Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Κύπελλο Ελλάδας: Ο Μακ λύτρωσε τον ΠΑΟΚ στο 90’

Κύπελλο Ελλάδας: Ο Μακ λύτρωσε τον ΠΑΟΚ στο 90’

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
25/10/2017 21:55
Με γκολ του Μακ στο 90’ ο ΠΑΟΚ κέρδισε με 1-0 τον μαχητικό Απόλλωνα Πόντου εκτός έδρας και «σφράγισε» την πρόκριση για τους «16» του Κυπέλλου.

Ο ΠΑΟΚ προβλημάτισε με την απόδοση του κόντρα στον Απόλλωνα Πόντου, ωστόσο το γκολ του Μακ στο 90’ επέτρεψε στον «Δικέφαλο του Βορρά» να φύγει με τη νίκη (1-0) από την Καλαμαριά και να κάνει το 2x2 στον όμιλο. Αυτό ήταν και το πρώτο «διπλό» των «ασπρόμαυρων», που εξασφάλισαν την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου παρέταξε τον ΠΑΟΚ με εννέα αλλαγές σε σχέση με το ντέρμπι απέναντι στον Ολυμπιακό. Η πρώτη καλή στιγμή του παιχνιδιού δημιουργήθηκε απ' τους γηπεδούχους, με τον Εντουάρντο Μπρίτο να επιχειρεί το μονοκόμματο σουτ στο 8ο λεπτό και τη μπάλα να περνάει δίπλα από το δοκάρι.

Ο «Δικέφαλος» απάντησε στις ευκαιρίες στο 15’, με τον Καλογεράκη να διώχνει σε κόρνερ το σουτ του Λημνιού. Οι φιλοξενούμενοι είχαν ακόμα μια καλή στιγμή στο 28’, όταν μετά από εκτέλεση φάουλ, ο Σάχοφ έπιασε τη γυριστή κεφαλιά, στέλνοντας τη μπάλα πάνω από τα δοκάρια.

Μετά το 30’ ο Απόλλωνας ισορρόπησε το παιχνίδι και είχε τις δικές του στιγμές για να προηγηθεί, με κορυφαία τη φάση του 39’. Ο Πασχαλάκης έκανε λανθασμένη απόκρουση ύστερα από γύρισμα από τα αριστερά, όμως ο Μπρίτο δεν μπόρεσε να το εκμεταλλευτεί και να χριστεί σκόρερ.

Ο ΠΑΟΚ είχε μεγάλο πρόβλημα στη δημιουργία ευκαιριών, αναγκάζοντας τον Λουτσέσκου να ρίξει στο ματς τους Τζάλμα Κάμπος και Βιεϊρίνια. Παρόλα αυτά ο Απόλλωνας συνέχισε να στέκεται πολύ καλά και στο 59’ «άγγιξε» το γκολ με καρφωτή κεφαλιά του Βεργώνη, που πέρασε ελάχιστα δίπλα απ' δεξί δοκάρι.

Στο 72’ ο Ρουμάνος τεχνικός έριξε στο ματς και τον Πρίγιοβιτς, όμως ο ΠΑΟΚ αδυνατούσε να βρει διαδρόμους προς την εστία. Όλα έδειχναν ότι το παιχνίδι θα έληγε ισόπαλο χωρίς γκολ, όμως στο 90’ μια αμυντική ολιγωρία των γηπεδούχων επέτρεψε στον Μακ να σκοράρει με δεξί διαγώνιο πλασέ, λυτρώνοντας τον «Δικέφαλο».

Ο Απόλλωνας δεν τα παράτησε και στο 90+4’ έχασε τεράστια ευκαιρία με τετ-α-τετ του Ενλουντουλού για να φέρει το σκορ στα ίσια. Το 1-0 έμεινε τελικά ως το φινάλε και ο ΠΑΟΚ «σφράγισε» την πρόκριση για τους «16».

ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΟΝΤΟΥ (Δημήτρης Καλαϊτζίδης): Καλογεράκης, Αμαραντίδης, Γεωργιάδης, Καπίας, Καλί, Καλαϊτζίδης, Βεργώνης, Συμελίδης, Μπρίτο, Ενλουντουλού, Χασομέρης

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Μάτος, Κρέσπο, Μαλεζάς, Δεληγιαννίδης (72' Πρίγιοβιτς), Κάνιας, Σάχοβ, Πέλκας (64' Βιεϊρίνια), Μπίσεσβαρ, Λημνιός (60' Τζάλμα), Μακ

Η βαθμολογία του 2ου ομίλου:


1. ΠΑΟΚ 6 (3-1)

2. Απόλλων Πόντου 3 (1-1)

3. Λεβαδειακός 3 (6-2)

4. Αιγινιακός 0 (0-6)

Τελευταία αγωνιστική:


Απόλλων Πόντου - Λεβαδειακός

Αιγινιακός - ΠΑΟΚ


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.