Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Ουζουνίδης: «Να βγουν να μιλήσουν στον κόσμο»

Ουζουνίδης: «Να βγουν να μιλήσουν στον κόσμο»

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
13/10/2017 17:49
Ξέσπασε ο Μαρίνος Ουζουνίδης στη συνέντευξή του, καλώντας τους διοικούντες να μιλήσουν κατά πρόσωπο στον κόσμο και να ζητήσουν τη βοήθειά τους με συγκεκριμένο πλάνο σωτηρίας.

Αναλυτικά όσα είπε ο Μαρίνος Ουζουνίδης στη συνέντευξή του στη Nova:

Για τους φιλάθλους: «Μακάρι να έχουμε με την ΑΕΛ την ίδια υποστήριξη όπως στο ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Να είναι τόσο κόσμιοι όπως με τον ΠΑΣ στο γήπεδο, γιατί ακολουθούν ντέρμπι και τους θέλουμε στο γήπεδο, ξέρουμε πολύ καλά ότι υπάρχει το ενδεχόμενο τιμωρίας. Οπότε θέλουμε την ίδια στήριξη με τον ίδιο κόσμιο τρόπο που έκαναν και στο ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα».

Για το αν ο κόσμος μπορεί να "σώσει" την ομάδα: «Είναι μια μεγάλη βοήθεια προς την ομάδα ο κόσμος, αλλά μόνος του, κακά τα ψέματα, δεν μπορεί ότι και να λέμε. Αλλά θα είναι μια σημαντική βοήθεια, θα δώσουν ζωή στο σύλλογο. Όπως είπαμε και στην αρχή ευελπιστούμε κάποιοι να εκτιμήσουν το όνομα που έχει ο Παναθηναϊκός και να σταθούν κοντά του».

Για το πλάνο σωτηρίας: «Είναι τόσο μεγάλα τα χρέη που ο κόσμος από μόνος του δεν μπορεί. Για να πούμε την αλήθεια, δεν μπορείς να ζητά από κάποιον να σε βοηθήσει αν δεν είναι ξεκάθαρο ότι υπάρχει πιθανότητα να σωθείς. Πρώτα πρέπει να πούμε αυτό στον κόσμο. Για μένα πρέπει να βγουν κάποιοι να μιλήσουν. Με το πρόσωπό τους στον κόσμο, όχι μέσω δημοσιευμάτων. Να πουν "κύριοι αυτό είναι το πλάνο μας για να σωθεί η ομάδα, θέλουμε τη βοήθειά σας'. Γιατί να βάλει ο κόσμος λεφτά αν δεν είναι να σωθεί η ομάδα; Δηλαδή να δημιουργήσεις πρόβλημα και σε εκείνον»;Για τα χρέη: «Τους ήξερα τους αριθμούς. Νομίζω πρέπει να είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του Παναθηναϊκού, ίσως και όλων των μεγάλων ομάδων, που δεν υπάρχει μεγαλομέτοχος αυτή τη στιγμή. Αν δεν κάνω λάθος... Θεωρητικά υπάρχει ο κύριος Αλαφούζος, αλλά πρέπει να είναι πιο κοντά».

Για τα οικονομικά θέματα: «Να τα αποφύγουμε λίγο αυτά. Τα διαβάζουμε συνέχεια. Κάποια στιγμή κουραζόμαστε να τα διαβάζουμε συνέχεια. Τα προβλήματα τα ξέρουμε, τις λύσεις δεν ξέρουμε. Να τις βρούμε πρώτα όσο μπορούμε και μετά μπορούμε να πούμε περισσότερα».

Για το αν υπάρχει κορεσμός απ' όλη αυτή την υπερπληροφόρηση και τη μιζέρια: «Είναι κουραστικό θα έλεγα. Για όλους. Και για εμάς. Όσο και να θέλεις και να λες ότι δεν σε απασχολούν, δεν σε ενοχλούν, δεν είναι ό,τι καλύτερο αντί να διαβάζεις μια άσχημη κριτική για τον προπονητή ή τους παίκτες, να διαβάζεις για την ομάδα. Δεν είναι καλό αυτό. Πρέπει όσο μπορούμε εμείς να ξεφύγουμε. Σίγουρα είναι το πιο βασικό αυτή τη στιγμή. Υπάρχουν άλλοι ν' ασχολούνται μ΄ αυτά και ας κοιτάξουν να βρουν τις λύσεις να βοηθήσουν την ομάδα».

