτ που επιχείρησε έδιωξε σωτήρια ο Κλιάγιτς. Εννέα λεπτά μετά, ο άσος του «τριφυλλιού» βγήκε τετ α τετ με τον Σέρβο τερματοφύλακα, που έσωσε την εστία του από βέβαιη παραβίαση.

Στο 25’ ο γκολκίπερ του Πλατανιά είπε «όχι» και σε σουτ του Βιγιαφάνες, ενώ στο 30’ το πλασέ του Ινσούα από καλή θέση πέρασε δίπλα από το δοκάρι. Η πρώτη και μοναδική ευκαιρία του Πλατανιά στο πρώτο μέρος ήρθε στο 40’, με τον Βλαχοδήμο να διώχνει σε κόρνερ το μακρινό σουτ του Κοροβέση. Στις καθυστερήσεις, η κοντινή κεφαλιά του Κολοβέτσιου πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι και το 0-0 έμεινε ως το ημίχρονο.

Ο Παναθηναϊκός συνέχισε να έχει την υπεροχή και στο δεύτερο μέρος, απειλώντας για πρώτη φορά στο 54’ με απευθείας φάουλ του Χίλιεμαρκ που πέρασε λίγο έξω από την εστία. Στο 67’ ο Αλτμαν αστόχησε σε κεφαλιά από τη μικρή περιοχή, όμως στο 71’ ο Βιγιαφάνιες σούταρε μέσα από την περιοχή, η μπάλα σταμάτησε στο χέρι του Ντικαμονά και ο Ζαχαριάδης έδειξε την άσπρη βούλα. Ο Αργεντινός ανέλαβε την εκτέλεση και έβαλε μπροστά στο σκορ τους «πράσινους».

Οι γηπεδούχοι θα μπορούσαν να «κλειδώσουν» το ματς στο 80’, όταν μετά από εξαιρετική πάσα του Βιγιαφάνες, ο Δώνης βρέθηκε απέναντι από τον Κλιάιτς όμως δεν έκανε καλό τελείωμα. Τρία λεπτά μετά ο Πλατανιάς έμεινε με αριθμητικό μειονέκτημα, λόγω αποβολής του Ντικαμονά, ο οποίος κράτησε τον Βιγιαφάνιες ων ο τελευταίος παίκτης στην άμυνα.

Στο 85’ ο Βιγιαφάνιες έκανε τη σέντρα αλλά η κεφαλιά του Αλτμαν πέρασε άουτ, όπως και το σουτ του Χατζηγιοβάνη στο 86’. Στο 89’ ο Δώνης νικήθηκε σε τετ-α-τετ από τον εξαιρετικό Κλιάιτς, ενώ στο 90’ ο Βιγιαφάνιες σούταρε μέσα από την περιοχή η μπάλα βρήκε στα πόδια και το σώμα του Καρυπίδη αλλά ο Ζαχαριάδης καταλόγισε λανθασμένα πέναλτι. Ο Βιγιαφάνιες ανέλαβε και πάλι την εκτέλεσή του και διαμόρφωσε το 2-0 στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων.

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.