Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Τσάμπιονς Λιγκ: Επέστρεψε στους ομίλους ο Ολυμπιακός

Τσάμπιονς Λιγκ: Επέστρεψε στους ομίλους ο Ολυμπιακός

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
22/8/2017 23:38
Στ' αστέρια ο Ολυμπιακός! Με γκολ του Μάριν (25’) οι «ερυθρόλευκοι» κέρδισαν με 1-0 την Ριέκα στην Κροατία και με συνολικό σκορ 3-1 «σφράγισαν» την παρουσία τους στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ!

Μετά από απουσία ενός έτους, ο Ολυμπιακός επιστρέφει στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Οι «ερυθρόλευκοι», μετά το 2-1 στο «Γ. Καραϊσκάκης», επικράτησαν ξανά της Ριέκα, αυτή τη φορά με 1-0 στην Κροατία και προκρίθηκαν στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Το γκολ του Μαρίν (25’), ύστερα από εξαιρετική αντεπίθεση, «σφράγισε» το εισιτήριο για τους Πειραιώτες, οι οποίοι δεν πλήρωσαν τα προβλήματα στην άμυνα και με συνολικά σκορ 3-1 θα βρεθούν στο Μονακό για την κλήρωση της Πέμπτης (24/8, 19:00). Εκτός από το πρεστίζ, τα κέρδη της πρόκρισης είναι πολύ μεγάλα για τους πρωταθλητές Ελλάδας, οι οποίοι θα βάλουν στα ταμεία τους τουλάχιστον 30 εκατ. ευρώ

Το γκολ του Ρομαό στο 90+3’ του πρώτου αγώνα στο «Γ. Καραϊσκάκης» ανάγκασε την Ριέκα να βγει μπροστά από το πρώτο λεπτό, ψάχνοντας το τέρμα που θα της έδινε σκορ πρόκρισης. Οι πρωταθλητές Κροατίας «άγγιξαν» το 1-0 στο 13ο λεπτό, με τον Ρέτσο να διώχνει στη γραμμή το πλασέ του Γκαβράνοβιτς, ενώ στο 21’ η κοντινή κεφαλιά του Γκόργκον πέρασε δίπλα από το δοκάρι.

Ο Ολυμπιακός επέλεξε να δώσει χώρο στους γηπεδούχους και έψαχνε την ευκαιρία να βγει στην κόντρα ώστε να «κλειδώσει» το ματς. Αυτό έγινε στο 25’, όταν μετά από κλέψιμο του Καρσελά, ο Οφόε βγήκε στην αντεπίθεση και την κατάλληλη στιγμή έδωσε στον Μαρίν, ο οποίος από κοντά «έγραψε» το 1-0 για τους Πειραιώτες. Ο Γερμανός πραγματοποίησε ένα από τα καλύτερα παιχνίδια του με την «ερυθρόλευκη» φανέλα και στο 31’ «άγγιξε» το δεύτερο γκολ με εξαιρετικό πλασέ εκτός περιοχής, αναγκάζοντας τον Σλούγκα να διώξει εντυπωσιακά σε κόρνερ. Το 1-0 έβαλε «φρένο» στον ενθουσιασμό των παικτών της Ριέκα και το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε χωρίς άλλη φάση.

Αντίθετα, οι Κροάτες μπήκαν δυνατά στο δεύτερο μέρος και «χτύπησαν» δύο φορές από την πλευρά του Κούτρη, ο οποίος δεν πατούσε καλά και αντικαταστάθηκε λίγο αργότερα από τον Φιγκέιρας. Στο 53’ το λάθος του Έλληνα μπακ έφερε τον Μίσιτς σε καλή θέση για γκολ, όμως το σουτ του ήταν αρκετά άστοχο. Ένα λεπτό αργότερα, ο Γκόργκον απέφυγε τον Κούτρη και έδωσε στον Γκαβράνοβιτς, ο οποίος όμως δεν κατάφερε να νικήσει τον Καπίνο με πλασέ από το ύψος του πέναλτι.

Στη συνέχεια, ο Ολυμπιακός κατάφερε να «παγώσει» το ρυθμό, ώσπου στο 79’ ένας λάθος υπολογισμός του Βούκοβιτς έβγαλε τον Ματέι μόνο του απέναντι στον Καπίνο, όμως το πλασέ που επιχείρησε ήταν απελπιστικά άστοχο. Οι «ερυθρόλευκοι» απάντησαν στις ευκαιρίες στο 83’, με τον Μπεν να αστοχεί σε τετ-α-τετ με τον Πρσκάλο, ο οποίος είχε αντικαταστήσει τον τραυματία Σλούγκα.

Οι Κροάτες έψαξαν μέχρι το τελευταίο λεπτό για ένα γκολ, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Στο 86’ το σουτ του Έμπερ έξω από την περιοχή, πέρασε πάνω από τα δοκάρια, ενώ ίδια κατάληξη είχε η κεφαλιά του Βραζιλιάνου στο 90’. Στις καθυστερήσεις το σουτ του Γκαβράνοβιτς μέσα από την περιοχή πέρασε δίπλα από το δοκάρι, με τους γηπεδούχους να ολοκληρώνουν το παιχνίδι με 18 τελικές, αλλά μόλις τρεις στην εστία. Ο Ολυμπιακός πήρε τη νίκη και μετά από ένα χρόνο απουσίας, επέστρεψε στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Ριέκα (Κεκ): Σλούγκα (51’ Πρσκάλο), Χεμπέρ, Ζούπαριτς, Γκαβράνοβιτς, Ελέζ, Γκόργκον (61’ Κβρζιτς), Μαλές, Μίσιτς, Μπράνταριτς (77’ Ματέι), Βέσοβιτς, Μάρτιτς.

Ολυμπιακός (Χάσι): Καπίνο, Ελαμπντελαουί, Ρέτσος, Βούκοβιτς, Κούτρης (61’ Φιγκέιρας), Ρομαό (80’ Φορτούνης), Ζιλέ, Οτζίτζα Οφόε, Μάριν (66’ Σεμπά), Καρσελά, Μπεν.


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.