Για το αν έχει διπλό ρόλο και του ψυχολόγου: «Δεν θα έλεγα ότι είναι διπλός ρόλος. Είναι μια κατάσταση που δεν είναι ευχάριστη. Σίγουρα όταν έρχεσαι στο Κορωπί προσπαθείς όσο γίνεται να βλέπεις χαρούμενα πρόσωπα. Δεν είναι εύκολο αυτό. Προσπαθούμε όσο μπορούμε όλοι μας να κάνουμε καλύτερα τη δουλειά μας. Δεν είναι εύκολο αυτό. Σίγουρα μας επηρεάζει, είναι κάτι που μας ενοχλεί και δεν μας αρέσει. Είναι όμως μια πραγματικότητα και πρέπει να ζήσουμε μ' αυτή».

Για τον βαθμό της συσπείρωσης εκτός των αγωνιστικών θεμάτων: «Ξέρετε τα προβλήματα κάποιες φορές συσπειρώνουν καλύτερα μια ομάδα. Αυτή τη στιγμή το πρόβλημα είναι τόσο φανερό που το καταλαβαίνουν όλοι. Δεν χρειάζεται να μιλήσεις στους παίκτες. Είναι τόσο φανερό και έντονο που δεν χρειάζεται. Έχουμε ένα καλό γκρουπ με καλά παιδιά και σωστούς επαγγελματίες που όσο μπορούν προσπαθούν να κάνουν καλύτερα τη δουλειά τους».

Για τις αντοχές του Μαρίνου Ουζουνίδη: «Δεν πέρασε ποτέ από το μυαλό μου να παραιτηθώ. Δεν είναι μια καλή κατάσταση για κανέναν επαγγελματία να δουλεύει κάτω από αυτές τις συνθήκες. Είναι μια πραγματικότητα. Έχω μάθει να προσαρμόζομαι με την πραγματικότητα, όχι μ' αυτό που θα ήθελα να έχω. Υπάρχουν αυτά τα δεδομένα και οφείλω εγώ και τα άλλα παιδιά να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε».

Για το αν νιώθει ότι είναι ο πρώτος και τελευταίος κρίκος της αλυσίδας που κρατά ενωμένο τον Παναθηναϊκό: «Όχι δεν είμαι μόνο εγώ. Είναι και τα υπόλοιπα παιδιά που είναι εδώ. Είναι το τιμ, οι παίκτες. Και οι παίκτες το κρατάνε. Γιατί αν αρχίσουν να φεύγουν οι παίκτες πόσο να το κρατήσεις; Θα μπουν σε μια σειρά τα πράγματα, όσο εφικτό είναι αυτό. Μακάρι να βρεθούν οι λύσεις. Τα προβλήματα είναι φανερά. Το να τα τονίζουμε συνέχεια δεν αλλάζει κάτι. Αυτό που έχει σημασία είναι να βρούμε λύσεις. Το να λέμε συνέχεια τα προβλήματα δεν κερδίζουμε κάτι. Οι λύσεις αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν. Ευελπιστούμε ότι ίσως τις επόμενες μέρες θα βρεθεί κάτι. Από την πλευρά μας προσπαθούμε να κάνουμε κάποιες κινήσεις, να τρέχουμε κάποια πράγματα ώστε να παίρνουμε ανάσες. Πόσο θα κρατήσουν αυτές οι ανάσες δεν το γνωρίζει κανείς».

Για το αν έχει επικοινωνήσει κάποιος με τον Ουζουνίδη για να του εξηγήσει το πως και το γιατί: «Όχι δεν υπάρχει κάποια επικοινωνία. Αυτό που έχετε γράψει. Είχα μια ενημέρωση από τον οικονομικό διευθυντή και τον κύριο Βλάχο για τα οικονομικά δεδομένα. Από εκεί και πέρα δεν υπάρχει κάτι άλλο».

Για άλλους ανθρώπους πέραν της νυν διοίκησης ή κάποιους άλλους: «Όχι δεν υπάρχει κάτι. Είναι κάτι που δεν θέλω και εγώ. Εγώ είμαι προπονητής. Δεν είμαι τεχνικός διευθυντής, δεν είμαι κάτι άλλο. Θέλω να ασχολούμαι με την ομάδα όσο μπορώ».

