Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Σούπερ Λιγκ: Η Κέρκυρα «βύθισε» τον Παναθηναϊκό!

Σούπερ Λιγκ: Η Κέρκυρα «βύθισε» τον Παναθηναϊκό!

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
10/9/2017 22:26
Με γκολ του Επστάιν (18’ πεν.) η Κέρκυρα κέρδισε με 1-0 τον Παναθηναϊκό στην έδρα της και άφησε τους «πράσινους» στην τελευταία θέση της βαθμολογίας. Αποκαρδιωτική η εικόνα του «τριφυλλιού», που πάντως φωνάζει για πέναλτι που δεν δόθηκε στο 88’.

Στον πάτο της βαθμολογίας, χωρίς βαθμό μετά από τρεις αγωνιστικές, έμεινε ο Παναθηναϊκός, ο οποίος ηττήθηκε με 1-0 στην Κέρκυρα. Οι Φαίακες, στο ντεμπούτο του Αλέκου Βοσνιάδη, πήραν τη νίκη με εύστοχο πέναλτι του Επστάιν και κέρδισαν τους πρώτους τους βαθμούς στο πρωτάθλημα, αφού προέρχονταν από δύο ήττες με Πανιώνιο και ΠΑΟΚ. Εφιαλτικό το ξεκίνημα για την ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη, η οποία είχε αποκαρδιωτική εικόνα και απείλησε ελάχιστα την εστία των γηπεδούχων.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά στο ματς και στο 7’ είχαν την πρώτη στιγμή με βολέ του Επστάιν το οποίο πέρασε πάνω από την εστία του Βλαχοδήμου. Τέσσερα λεπτά μετά (11’), ο Μουνιέ βρήκε με μακρινή μπαλιά τον Τσάβες, αυτός πήγε να βγει σε θέση τετ-α-τετ, όμως ο Γρομητσάρης τον ανέτρεψε εκτός περιοχής, με τον Παπαδόπουλο να δίνει συνέχεια στο παιχνίδι.

Με εξαίρεση αυτή τη φάση, ο Παναθηναϊκός δεν μπορούσε να βρεθεί με καλές προϋποθέσεις στην εστία της Κέρκυρας, η οποία στο 17’ κέρδισε πέναλτι μετά από κακή αντίδραση του Κουτρουμπή. Ο αρχηγός του «τριφυλλιού» έχασε τον Ντουαλά και εν συνεχεία βρήκε τη μπάλα με το χέρι, δίνοντας την ευκαιρία στον Επστάιν να «γράψει» το 1-0 από την άσπρη βούλα του πέναλτι.

Πριν καλά καλά κοπάσουν οι πανηγυρισμοί, οι «Φαίακες» «άγγιξαν» ένα δεύτερο γκολ, έχοντας δοκάρι στο 19’ με προβολή του Παμλίδη. Η πρώτη ουσιαστική ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό ήρθε στο 30’, με τον Λουτσιάνο να αστοχεί με κοντινή κεφαλιά, ύστερα από σέντρα του Τσάβες. Δύο λεπτά αργότερα (32’) ο Αργεντινός «τροφοδότησε» τον Χίλιεμαρκ, αυτός νικήθηκε από τον Γιαννακόπουλο, ενώ στη συνέχεια της φάσης, ο Λουντ αστόχησε από πλεονεκτική θέση, χάνοντας μεγάλη ευκαιρία για το 1-1.Αυτές ήταν όλες και όλες οι φάσεις του Παναθηναϊκού στο πρώτο μέρος, με τους «πράσινους» να μπαίνουν νωχελικά και στην επανάληψη. Μάλιστα στο 52’ ένα λάθος του Κουτρουμπή έβγαλε τον Επστάιν απέναντι από τον Βλαχοδήμο, ο οποίος έσωσε με το πόδι. Έξι λεπτά αργότερα (58’) ο γκολκίπερ των «πρασίνων» νίκησε ξανά τον άσο της Κέρκυρας, διώχνοντας σε κόρνερ το σουτ του Γερμανού.

Η είσοδος των Άλτμαν, Καμπέσας και Μολίνς δεν βοήθησε τον Παναθηναϊκό, ο οποίος δεν είχε κανέναν αυτοματισμό και αδυνατούσε να διασπάσει την καλά οργανωμένη άμυνα της Κέρκυρας. Μοναδική ευκαιρία για το «τριφύλλι» αυτή στο 80ο λεπτό, με τον Άλτμαν να βρίσκει ωραία τον Καμπέσας, όμως η κεφαλιά του τελευταίου από πλεονεκτική θέση, πέρασε μόλις έξω.

Οι φιλοξενούμενοι ήταν κακοί ωστόσο στο 88’ δικαιούται να φωνάζουν για πέναλτι σε ανατροπή του Καμπέσας από τον Σοιλέδη. Ο Παπαδόπουλος κοίταξε τον επόπτη αλλά και πάλι δεν υπέδειξε την παράβαση, με το 1-0 να μένει ως το φινάλε. Για πρώτη φορά στην ιστορία το «τριφύλλι» είναι μόνο στην τελευταία θέση, κάτι που βέβαια έχει να κάνει και με το -2 που ξεκίνησε την χρονιά.

Κέρκυρα: Γιαννακόπουλος, Ιωάννου, Γρομητσάτης, Σοϊλέδης, Σπίνουλας, Σιόντας, Μπαλάφας (86' Ζορμπάς), Ντουάλα, Γκόμες, Επστάιν (79' Κόντος), Παμλίδης (69' Αρτυματάς)

Παναθηναϊκός: Βλαχοδήμος, Χουλτ, Γιόχανσον, Κολοβέτσιος(67' Μολίνς), Κουτρουμπής, Κουρμπέλης, Χίλιεμαρκ, Μουνιέ (61' Καμπέσας), Λουντ, Λουσιάνο (46' Άλτμαν), Τσάβες

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.