Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Πρόκριση για… 30 εκατομμύρια λόγους

Πρόκριση για… 30 εκατομμύρια λόγους

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
22/8/2017 16:00
Αν προκριθεί ο Ολυμπιακός στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, τα έσοδά του θα είναι πολλαπλάσια σε σχέση με αυτά του Γιουρόπα Λιγκ, εφόσον δεν καταφέρει να περάσει τη Ριέκα.

Ο Ολυμπιακός διεκδικεί απόψε στην Ριέκα (22/8, 21:45) την είσοδο στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, καλούμενος να υπερασπιστεί το 2-1 του πρώτου αγώνα στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν να επιστρέψουν στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση για λόγους πρεστίζ, αλλά φυσικά και εσόδων, αφού ενδεχόμενη παρουσία στους ομίλους μπορεί να τους αποφέρει έσοδα άνω των 30 εκατ. ευρώ.

Το μπόνους εισόδου στους ομίλους ανέρχεται στα 12,7 εκατ. ευρώ για κάθε μια από τις 32 ομάδες και από εκεί και πέρα υπάρχει το market pool. Με την ΑΕΚ αποκλεισμένη από την ΤΣΣΚΑ στον 3ο προκριματικό, όλο το πακέτο πηγαίνει στους Πειραιώτες και αυτό ανέρχεται σε ένα ποσό άνω των 16 εκατ. ευρώ. Αν προστεθούν και τα 2 εκατ. ευρώ από την πρόκριση των πλει-οφ τα έσοδα ανέρχονται στα 31 εκατ. ευρώ.

Από εκεί και πέρα, κάθε νίκη στους ομίλους, αποφέρει 1,5 εκατ. ευρώ και η ισοπαλία 500.000 ευρώ. Αντιθέτως, στο Γιουρόπα Λιγκ τα έσοδα είναι αρκετά μικρότερα. Το μπόνους συμμετοχές στους ομίλους ανέρχεται στα 2,6 εκατ. ευρώ και το market pool στο 1,5 εκατ. ευρώ, διότι υπάρχουν και άλλες ελληνικές ομάδες. Όσο για τη νίκη, κοστολογείται με 360.000 ευρώ.

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.