Για την πώληση του Βλαχοδήμου και να θα ήθελε να μείνει ως το καλοκαίρι: «Βέβαια θα ήθελα. Από εκεί και πέρα όμως όταν είσαι σε δυσκολίες δεν είσαι εσύ που αποφασίζεις, άλλοι το κάνουν. Άλλοι αυτοί που δίνουν τα χρήματα, άλλοι αυτοί που έχουν τις επιλογές. Ο Οδυσσέας ανεξάρτητα αν θα μείνει ή όχι είναι ένα παιδί που έχει πολλά προσόντα. Είναι ένα παιδί που πιστεύω ότι στα επόμενα χρόνια θα εξελιχθεί πολύ περισσότερο. Οι συνθήκες είναι τέτοιες που δεν μπορούσαμε να κάνουμε διαφορετικά. Δεν μπορείς να πεις εύκολα όχι σε τέτοιες συγκυρίες. Παίρνεις αυτό που παίρνεις αυτή τη στιγμή και βλέπουμε. Του εύχομαι είτε μείνει, είτε φύγει να κάνει μια πολύ μεγάλη καριέρα γιατί είναι ένα παιδί σοβαρό, που δουλεύει πολύ και μακάρι να εξελιχθεί. Είναι χαρά για όλους μας να προχωρήσει στην καριέρα του».

Για το γεγονός ότι θα αναγκαστεί να πουλήσει κι άλλους παίκτες και τη δύσκολη θέση που είναι ο ίδιος προς τους παίκτες που έφερε στην ομάδα: «Σίγουρα εκτίθεσαι στους ποδοσφαιριστές και στους συνομιλητές που είχες. Επειδή γράφονται πολλά, ότι θα ξεπουληθεί η ομάδα, ότι θα φύγουν πολλοί παίκτες δεν είναι στόχος μας αυτός. Δεν θα λυθούν τα προβλήματα του Παναθηναϊκού μόνο μ' αυτό το πράγμα. Με πωλήσεις αυτή τη στιγμή μπορείς να λύσεις κάποια θέματα που υπάρχουν τώρα. Το πρόβλημα δεν είναι η φετινή χρονιά. Τα χρέη που υπάρχουν από προηγούμενες χρονιές είναι το πρόβλημα. Αν μιλάμε μόνο για τη φετινή χρονιά μπορούν με μια-δυο κινήσεις να βρεθούν οι λύσεις και να προχωρήσει η ομάδα. Δεν είναι καλό σε κάποιο παίκτη που προσπαθείς να φέρεις στην ομάδα, να του πεις σε τέσσερις μήνες: ξέρεις κάτι δεν πήγε καλά, αναγκαστικά πρέπει να φύγεις. Θα το δούμε όμως. Εμείς θα κάνουμε αυτό που μπορούμε μέσα από το αγωνιστικό κομμάτι. Λύσεις θα βρεθούν ώστε να προχωρήσει η ομάδα. Δεν είναι όμως αυτή η λύση που θα σώσει την ομάδα. Άλλα πράγματα θα την σώσουν και αυτά πρέπει να τα βρουν άλλοι και όχι εμείς».

Για το ποιοι είναι οι άλλοι που θα δώσουν λύση: «Μακάρι να τους ήξερα. Δεν τους ξέρω. Κακά τα ψέματα, όλοι στηριζόμαστε στο όνομα Παναθηναϊκός. Αυτή είναι η αλήθεια, να μην κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας. Ένα πολύ μεγάλο κλαμπ, ένας πολύ μεγάλος σύλλογος, ένα μεγάλο brandname. Εμείς αυτό που έχουμε να κάνουμε είναι να δίνουμε ζωή κάθε μέρα στην ομάδα. Είπατε ότι έχουν γίνει πολλές μεταγραφές. Και τι θα κάναμε; Θα μέναμε χωρίς παίκτες; Το έχω πει πολλές φορές το λέω ακόμα μία τελευταία. Όλα όσα έγιναν δεν έγιναν από μένα. Δεν υπάρχει προπονητής που να μην θέλει μεταγραφές, που να μην θέλει να βελτιώσει την ομάδα του. Αν κάποιος σου πει 'δεν μπορώ' τότε δεν το κάνεις. Εμένα δεν μου είπε κάποιος 'δεν μπορώ'. Από το καλοκαίρι άλλαξαν πολλά πράγματα. Μειώθηκε πάρα πολύ το μπάτζετ και μόνο στο αγωνιστικό κάναμε μεγάλη οικονομία στην ομάδα και με τις αποδεσμεύσεις των ποδοσφαιριστών που δεν υπολογίζονταν. Παίκτες που θα κόστιζαν 3-4 εκατομμύρια οι αποδεσμεύσεις τους, βρέθηκε μια φόρμουλα να φύγουν με 600.000-700.000 ευρώ. Αυτά δεν τα υπολογίζει κανείς; Τι έχουμε κάνεις εμείς για την ομάδα; Δεν είμαστε εμείς όμως αυτοί που μπορούμε να τρέξουμε τέτοια θέματα.

