Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Σούπερ Λιγκ: Με το… δεξί η ΑΕΚ

Σούπερ Λιγκ: Με το… δεξί η ΑΕΚ

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
20/8/2017 21:24
Σ’ ένα παιχνίδι… ροντέο με δύο αποβολές και πέναλτι από πάτημα στην πλάτη (!), η ΑΕΚ κέρδισε με 2-0 τον Παναιτωλικό στο άδειο λόγω τιμωρίας ΟΑΚΑ και ξεκίνησε με το δεξί στο νέο πρωτάθλημα. Με τρία λεπτά καθυστέρηση μέτρησε το δεύτερο γκολ!

Νικηφόρα πρεμιέρα για την ΑΕΚ στην Σούπερ Λιγκ. Η «Ένωση» κέρδισε με 2-0 τον Παναιτωλικό στο ΟΑΚΑ και πλέον μπορεί να σκέφτεται τη ρεβάνς με την Μπριζ γα τα πλει-οφ του Γιουρόπα Λιγκ.

Οι παίκτες του Μανόλο Χιμένεθ έδειχναν νευρικοί στα πρώτα λεπτά, ωστόσο στο 13’ ο Μάρκος Πάουλο πάτησε στην πλάτη τον πεσμένο στην περιοχή Τρίστασον, ο διαιτητής υπέδειξε το πέναλτι και ο Αλμέιδα έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, πετυχαίνοντας -όπως και πέρυσι- το πρώτο γκολ της «Ένωσης» στο πρωτάθλημα.

Οι φιλοξενούμενοι ήταν εξαιρετικά στημένοι και μετά το 20λεπτο ανέβασαν την απόδοση τους, φτάνοντας κοντά στο γκολ σε δύο περιπτώσεις. Στο 22’ η κεφαλιά του Μοράρ στο κέντρο της «κιτρινόμαυρης» άμυνας πέρασε πάνω από το δοκάρι, ενώ στο 25’ ο Ανέστης σταμάτησε το σουτ του Ρουμάνου από το ύψος του πέναλτι, κρατώντας το 1-0.

Στο 28' ο Χαντάκιας κράτησε τον Αλμέιδα, ο Πορτογάλος εκνευρίστηκε τράβηξε από την μπλούζα τον αντίπαλό του και με αγκωνιά τον έριξε κάτω με αποτέλεσμα να δει την κόκκινη κάρτα. Παρόλα αυτά, ο Παναιτωλικός δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί το αριθμητικό πλεονέκτημα και μέχρι το ημίχρονο απείλησε με δύο σουτ των Ρόζα (30’) και Μπεχαράνο (44’), τα οποία «έβγαλε» ο Ανέστης.

Οι αριθμητικές ισορροπίες αποκαταστάθηκαν στο ξεκίνημα της επανάληψης, αφού στο 49’ ο Μάρκος Πάουλο αποβλήθηκε για σκληρό μαρκάρισμά στον Μάνταλο. Ο Χιμένεθ πέρασε στο ματς τους Λιβάια και Πατίτο αντί των Κλωναρίδη και Τρίστασον και στο 64’ η ΑΕΚ «άγγιξε» το 2-0 με σουτ του Μάνταλου, το οποίο πέρασε ελάχιστα άουτ.

Όσο περνούσε η ώρα οι Αγρινιώτες έπαιρναν μέτρα στο γήπεδο, χωρίς όμως να μπορούσαν να απειλήσουν. Έτσι, στο 73ο λεπτό, ο Γιόχανσον βρήκε δίχτυα μετά από εκτέλεση φάουλ, «γράφοντας» το 2-0 για την ΑΕΚ. Να σημειωθεί πως ο βοηθός υπέδειξε αρχικά τον Σουηδό σε θέση οφσάιντ, ο διαιτητής ακύρωσε το τέρμα ωστόσο μετά από... συζήτηση με τον επόπτη, έδειξε σέντρα και ο φωτεινός πίνακας του ΟΑΚΑ έγραψε 2-0!

Τα υπόλοιπα λεπτά ήταν διαδικαστικά, το 2-0 έμεινε μέχρι το τέλος και η ΑΕΚ πήρε τους τρεις βαθμούς, έχοντας πλέον το μυαλό της στη ρεβάνς με την Μπριζ στο ΟΑΚΑ.

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.