Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Γιουρόπα Λιγκ: Στους ομίλους με θρίαμβο η ΑΕΚ!

Γιουρόπα Λιγκ: Στους ομίλους με θρίαμβο η ΑΕΚ!

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
24/8/2017 22:50
Η ΑΕΚ επέστρεψε! Με γκολ των Χριστοδουλόπουλου (27’ πεν.) και Σιμόες (39’, 90+1’) η «Ένωση» κέρδισε με 3-0 την Μπριζ στο ΟΑΚΑ και εξασφάλισε πανηγυρικά την πρόκριση στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. «Αραούχο, Αραούχο φώναζε ο κόσμος!»

Μετά από έξι χρόνια, η ΑΕΚ επιστρέφει σε ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης και μάλιστα με εμφατικό τρόπο! Η «Ένωση» επικράτησε με 3-0 της Μπριζ στο ΟΑΚΑ και σε συνδυασμό με το 0-0 του Βελγίου, «σφράγισε» την πρόκριση για τους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.

Η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ πραγματοποίησε τρομερή εμφάνιση με τρία γκολ και δύο δοκάρια, ενώ δεν επέτρεψε στους Βέλγους να απειλήσουν με αξιώσεις. Το σφύριγμα της λήξης βρήκε παίκτες και οπαδούς να στήνουν ένα τρελό πάρτι στο ΟΑΚΑ και πλέον άπαντες στην «Ένωση» στρέφουν το βλέμμα τους στην αυριανή (25/8, 14:00) κλήρωση για τους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.

Γιουρόπα Λιγκ: Στους ομίλους με θρίαμβο η ΑΕΚ!
Οι «κιτρινόμαυροι» μπήκαν πολύ δυνατά στο ματς και στο 5ο λεπτό «άγγιξαν» το 1-0 έχοντας δοκάρι με σουτ του Κλωναρίδη μέσα από την περιοχή. Μάλιστα στη συνέχεια της φάσης, ο Λόπες έκανε το πλασέ, με τη μπάλα να κοντράρει και να καταλήγει κόρνερ.

Η Μπριζ δεν πατούσε καλά στο ξεκίνημα του ματς και στο 12’ η ΑΕΚ έφτασε ξανά κοντά στο γκολ με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Χριστοδουλόπουλου, που πέρασε δίπλα από το δοκάρι. Οι Βέλγοι δεν μπορούσαν να απειλήσουν και στο 26’ ο Σιμόες ανατράπηκε από τον Χόρβατ στην περιοχή, δίνοντας την ευκαιρία στον Λάζαρο να «γράψει» το 1-0 από την άσπρη βούλα του πέναλτι.

Μετά το γκολ, η Μπριζ κέρδισε περισσότερα μέτρα στο γήπεδο, ωστόσο η αμυντική λειτουργία της «Ένωσης» ήταν εξαιρετική, μην αφήνοντας κενούς χώρους στους Βέλγους. Μάλιστα, στο 39’ οι γηπεδούχοι έφτασαν σε δεύτερο γκολ. Μετά από σέντρα του Λόπες, ο Λάζαρος σημάδεψε το δοκάρι με κεφαλιά, όμως ο Σιμόες πήρε το ριμπάουντ και με κοντινή κεφαλιά «έγραψε» το 2-0.

Με δυο αλλαγές στην ενδεκάδα και αποφασισμένη να πιέσει για να κάνει την ανατροπή μπήκε στην επανάληψη η Μπριζ. Στο 48’ ο Ντιαμπί –από θέση οφσάιντ- έκανε το σουτ έξω από την περιοχή, με τον Ανέστη να διώχνει δύσκολα σε κόρνερ. Η απάντηση της ΑΕΚ ήρθε στο 57’ με άστοχο σουτ του Λόπες μέσα από την περιοχή, ενώ στο 62’ ο Χόρβατ έδιωξε με το ένα χέρι την σέντρα του Μάνταλου.

Σ’ εκείνο το σημείο ο Χιμένεθ έριξε στο ματς τον Γιόχανσον αντί του Λόπες και άλλαξε το 3-5-2 σε 4-2-3-1, με τον Αλμέιδα να μπαίνει και αυτός και να αντικαθιστά τον Κλωναρίδη στην κορυφή της επίθεσης. Η Μπριζ συνέχισε να πιέζει, χωρίς αποτέλεσμα, αφήνοντας μάλιστα πολλούς κενούς χώρους στην άμυνά της.

Είναι ενδεικτικό ότι η ΑΕΚ έβγαζε πιο εύκολα ευκαιρίες για γκολ, αφού στο 72’ ο Χόρβατ χρειάστηκε να επέμβει σε σουτ του Γιόχανσον, ενώ στο 77’ ο Αλμέιδα έβγαλε σε καλή θέση τον Γαλανόπουλο, όμως αυτός βρήκε αέρα και η φάση χάθηκε. Στο 86’ ο Έλληνας άσος αστόχησε με κεφαλιά από κοντά, ενώ στο 88’ο πορτιέρο της Μπριζ έδιωξε το σουτ του Αλμέιδα μέσα από την περιοχή.

Η Μπριζ δεν μπόρεσε σε κανένα σημείο να ανησυχήσει την «Ένωση» και στο 90+1’ ο Σιμόες έβαλε το… κερασάκι στην τούρτα, διαμορφώνοντας το τελικό 3-0 ύστερα από γυριστή κεφαλιά του Μάνταλου. Ο Πορτογάλος μέσος ολοκλήρωσε το ματς με δύο γκολ και με κερδισμένο πέναλτι, όντας αναμφίβολα ο MVP της αναμέτρησης.

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Ανέστης, Μπακάκης, Βράνιες, Τσιγκρίνσκι, Τσόσιτς, Λόπες (61' Γιόχανσον), Γαλανόπουλος, Σιμόες, Μάνταλος, Κλωναρίδης (67' Αλμέιδα), Χριστοδουλόπουλος (78' Γκάλο).

Μπριζ (Ιβάν Λέκο): Χόρβατ, Παλάσιος (46' Ρεφαέλοβ), Ενγκελς, Ντένσβιλ, Βόρμερ, Νακάμπα, Βανάκεν, Ντε Μποκ, Ντιαμπί, Βόσεν (46' Κουλς), Ντένις (58' Λιμπόμπε).


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.