Ο Παναθηναϊκός είναι πάνω από πρόσωπα. Δεν μπορεί ο Χ προπονητής ή τεχνικός διευθυντής ή όπως λέγεται να κάνουν πολλά πράγματα. Εμείς κάναμε αυτό που μας ζητήθηκε και σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό απ' ότι θα έπρεπε. Δεν μας είπε κανείς μην κάνετε μεταγραφές. Τα έξοδα της ομάδας έχουν μειωθεί πάρα πολύ με τις αποδεσμεύσεις. Ένα παράδειγμα είναι του Ρινάλντι, που θα μπορούσε να στοιχίσει 3-3,5 εκατομμύρια τα επόμενα χρόνια. Ένας παίκτης που δεν υπολογιζόταν στην ομάδα έφυγε με 600.000-700.000 ευρώ Το να γλυτώνεις 2 εκατ. είναι λίγο; Έχουν γίνει πολλά πράγματα που δεν τα ξέρει ο κόσμος. Αυτό που μπορώ να πω είναι πως κάναμε πολλά περισσότερα πράγματα απ' αυτά που μας ζητήθηκαν».

Για το πράσινο φως που είχε μέχρι τις 11 Σεπτεμβρίου και για μεταγραφές, ενώ μετά ήρθε η παραίτηση του Αλαφούζου: «Όχι δεν υπήρχε καμία ένδειξη αποχώρησής του».

Για τη διακοπή του πρωταθλήματος: «Νομίζω μας έκανε καλό η διακοπή. Είχαμε και κάποια προβλήματα τραυματισμών, οπότε κερδίσαμε χρόνο να δουλέψουν, να έρθουν πιο έτοιμοι. Μπορεί με την ΑΕΛ να μην τους έχουμε, αλλά να είναι διαθέσιμοι στα υπόλοιπα ματς. Αν υπήρχαν παιχνίδια το προηγούμενο διάστημα θα είχαμε αρκετά προβλήματα, θα είχαμε αρκετές απουσίες. Σιγά σιγά μαζευόμαστε, κάποια μικροπροβλήματα που μας προέκυψαν θεωρώ ότι θα είναι έτοιμοι. Μιλάω για Άλτμαν, Καμπέσας. Ο Τσάβες από την επόμενη βδομάδα θα μπει και αυτός με την ομάδα. Δουλέψαμε κάποια πράγματα. Στο προηγούμενο ματς προσπαθήσαμε να παίξουμε 4-3-3. Σίγουρα είχαμε κάποιες αδυναμίες στο παιχνίδι μας. Το ότι κερδίσαμε δεν σημαίνει ότι ήταν όλα καλά. Υπήρχαν πράγματα που δείξαμε ότι θέλουν δουλειά. Τα προσπαθήσαμε. Να ξέρουμε και αυτό και από εκεί και πέρα θα αποφασίσουμε τι πρέπει να κάνουμε σε κάθε παιχνίδι. Δεν σημαίνει ότι θα παίζουμε από εδώ και πέρα 4-3-3 ή 4-4-1-1. Το καλό είναι ότι αυτές τις μέρες είχαμε χρόνο να βελτιώσουμε κάποια πράγματα έτσι ώστε να ξέρουμε και σ' αυτό το στυλ παιχνιδιού τι πρέπει να κάνουμε».

