Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Προκριματικά Μουντιάλ: Έχασε την πρόκριση, κέρδισε το χειροκρότημα

Προκριματικά Μουντιάλ: Έχασε την πρόκριση, κέρδισε το χειροκρότημα

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
12/11/2017 23:45
Με την πρόκριση να είχε χαθεί από το Ζάγκρεμπ, η Εθνική Ελλάδας έπαιξε για την αξιοπρέπεια της στη ρεβάνς του «Γ. Καραϊσκάκης». Η νίκη δεν ήρθε (0-0) απέναντι στους Κροάτες, ωστόσο η «γαλανόλευκη» το πάλεψε μέχρι το τελευταίο λεπτό, κερδίζοντας το ζεστό χειροκρότημα του κόσμου.

Η Ελλάδα πάλεψε για μια νίκη γοήτρου απέναντι στην Κροατία, ωστόσο έμεινε στο 0-0 στο «Γ. Καραϊσκάκης» και οι Κροάτες «σφράγισαν» την πρόκριση για το Μουντιάλ μετά το 4-1 του Ζάγκρεμπ.

Με την πρόκριση να είχε χαθεί από το πρώτο παιχνίδι, οι Έλληνες διεθνείς τα έδωσαν όλα για να πάρουν έστω τη νίκη, ωστόσο οι Κροάτες κοίταξαν τα μετόπισθεν και κράτησαν σχετικά άνετα το μηδέν. Παρόλα αυτά, με το σφύριγμα της λήξης, ο κόσμος που βρέθηκε στο γήπεδο χειροκρότησε θερμά τους ποδοσφαιριστές του Μίκαελ Σκίμπε, αναγνωρίζοντας την προσπάθεια τους.

Το ματς:


Έξι αλλαγές έκανε ο Μίκαελ Σκίμπε σε σχέση με τον πρώτο αγώνα στην Κροατία. Μανωλάς και Τοροσίδης επέστρεψαν στην άμυνα, ενώ ο Ρέτσος ξεκίνησε ως αριστερό μπακ. Ταχτσίδης και Ζέκα έπαιζαν μπροστά από τον Τζιόλη, οι Χριστοδουλόπουλος και Μπακασέτας βρίσκονταν στις δύο πτέρυγες, ενώ ο Μήτρογλου ήταν στην κορυφή της επίθεσης.

Οι Κροάτες με μοναδική αλλαγή τον Μάντζουκιτς στην 11αδα, έδωσαν χώρο στην Ελλάδα, η οποία όμως δεν κατάφερε να τον εκμεταλλευτεί, παρουσιάζοντας για ακόμα ένα παιχνίδι μεγάλο πρόβλημα στη δημιουργία ευκαιριών.

Ένα σουτ του Παπασταθόπουλου (17’) που πέρασε δίπλα από το δοκάρι ήταν η μοναδική αξιόλογη φάση της «γαλανόλευκης», η οποία περιορίστηκε σε φλύαρη υπεροχή και έδειξε ότι δεν είχε ξεκάθαρο πλάνο για να επιτεθεί. Η Κροατία διαχειρίζονταν εύκολα το παιχνίδι και στο 43’ θα μπορούσε να προηγηθεί, έχοντας δοκάρι με τρομερό σουτ του Πέρισιτς.

Στο δεύτερο μέρος ο Σκίμπε απέσυρε τους Μπακασέτα και Χριστοδουλόπουλο, που δεν βοήθησαν, ρίχνοντας στο ματς τους Φορτούνη και Γιαννιώτα. Η Εθνική έφτιαξε περισσότερες φάσεις στο δεύτερο μέρος, όμως το γκολ δεν ήρθε. Στο 58’ το σουτ του Μήτρογλου πέρασε δίπλα από το δοκάρι, ενώ ακολούθησαν δύο καλά σουτ του Ταχτσίδη (78’, 86’) που σταμάτησαν σε Τοροσίδη και Σούμπατιτς. Στο 90’ ο Πέλκας, που πήρε τη θέση του τραυματία Μήτρογλου, βρέθηκε σε θέση βολής, όμως το τελείωμα του ήταν απογοητευτικό. Το 0-0 έμεινε ως το φινάλε και η Κροατία «σφράγισε» με άνεση την πρόκριση για το Μουντιάλ.

Ελλάδα (Μίκαελ Σκίμπε): Καρνέζης, Τοροσίδης, Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Ρέτσος, Τζιόλης, Ταχτσίδης, Ζέκα, Χριστοδουλόπουλος (58' Φορτούνης), Μπακασέτας (58' Γιαννιώτας), Μήτρογλου (78' Πέλκας)

Κροατία (Ζλάτκο Ντάλιτς): Σούμπασιτς, Βρσάλκο, Βίντα, Λόβρεν, Στρίνιτς, Μόντριτς (91' Μίτροβιτς), Ράκιτιτς, Μπρόζοβιτς, Πέρισιτς (86' Ρέμπιτς), Κάλινιτς (78' Κράμαριτς), Μάντζουκιτς


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.