Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Σούπερ Λιγκ: Ο Αραούχο λύτρωσε την ΑΕΚ

Σούπερ Λιγκ: Ο Αραούχο λύτρωσε την ΑΕΚ

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
29/10/2017 21:31
Με γκολ του Αραούχο στο 81’ η ΑΕΚ κέρδισε με 1-0 τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη και επέστρεψε στις νίκες στο πρωτάθλημα μετά το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στις 24 Σεπτεμβρίου! Τραυματίστηκαν Μάνταλος και Τσόσιτς!

Η ΑΕΚ πήρε μεγάλη νίκη στην έδρα του Πανιωνίου (1-0), με τον Σέρχιο Αραούχο να σκοράρει σε τρίτη διαδοχική επίσκεψή του στη Νέα Σμύρνη. Μια νίκη που πάντως μπορεί να αποδειχθεί… πύρρειος, αφού Μάνταλος και Τσόσιτς τραυματίστηκαν και υπάρχει κίνδυνος για σοβαρούς τραυματισμούς.

Η πρώτη ευκαιρία του αγώνα ήταν για την ΑΕΚ στο 8', όταν ο Πέτρος Μάνταλος εκτέλεσε απευθείας φάουλ, στέλνοντας τη μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Κότνικ. Στο 15’ το σουτ του Γαλανόπουλου από καλή θέση ήταν άστοχο, ενώ στο 20’ ο Λόπες έβγαλε τον Αραούχο μόνο του στο ύψος του πέναλτι, ωστόσο ο Αργεντινός έπιασε… αέρα.

Ο Πανιώνιος αδυνατούσε να απειλήσει με αξιώσεις, εν αντιθέσει με την ΑΕΚ, που συνέχιζε να βγάζει κλασικές φάσεις. Στο 35’ ο Κότνικ έδιωξε με τα ακροδάχτυλα το σουτ του Λιβάγια, ενώ στο επόμενο λεπτό ο πορτιέρο των γηπεδούχων απέκρουσε εντυπωσιακά το σουτ του Σιμόες.

Οι «κυανέρυθροι» είχαν την πρώτη μεγάλη στιγμή στο δεύτερο μέρος. Στο 53’, μετά την εκτέλεση κόρνερ από τον Χατζισαφί, ο Μπανανά πήρε ανενόχλητος την κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής αλλά αστόχησε. Ένα λεπτό μετά ο Λόπες γύρισε τη μπάλα στο ύψος του πέναλτι, όμως το σουτ του Αραούχο κόντραρε στον Χατζισαφί.

Η επιλογή του Γρηγορίου να γυρίσει κι αυτός τη διάταξη της ομάδας του σε 3-5-2 βοήθησε τον Πανιώνιο να ισορροπήσει το παιχνίδι, ωστόσο μετά το 70’ η ΑΕΚ ανέβασε ξανά την απόδοση της. Στο 73’ ο Κότνικ πραγματοποίησε ακόμα μια μεγάλη επέμβαση, αυτή τη φορά σε σουτ του Μάνταλου, όμως στο 81’ δεν κατάφερε να νικήσει σε τετ-α-τετ τον Αραούχο, ο οποίος από κοντά «έγραψε» το 1-0.

Στην αρχή της φάσης ο Μάνταλος χτύπησε στο γόνατο σε ανύποπτη φάση και άφησε την ΑΕΚ με δέκα, αφού ο Χιμένεθ είχε συμπληρώσει τις αλλαγές του. Νωρίτερα, ο Ισπανός τεχνικός είχε αντικαταστήσει και τον τραυματία Τσόσιτς.

Ο Πανιώνιος δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί το αριθμητικό μειονέκτημα και έτσι γνώρισε δεύτερη σερί εντός έδρας ήττα στο πρωτάθλημα. Αντίθετα, η ΑΕΚ επέστρεψε στα νικηφόρα αποτελέσματα μετά από τρεις αγωνιστικές και πέρασε προσωρινά στην 2η θέση με -2 από τον πρωτοπόρο Ατρόμητο.

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.