Για τους νέους παίκτες και αν μπαίνουν στο κλίμα του Παναθηναϊκού: «Σίγουρα είναι καλύτερα τα πράγματα τώρα. Πολλές φορές εύκολα κάνουμε κριτική ή κάποιον παίκτη δεν είναι καλά ή είναι καλά. Είναι παίκτες που στις προηγούμενες ομάδες τους έχουν δείξει την ποιότητά τους και την αξία τους. Εγώ έχω υπομονή. Δεν επηρεάζομαι από ένα καλό αποτέλεσμα ή από ένα άσχημο. Ξέρω ποια είναι η αξία των παικτών. Ξέρω ότι μπορούν να κάνουν καλύτερα πράγματα, ότι κάποια παιδιά είναι φυσιολογικό να μην είναι στην καλύτερη κατάσταση. Υπάρχουν δικαιολογίες που μπορείς να τους δώσεις. Πρέπει σιγά σιγά να παίρνουμε αποτελέσματα έτσι ώστε να κερδίζουμε χρόνο με την έννοια ότι δεν θα μείνουμε πίσω βαθμολογικά. Ο στόχος μας δεν είναι να κρατηθούμε στην κατηγορία, αλλά να είμαστε ψηλά. Είμαστε μια μεγάλη ομάδα. Δεν πρέπει να το ξεχνάμε και να υποτιμάμε τόσο πολύ τον Παναθηναϊκό. Ότι έχουμε τα οικονομικά προβλήματα δεν σημαίνει ότι θα είναι μια καλή δικαιολογία για όλους εμάς, για τον προπονητή, για τους παίκτες ότι λόγω των προβλημάτων δεν μπορούμε να έχουμε καλό πρόσωπο στο γήπεδο. Ο στόχος μας είναι να πάει ο Παναθηναϊκός όσο πιο ψηλά γίνεται. Και αυτό θα γίνει μέσα από τη δουλειά και κερδίζοντας τους αγώνες».

Για τη βοήθεια που πρόσφερε η νίκη επί του ΠΑΣ: «Βοήθησε, έδωσε αυτοπεποίθηση. Είναι πολύ δύσκολο όταν κάνεις μια νέα ομάδα να μην έχεις τα αποτελέσματα που θέλεις. Αμέσως χάνουν την αυτοπεποίθηση, την εμπιστοσύνη στον εαυτό τους. Αισθάνονται την κριτική του κόσμου, την δυσχέρεια του κόσμου, οπότε ήταν σημαντικό που κερδίσαμε. Δεν παίξαμε καλά με τον ΠΑΣ. Για μένα ήταν φυσιολογικό, μια αλλαγή διάταξης με 2-3 μέρες προπόνησης, είναι φυσιολογικό να υπάρχουν προβλήματα. Αυτό το διάστημα είχαμε χρόνο να τα δουλέψουμε, οπότε ξέρουμε και σ' αυτό το κομμάτι τι θα κάνουμε καλύτερα».

Για τις μεταπτώσεις σε εντός και εκτός έδρας ματς: «Αν θέλεις να διεκδικήσεις στόχους πρέπει να έχεις την ίδια εικόνα και εκτός ή τουλάχιστον να είσαι στο ίδιο επίπεδο. Είναι ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα για εμάς, θα πρέπει να βρούμε τη λύση. Το να τονίζουμε το πρόβλημα σας είπα δεν βοηθάει. Θα τις βρούμε είτε προσπαθώντας να παίξουμε καλύτερα, είτε στα εκτός έδρας αλλάξουμε και σχηματισμό. Είναι κάτι που με προβληματίζει και πρέπει να το κάνουμε. Δεν μπορούμε να μένουμε στο ότι δεν παίρνουμε κάτι εκτός, αλλά θα πρέπει να βρούμε τη λύση. Η δικιά μας δουλειά αυτή είναι. Μέχρι τώρα δεν τις έχουμε βρει όπως θέλουμε, άρα σημαίνει ότι πρέπει να προσπαθήσουμε περισσότερο, να βελτιώσουμε κάποια πράγματα περισσότερο. Τα εκτός έδρας παιχνίδια θέλουν περισσότερη δύναμη, αποφασιστικότητα, αυτοπεποίθηση. Είναι και κάποιες άλλες λεπτομέρειες που δεν τις συζητάω αυτή την περίοδο. Και η συμπεριφορά κάποιων δεν είναι αυτή που θα έπρεπε. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να γίνουμε καλύτεροι».

