Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Σούπερ Λιγκ: Έπεσε από την κορυφή η ΑΕΚ

Σούπερ Λιγκ: Έπεσε από την κορυφή η ΑΕΚ

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
15/10/2017 22:58
Με γκολ του Βράνιες στο 88’ η ΑΕΚ έφυγε με το βαθμό της ισοπαλίας (1-1) από την έδρα της Ξάνθης, η οποία έμεινε αρχικά με δέκα (55') και έπειτα με εννιά παίκτες (72')! Προηγήθηκαν με Μπρίτο (40’) οι Ακρίτες, δεν έδωσε πέναλτι στον Μάνταλο ο Παπαδόπουλος.

Αν και βρέθηκε να παίζει ακόμα και με δύο παίκτες περισσότερους, η ΑΕΚ αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 με την Ξάνθη στα «Πηγάδια», γλιτώνοντας το βαθμό της ισοπαλίας με γκολ στο 88ο λεπτό.

Η ομάδα της Θράκης άνοιξε το σκορ με την εκπληκτική εκτέλεση φάουλ του Μπρίτο στο 40ό λεπτό, έμεινε αρχικά με δέκα παίκτες (αποβολή Φλίσκα στο 55'), έπειτα με εννιά (αποβολή Σβάρνα στο 72') και τελικώς «λύγισε» στο 88’από το γκολ του Βράνιες. Η «Ένωση» έσωσε τα χειρότερα αλλά υποχώρησε από την κορυφή, μετρώντας μόλις μια νίκη σε τέσσερα παιχνίδια μακριά από το ΟΑΚΑ.

Η ΑΕΚ μπήκε δυνατά στο ματς και στο 2’ είχε την πρώτη καλή στιγμή, όταν μετά από κόρνερ του Χριστοδουλόπουλου, ο Σιμόες πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε πάνω απ' την εστία του Ζίβκοβιτς. Η απάντηση της Ξάνθης ήρθε στο 10ο λεπτό. Ο Μπουλά γύρισε στον Μπρίτο, ο άσος των γηπεδούχων έκανε το σουτ, με τη μπάλα να κοντράρει και να καταλήγει κόρνερ.

Η ομάδα του Χιμένεθ είχε την κατοχή αλλά δυσκολεύονταν να βρει διαδρόμους προς την αντίπαλη περιοχή. Ενδεικτικό ότι η πρώτη αξιόλογη φάση της ΑΕΚ ήρθε στο 34’. Ο Γκάλο έκανε τη σέντρα απ' τα δεξιά, ο Χριστοδουλόπουλος πήρε την κεφαλιά απ' το ύψος της μικρής περιοχής, αλλά ο Ζίβκοβιτς με εξαιρετική επέμβαση κράτησε όρθια την ομάδα του!Οι Ακρίτες γλίτωσαν το γκολ και στο 40’ κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ χάρη σε εξαιρετική εκτέλεση φάουλ του Μπρίτο. Δύο λεπτά μετά, το γυριστό του Μάνταλου πέρασε πάνω από την εστία και το 1-0 έμεινε ως το ημίχρονο.

Στην επανάληψη, η «Ένωση» μπήκε αποφασισμένη να πετύχει ένα γρήγορο γκολ και να επιστρέψει στο ματς. Στο 47’ ο Ζίβκοβιτς έδιωξε εντυπωσιακά την κεφαλιά του Χριστοδουλόπουλου, ενώ στο 50’ ο διαιτητής Παπαδόπουλος δεν καταλόγισε πέναλτι σε ανατροπή του Μάνταλου από τον Λισγάρα.

Οι αριθμητικές ισορροπίες άλλαξαν στο 55’ καθώς ο Φλίσκας αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη για φάουλ στον Αραούχο. Η ΑΕΚ ενέτεινε την πίεση της αλλά η Ξάνθη αμύνονταν αποτελεσματικά, διαφυλάσσοντας το υπέρ της σκορ. Ωστόσο από το 72’ αναγκάστηκε να παίξει με δύο παίκτες λιγότερους, αφού ο Σβάρνας ανέτρεψε τον Λιβάγια που έβγαινε απέναντι από τον Ζίβκοβιτς και είδε την κόκκινη κάρτα.

Οι «κιτρινόμαυροι» πίεσαν ασφυχτικά για να φέρουν το σκορ στα ίσια, σπαταλώντας καλές στιγμές για το 1-1. Στο 74’ η κεφαλιά του Βράνιες μέσα από την περιοχή έφυγε άουτ, ενώ στο 78’ το σουτ του Μπακασέτα πέρασε δίπλα από το δοκάρι. Ίδια κατάληξη είχε και το συρτό σουτ του Λιβάγια στο 82’, ενώ στο 85’ η κεφαλιά του Μπακασέτα από τη μικρή περιοχή πέρασε άουτ.

Η πίεση της ΑΕΚ απέδωσε καρπούς στο 88’. Ο Μάνταλος με όμορφη ενέργεια μπήκε από αριστερά και γύρισε για τον Βράνιες, ο οποίος με κοντινό πλασέ έφερε το σκορ στα ίσια. Μαζί με τις καθυστερήσεις και με δεδομένο ότι η Ξάνθη έπαιζε με εννέα παίκτες, η «Ένωση» είχε χρόνο για την ολική ανατροπή, αλλά οι Ακρίτες αμύνθηκαν μαζικά και κράτησαν το βαθμό.

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.