Για τον άλλο σχηματισμό που υπάρχει στο μυαλό του: «Ναι σίγουρα υπάρχει. Το 3-5-2 είναι ένας σχηματισμός που τον χρησιμοποιούμε πολύ στην ανάπτυξή μας. Πολλές φορές μέσα στο παιχνίδι κάνουμε πολλές επιθέσεις μ' αυτή τη διάταξη. Δεν ξεκινάω έτσι. Δουλεύουμε πιο πολύ πως θα ξεκινάμε με τους τέσσερις, με τους τρεις. Οι πολλοί νέοι παίκτες θέλουν το χρόνο για να το αφομοιώσουν αυτό. Ποια στιγμή θα γίνει, πότε θα γίνει. Είναι κάτι που δουλεύουμε. Θα είναι εύκολο όταν θα έχουμε όλο το γκρουπ, γιατί εμείς κάθε βδομάδα έχουμε διαφορετικό σύνολο και διαφορετικούς παίκτες που είναι διαθέσιμοι για κάθε ματς. Σ' αυτή την περίπτωση προτιμάς να τους δώσεις να καταλάβουν από τον αρχικό σχηματισμό τις ακριβώς θέλεις και μετά να προχωρήσεις σε αλλαγές. Θα είναι εύκολο αυτό να γίνει. Δεν θα χρειαστεί πάρα πολύ, αρκεί να έχουμε όλο το γκρουπ μαζί μας.

Από την αρχή του πρωταθλήματος, δυστυχώς, είχαμε κάποια προβλήματα. Μας έλειπαν 2-3 σημαντικοί παίκτες. Όσο και να λέμε ότι το σύνολο είναι αυτό που κάνει τη διαφορά, υπάρχουν 2-3 παίκτες που είναι σημαντικοί για να κάνεις κάποια πράγματα μέσα στο παιχνίδι. Είτε έφυγαν, είτε δεν ήταν κοντά μας. Η αλήθεια είναι ότι δουλεύουμε, τα παιδιά έχουν όρεξη και διάθεση. Αυτό μου δίνει θα έλεγα όχι κουράγιο, αλλά εμπιστοσύνη στην ομάδα. Ότι θα έρθουν στο επίπεδο που θέλουμε».

Για την ΑΕΛ: «Έχει πολύ καλούς παίκτες σαν μονάδες, δεν έχει ακόμη ίσως το σύνολο που πρέπει. Με τον καινούριο προπονητή έχει τελείως διαφορετική νοοτροπία. Περιμένω μια διαφορετική ΑΕΛ, θα πρέπει να βρούμε τους τρόπους να διασπάσουμε αυτή την άμυνα. Θα είναι ένα δύσκολο ματς, όπως όλα τα άλλα. Αν δεν παίξεις καλά, αν δεν είσαι καλύτερος δεν είναι σίγουρο ότι θα κερδίσεις. Άρα για να κερδίσουμε το παιχνίδι, πρέπει να παίξουμε καλά. Πρέπει να είμαστε καλύτεροι απ΄αυτό που έχουμε κάνει ως τώρα».

Για τους Τζανδάρη και Αυλωνίτη: «Μακάρι τα παιδιά να είναι καλά, να μην έχουν προβλήματα. Κάθε μέρα είναι και καλύτερα. Είναι παίκτες που θα μας βοηθήσουν. Είναι καλές επιλογές».

Για το ποιος του έχει κάνει εντύπωση από τα νέα πρόσωπα που ήρθαν, εμάς μας έχει κάνει εντύπωση ο Χίλιεμαρκ: «Και ο Όσκαρ πρέπει να βελτιώσει πολλά πράγματα σε σχέση μ' αυτά που θέλω εγώ. Μπορεί μέσα στο παιχνίδι να φαίνεται καλά, να είναι ένας παίκτης με τεχνική και ποιότητα, που έρχεται από πίσω, κάνει κινήσεις στον χώρο, πατάει περιοχή. Μπορεί να έβαλε το γκολ με τον ΠΑΣ, αλλά και με την Κέρκυρα είχε φάσεις και στα άλλα παιχνίδια».

Ήταν καλύτερος στο 4-3-3 ο Χίλιεμαρκ; «Έτσι και έτσι. Θα έλεγα ότι μπορεί να κάνει πολλά περισσότερα πράγματα. Μπορεί να παίξει και από πίσω λίγο πιο ελεύθερα, όχι ακριβώς σαν δεκάρι, αλλά να είναι πίσω από τον επιθετικό. Είναι ένας παίκτης που έχει την κίνηση στο χώρο, μπορεί να το κάνει. Το δουλεύουμε στην προπόνηση, πρέπει να το συνηθίσει, έτσι ώστε να χουμε επιλογές. Δεν είναι όμως αυτό που θέλω εγώ για δύο μέσους. Εκεί θέλει περισσότερα πράγματα».

Εκεί το κενό που άφησε ο Ζέκα μήπως είναι μεγάλο και δυσαναπλήρωτο; «Ο Σιλά είναι ένας παίκτης που μόλις μάθει το παιχνίδι μπορεί να το κάνει. Τρέχει πολύ, πιέζει πολύ. Θέλει να μάθει και αυτός το στυλ παιχνιδιού. Σαν μονάδες αν δείτε στα παιχνίδια, σε ένα ματς ήταν πολύ καλός ο Σιλά, σε άλλο κάποιος άλλος. Δεν έχουμε ακόμα το γκρουπ που χρειάζεται. Ατομικά είναι καλοί οι παίκτες, δεν έχω καμία αμφιβολία γι' αυτό. Όταν θα γίνουμε καλή ομάδα θα φανούν πολύ περισσότερο οι ατομικές ικανότητές τους».

Κάποιος τώρα μπορεί να κάνει κριτική στον Ουζουνίδη και να πει ότι είναι η 6η αγωνιστική και δεν είναι έτοιμος ο Παναθηναϊκός. Πότε θα έπρεπε να είναι έτοιμος;

«Εάν στην προπόνηση κάθε μέρα σου λείπουν και άλλοι, να μην μπορείς να έχεις το γκρουπ να το προπονήσεις μαζί, είναι φυσιολογικό. Αν υπάρχει προπονητής που σε μια βδομάδα ή σε δύο ή σε έναν μήνα μπορεί να την αλλάξει, πολύ ευχαρίστως να έρθει. Δεν γίνονται αυτά. Αυτά είναι για τον κόσμο και η κριτική είναι δεκτή. Τον κόσμο και τον δημοσιογράφο δεν τον ενδιαφέρουν τα προβλήματα, αλλά αυτό που βλέπει στο γήπεδο. Αυτό που βλέπει όμως πρέπει να έχεις το χρόνο και τους παίκτες να το δουλέψεις όσο πρέπει. Εμείς δεν το είχαμε για διάφορους λόγους. Υπήρχαν πολλά προβλήματα. Το 4-3-3 το κάναμε σε δυο μέρες αναγκαστικά γιατί δεν είχαμε επιθετικούς. Για τον κόσμο μπορεί να μην ήταν ωραίο το θέαμα, αλλά για μένα ήταν φυσιολογικό αυτό που έβλεπα. Δεν περίμενα να δω μάγια».

Αυτό το καλοκαίρι στην Ολλανδία και η προετοιμασία είναι τόσο μακρινό;

«Το καλοκαίρι δεν υπάρχει πλέον. Είναι μια ανάμνηση. Δεν μπορώ να μένω εκεί. Θα μπορούσα να σκεφτώ και την περυσινή ομάδα, πόσο καλύτεροι θα ήμασταν, πόσο πιο εύκολη θα είναι η δουλειά μου, αλλά δεν μπορείς να μένεις εκεί. Είναι μια πραγματικότητα που υπάρχει στην ομάδα, με αυτούς τους παίκτες. Πολλοί λένε ότι είμαστε 6η αγωνιστική. Το κακό είναι ότι μέσα από τα παιχνίδια προσπαθείς να βρεις πλέον τη φόρμουλα ή τι ταιριάζει στον καθένα ή πώς θα φανούν οι ικανότητες και τα πλεονεκτήματα του κάθε παίκτη. Δεν έχεις τη δυνατότητα του καλοκαιριού να κάνεις φιλικά παιχνίδια, να πεις ότι μου άρεσε αυτό το σχήμα ή ότι δεν μου άρεσε, άρα πρέπει να πάω σε κάτι άλλο. Ότι δεν ταιριάζει αυτό το δίδυμο στο κέντρο, αυτό στα πλάγια. Άλλο η προπόνηση, άλλο το επίσημο παιχνίδι. Και στην προπόνηση μπορεί να βγάζουν πράγματα αλλά στα επίσημα παιχνίδια ακόμα οι παίκτες μου δείχνουν ότι χρειάζονται αρκετά κομμάτια βελτίωσης. Το μόνο που με κάνει να είμαι αισιόδοξος είναι ότι υπάρχει η ατομική ποιότητα, ότι έχουν διάθεση να δουλέψουν και να αφομοιώσουν κάποια πράγματα. Αυτό με κάνει πολύ αισιόδοξο για τη συνέχεια».

Πολλοί σύλλογοι προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την κατάσταση του Παναθηναϊκού και να πάρουν φθηνά παίκτες αλλά θέλουν να πάρουν και τον προπονητή του. Προσπάθησαν κάποιοι σύλλογοι να σας προσεγγίσουν;

«Άλλη ερώτηση».

Πρόσφατα ο Μαρίνος Ουζουνίδης είχε γενέθλια τι δώρο θα ήθελε; Έναν επενδυτή;

«Θέλω να έχουμε όλοι την υγεία μας. Για την ομάδα να βρει το δρόμο της. Δεν νομίζω πως ακόμα και από άλλες ομάδες υπάρχουν πολλοί, εκτός των φανατικών που είναι κολλημένοι, ότι τους αρέσει να υπάρχει αυτή η κατάσταση στον Παναθηναϊκό. Δεν μιλάω μόνο για τον Παναθηναϊκό, αύριο μπορεί να είναι ο Ολυμπιακός, ο ΠΑΟΚ, η ΑΕΚ. Για ανθρώπους του ποδοσφαίρου δεν νομίζω ότι αρέσει αυτή η εικόνα. Θέλω να είμαστε όλοι γεροί, να έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε πράγματα, να προσπαθήσουμε όλοι μαζί και για την ομάδα να βρεθεί κάτι που θα την οδηγήσει εκεί που της αρμόζει».

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.

Τελευταίες ειδήσεις

Ρεάλ Μαδρίτης: «Άκυρο» σε πρόταση της Λίβερπουλ για τον Ροντρίγκο
Ρεάλ Μαδρίτης: «Άκυρο» σε πρόταση της Λίβερπουλ για τον Ροντρίγκο
30 ΛΕΠΤΑ ΠΡΙΝ
Μπαλτάκος: «Ρωτήστε τον κ. Μπέο για το Πανθεσσαλικό - Την άλλη εβδομάδα η απόφαση για Πογιέτ»
Μπαλτάκος: «Ρωτήστε τον κ. Μπέο για το Πανθεσσαλικό - Την άλλη εβδομάδα η απόφαση για Πογιέτ»
2 ΩΡΕΣ ΠΡΙΝ 1 ΣΧΟΛΙΟ
Γιαννακόπουλος: «Για την ΠΑΕ χρειάζονται 44+30 εκατομμύρια»
Γιαννακόπουλος: «Για την ΠΑΕ χρειάζονται 44+30 εκατομμύρια»
13/10/2017 17:10
Η αντεπίθεση της ΑΕΚ: Απαντήσεις σε όλα για την υπογειοποίηση!
Η αντεπίθεση της ΑΕΚ: Απαντήσεις σε όλα για την υπογειοποίηση!
12/10/2017 17:34
Έπεσε η ποινή της ΑΕΚ, με κόσμο κόντρα στον ΠΑΟΚ
Έπεσε η ποινή της ΑΕΚ, με κόσμο κόντρα στον ΠΑΟΚ
12/10/2017 17:03
Γιαννακόπουλος: «Αυτά είναι τα πραγματικά χρέη»
Γιαννακόπουλος: «Αυτά είναι τα πραγματικά χρέη»
12/10/2017 16:50
ΠΑΕ Παναθηναϊκός: «34,7 εκατ. ευρώ τα χρέη και 31,5 οι υποχρεώσεις τριετίας»
ΠΑΕ Παναθηναϊκός: «34,7 εκατ. ευρώ τα χρέη και 31,5 οι υποχρεώσεις τριετίας»
12/10/2017 16:36
Τέλος ο Πίτσι από την Χιλή, αποχωρεί και ο Βιδάλ
Τέλος ο Πίτσι από την Χιλή, αποχωρεί και ο Βιδάλ
12/10/2017 00:18
Με γκολ-φάντασμα προκρίθηκε στο Μουντιάλ ο Παναμάς (video)
Με γκολ-φάντασμα προκρίθηκε στο Μουντιάλ ο Παναμάς (video)
11/10/2017 17:50
Πρώτη σύλληψη για το ξυλοδαρμό στο «Καραϊσκάκη»
Πρώτη σύλληψη για το ξυλοδαρμό στο «Καραϊσκάκη»
11/10/2017 16:51
Nations League: Οριστικά στην 3η κατηγορία η Ελλάδα
Nations League: Οριστικά στην 3η κατηγορία η Ελλάδα
11/10/2017 16:16
Προκριματικά Μουντιάλ: Αποκλεισμός-σοκ για ΗΠΑ, ιστορική πρόκριση ο Παναμάς! (videos)
Προκριματικά Μουντιάλ: Αποκλεισμός-σοκ για ΗΠΑ, ιστορική πρόκριση ο Παναμάς! (videos)
11/10/2017 05:13
Περισσότερες ειδήσεις